Su Arıtma

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan emreermis Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 6
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 22,747

emreermis

Yeni Üye
Mesajlar
16
Tepkime Puanı
1
Yer
zonguldak
Vahşi doğada suyun saf ve temiz olduğu durumlara pek rastlanmaz. Bu yüzden içilmeden önce mutlaka arıtılarak hastalık taşıyan zararlı mikroorganizmalardan temizlenmeli, içindeki çamur ve diğer kirler süzülmelidir. Batılılar her gördükleri suyun özellikle bir musluktan akıyorsa içme suyu olduğunu düşünürler. Ancak birçok bölgede musluk suyu bile saf ve temiz değildir. Bazı insanlar pis suya diğerlerinden daha dayanıklı olsa da genellikle pis su içen herkes mide ve bağırsak problemleriyle karşı karşıya kalır.

Doğada, yağmur haricinde, en temiz görünen su bile asla saf değildir. İçinde çeşitli tuzlar, mineraller ve zararlı organizmalar vardır. Doğada bulunan suyun içindeki parçacıklar süzülmeli ve en az beş dakika kaynatılarak ya da kimyasal maddeler kullanılarak içindeki organizmalardan arıtılmalıdır. Deniz suyu ve idrar doğal hallerinde asla içilmemeli ancak çok acil durumlarda distile edilmelidir.

Kullanılabilecek birçok su arıtıcısı mevcuttur. Bunların çoğu suyu önce süzer daha sonra da kimyasal maddelerin yardımıyla arıtır. Buna alternatif olarak arıtma tabletleri kullanabilir ya da suyu süzdükten sonra kaynatabilirsiniz.
 

Etiketler
Ynt: Su Arıtma

Ben tekli gezilerimde LifeStraw kullanıyorum.
Ürünle ilgili hiç bir sorunum yok ve bu ürünü tavsiye ederim.

LifeStraw ile ve bunu üreten şirket ile ilgili internette arama yapın.
Buraya link eklememin doğru olup olmadığını bilmediğimden ben eklemiyorum...
Şirket kâr amaçlı çalışmıyor ve satın aldığınız LifeStaw dan elde ettiği gelirlerle Afrika'da ki su sorununu çözme odaklı çalışmalar yapıyor.

Ben ürünü internet yoluyla Amerika'dan satın aldım.
Amazon'da 19$ etiketi var ancak ben shipping dahil yaklaşık 100TL ye elde ettim.

Sadece proje hoşuma gittiği için bu ürünü satın almayı tercih ettim.

71_PL65dg_H7_L_SL1500.jpg
 


Ynt: Su Arıtma

Günde ortalama 2 litre ile 1 yıl kullanılabiliyor.

Kullandıktan sonra içindeki suyu tahliye etmek için içine üflüyorsunuz ve ağızlığın ve su girişinin kapaklarını kapatıyorsunuz hepsi bu kadar.
 

Ynt: Su Arıtma

Bende internette aşağıdaki ürünü gördüm. Bobble karbon filtreli su arıtma şişesi. 300 kullanımlıkmış. Hiç kullanmadım.Kullanan kişilerden yorum bekliyorum. Acaba içindeki karbon filtre sudaki amip mikrobunu da filtre eder mi ?

Pr 02 8298 max
 



Ynt: Su Arıtma

Arkadaşlar su yosunlarının içine kömür koyup suyu bu şekilde temizleyebilirsiniz.Serdar Kılıç'tan öğrendim bende bu yöntemi.O daha çok pet şişeyi kesip ortanın biraz üstünden en alta su yosunu ortasına kömür sonra tekrar yosun koyup suyu ordan geçirerek arıtıyordu.Pet şişenin altına bir delik açarak suyu tahliye edebiliriz.2 kere arıtırsak suyu daha sağlıklı olur.
 

Ynt: Su Arıtma

LifeStraw'dan direkt ağıza çekmek yerine bir kaba aktarmak istersek bunun için bir aparat var mıdır?
Ya da benzer modellerde başkaca önerebileceğiniz su filitreleri nelerdir?
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,495
Mesajlar
1,518,821
Kayıtlı Üye Sayımız
172,157
Kaydolan Son Üyemiz
Hkndm

Çevrimiçi üyeler



Geri
Üst