Su Araca Ne Dersiniz? Range Rover 1997

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan syam Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 29
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 11,568

syam

Ana Kamp
Yer
Kayseri
Degerli forum uyerleri, asagıdaki linkini verdiğim araç tanıdık bir insaat muhendisi abime ait; aracın 2. sahibi ,ilk sahibide tandık bir insan yani arac 0 km den beri temiz kullanılmıs arazi yuzu gormemiş; bildiğim kadarıyla kazası yok yada varsa bile ufak tefek bişey vardır; kullanmakta oldugum 1997 model grand cherokee 5.2 v8 aracı satıp bunu almak gibi bir dusuncem var; tecrubelerinize dayanarak sizlere danısmak istedim. Bu aracın cherokee me gore avantaj, dezavantajları nelerdir.
Cherokee genel olarak iyi ama biraz yorgun (benim gozumde) yasına gore normal olabilir ama 235000 km de ufak tefek masrafları soz konusu (onlarıda 1000 1200 lira gibi cozuyorum) ama cok keyifli bir surusu ve de bi o kadar keyif veren motor sesi var. Tabi birde plakası BJK
Cok kararsız kaldım; Yorumlarınız bekliyorum.
http://www.sahibinden.com/acil_satilik-23WQQaXQQ14472960WQQpXQQdisplayitem

Etiketler
Ynt: Su Araca Ne Dersiniz? Range Rover 1997

Arkadaslar su araşla ilgili oyrumlarınızı alabilirmiyim. Land rover başlıgında konuyu actım ancak land cilar sanırım renge sevmiyor. Sizin goruslerinizi alabilirmiyim?

Bir dönem Range almayı düşündüğüm için biraz araştırmıştım. Bu araç için iyi yada kötü bir şey söyleyemem ancak Range Rover araçların motor ömürleri ZJ lere göre daha kısa oluyor ZJ 1 milyon km civarında bir motor ömrüne sahipken Range bunun en fazla dörtte birine sahiptir. İlanları dikkatle izlerseniz zaten çoğu Range aracın 200 bin km civarında motoru yeni yaptırmış olduğunu göreceksiniz. Bu araçların bir diğer sorunu da süspansiyonları bunların süspansiyon sistemi havalı olduğu için çok sık arıza verdiğini onarımının pek mümkün olmadığnı daha ziyade parça değişimi gerektiğini bunun da oldukça pahalıya mal olduğunu duymuştum. Bu nedenlerle de Range yerine ZJ diye kodlanan Grand Cherokee aldım.

Dediğim gibi söylediklerim bilimsel veriler değil benim yaptığım araştırma sonucunda kulağıma çalınanlardır

;D ;D ;D Tam cipçi yorumu olmuş ama....

Ben de jeep almak istediğpini yazanlara, ''o da iyidir ama gel sen LR al'' manasına gelecek yorumlar yazıyor olabilirim. ;D

Bende araştırmıştım bir dönem hatta 90 model Range vardı bir dönem bizde . Benim şahsi görüşüm . Parçasının pahalı olduğu , yapısının ZJ göre karmaşık olduğı ve parça bulma sıkıntısı yatabileceği yönündedir . Motor ömrü konusuda doğrudur . 230 binde ZJ doğru kullanılmışsa daha ömrünün başlarında sayılırken 155 binde range sona yaklaşmış sayılabilir .Tabi motor ömrü açısından söylüyorum.

Hani Disco desen yada sınıfı farklı ama Defender o zaman iş değişip zevkler ve renklere gelir , bol polemik olur ama bu rangeler hakkında LR ci arkadaşlarında fasrklı düşüneceğini sanmam . Tabi bilmediğimiz ama beğebilen yönleri yada yanlış bildiklerimiz vrsa LR konusunda daha tecrübeli arkadaşlar bilgilendirecektir .

Özetle , bol servis ve parça imkanı , modifikasyon çeşitliliği be bilinirliği , kendine göre makul yakıtı ile tercihim ZJ den yana olurdu . Hatta ZJ yi satsam bile yine ZJ den yanaolurdu tercihim .

Zaten Landroverı TATA aldı , İngilteredeki fabrikayı kapatacak haberleri dolanıyordu . Yani git TATA al aynı şey , amblem değişik diye boşa para verme ;D ;D ;D Tabi ki şaka sadece , umarım Land Rover cı arkadaşlar kızmazlar ;)

concrete' Alıntı:
;D ;D ;D Tam cipçi yorumu olmuş ama....

Ben de jeep almak istediğpini yazanlara, ''o da iyidir ama gel sen LR al'' manasına gelecek yorumlar yazıyor olabilirim. ;D

Ama cipci doğru şeyler yazmış bakın görüşlerim tamamen Range içindir yoksa markanın diğer modelleri için bir sözüm yok geri kalan kısmı tamamiyle zevk olayıdır :D

.com' Alıntı:
Bir dönem Range almayı düşündüğüm için biraz araştırmıştım. Bu araç için iyi yada kötü bir şey söyleyemem ancak Range Rover araçların motor ömürleri ZJ lere göre daha kısa oluyor ZJ 1 milyon km civarında bir motor ömrüne sahipken Range bunun en fazla dörtte birine sahiptir. İlanları dikkatle izlerseniz zaten çoğu Range aracın 200 bin km civarında motoru yeni yaptırmış olduğunu göreceksiniz. Bu araçların bir diğer sorunu da süspansiyonları bunların süspansiyon sistemi havalı olduğu için çok sık arıza verdiğini onarımının pek mümkün olmadığnı daha ziyade parça değişimi gerektiğini bunun da oldukça pahalıya mal olduğunu duymuştum. Bu nedenlerle de Range yerine ZJ diye kodlanan Grand Cherokee aldım.

Dediğim gibi söylediklerim bilimsel veriler değil benim yaptığım araştırma sonucunda kulağıma çalınanlardır

P38 amortisör havalı körüğü 170 TL. standart amortisörler 80-90 TL... bu farkı çok bulacak kişilerin zaten 4x4 araç almaması lazım. Jeep de olsa LR de olsa, bu tür araçlar, binek arabalardan farklı klasmanda ve doğal olarak da farklı bakım maliyetlerine sahiptir.

ssbman' Alıntı:
Bende araştırmıştım bir dönem hatta 90 model Range vardı bir dönem bizde . Benim şahsi görüşüm . Parçasının pahalı olduğu , yapısının ZJ göre karmaşık olduğı ve parça bulma sıkıntısı yatabileceği yönündedir . Motor ömrü konusuda doğrudur . 230 binde ZJ doğru kullanılmışsa daha ömrünün başlarında sayılırken 155 binde range sona yaklaşmış sayılabilir .Tabi motor ömrü açısından söylüyorum.

Hani Disco desen yada sınıfı farklı ama Defender o zaman iş değişip zevkler ve renklere gelir , bol polemik olur ama bu rangeler hakkında LR ci arkadaşlarında fasrklı düşüneceğini sanmam . Tabi bilmediğimiz ama beğebilen yönleri yada yanlış bildiklerimiz vrsa LR konusunda daha tecrübeli arkadaşlar bilgilendirecektir .

Özetle , bol servis ve parça imkanı , modifikasyon çeşitliliği be bilinirliği , kendine göre makul yakıtı ile tercihim ZJ den yana olurdu . Hatta ZJ yi satsam bile yine ZJ den yanaolurdu tercihim .

Zaten Landroverı TATA aldı , İngilteredeki fabrikayı kapatacak haberleri dolanıyordu . Yani git TATA al aynı şey , amblem değişik diye boşa para verme ;D ;D ;D Tabi ki şaka sadece , umarım Land Rover cı arkadaşlar kızmazlar ;)

ZJ ile RR P38 aynı ebatta değiller. Dolayısı ile, kullanıcının ihtiyaçları ve beklentileri ne ise, o şekilde değerlendirmesi daha uygun olur.

Tata konusunda kızılacak birşey yok... Unutmayın yakın geçmişte Jeep de iflasını açıkladı. ABD hükümeti vergi alacaklarına karşılık şirketin bir başka firmaya satılışını talep edebilir. Bunlar ticari olaylar... Kullanıcıları ve fiziksel olarak imal edilmiş kullanımdaki araçları etkilemez.

o değilde arkadaşlar milyon kilometre işi yalan olalı çok oldu artık.
yani şu arac tipi milyon yapar diğeri 100 binde biter çok göreceli bir yorum.

selamlar.

Milyon km konusu çok bilinen birşeydir ki aslında çokta zor bir iş değil . Bununla birlikte kullanım tarzı , bakımları gibi birçok etken var . Bahsettiğimiz tabi ki doğru kullanıldığında ve bakıldığında . Yalan olduğunu düşünmediğim gibi yalan dolu kelimesini de biraz fazla buldum . Biraz araştırısanız 400-500 bin km de ve motor açmamış araçlar görebilirsiniz .

edaghan hocam çok ciddi yazmışsın . Dediğim gibi kendi görüşlerimdir ve son kısmda takılmadan ibarettir .

sevgili barış, çok iyi biliyorum sanayideki arkadaşlarımın dükkanında şahit oldum 850 binde motor açılmamış düz dizel LC veyahut 500 binde hilux gibi durumlara.
yalan oldu , galiba amiyane bir tabir olmuş o yüzden anlayamadın , pardon.
demem oki 93-98 arası 2.el bir aracı alıp (nekadar temiz olursa olsun) kapak ve motor yapılmadan 1 milyon yapan varsa ellerini sıkıp, tavsiyelerini dinleyip birde yemek ısmarlamak istiyorum..

yani hani şu arabalar milyon yapar, şunlar yapmaz gibi bir durumu kabul etmiyorum..tamam sağlam motor , sorunlu motor durumunu kabul ederim.

selamlar.

ssbman' Alıntı:
edaghan hocam çok ciddi yazmışsın . Dediğim gibi kendi görüşlerimdir ve son kısmda takılmadan ibarettir .

Mesajlarda olduğunca tarafsız olmaya çalışıyorum. Zira, internet geniş bir alan ve kimin bu sayfaları okuyacağı belirsiz ve kontrolümüz dışında. Okuyucunun bilgi dağarcığını bilmeden, buraya yazacağımız her acı/tatlı mesaj; o kişinin kafasında +/- duygu/düşünce oluşmasına sebep olacaktır. O yüzden; marka içerikli yazılarda sadece "kanıtlanmış ve de ölçülebilir gerçekleri" yazmak en iyisi.

Kolay gelsin.

Konu cipcilerin bölümünde kıymete binmiş :D :D :D

Milyon km konusuna değinmeden geçemeyeceğim geçenler de A&A (Akgün Aydın) galeride bu konu gündeme gelmişti şu an 700 bin km lerde olan ZJ müşterisi olduğunu (ki bahse konu müşteri Afyonda bir mermer fabrikası sahibidir) söylemiştir.

Range lerde ise motorun ömrünün kısa olması kullanımdan değil motorun normal ömründen kaynaklanmaktadır. Elbette kötü kullanımdan kaynaklanan istisnalar olacaktır ancak her marka motorun farklı bir ömrü olduğu da yadsınamaz bir gerçektir.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,954
Kayıtlı Üye Sayımız
166,954
Kaydolan Son Üyemiz
İbrahimdd

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR