Su Sondaj Hakında

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan freegraf Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 10
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 9,616

freegraf

uzun aradan sonra bakalım neler olmuş hayatta
Yer
istanbul
SN. Arkadaşlar aramızda sondaj işinden anlayan yada, Bu alan ile ilgili Mühendis arkadaşlardan bilgi birikim ve de yönlendirme bekliyorum.İznik Karamürsel arasında bir mevkiide, su varmı yok mu? aramak istiyorum.Bu alanda sizden cevap ve haber bekler iyi paylaşımlar dilerim.

Etiketler
sondaj

Ynt: Su Sondaj Hakında

İyi günler
Sy Bayramoğlu
Devlet su işleri müdürlüklerinden emin ve güvenilir bilgi alabilirsiniz, size verilecek diğer bilgiler yanıltıcı olabilir.
Saygılar

Sn.Batuhan bey, teşekür ederim.Bunu hiç düşümemiştim.Yçnlendirmeniz için sağolunuz.iyi paylaşımlar dilerim.

Dsi kendi bünyesinde böyle bir hizmet vermiyor ancak kendilerinden ayrılmış bir arkadaşın tel.ni verdi. bakalım nasıl bir yol alırım.iyi paylaşımlar.

mehmed bey yakınlarda olsaydık size yardımcı olurdum ama birazcık mesafe var aramızda.yolumuz düşerse neden olmasın.kan grubunuz o rh + ise çatal şeklinde kesilmiş taze dut dalıyla siz de bulabilirsiniz.kolay gelsin şimdiden

freegraf' Alıntı:
SN. Arkadaşlar aramızda sondaj işinden anlayan yada, Bu alan ile ilgili Mühendis arkadaşlardan bilgi birikim ve de yönlendirme bekliyorum.İznik Karamürsel arasında bir mevkiide, su varmı yok mu? aramak istiyorum.Bu alanda sizden cevap ve haber bekler iyi paylaşımlar dilerim.
Bahsettiğiniz bölgenin yeraltı su rezervlerini gösteren hidrojeolojik haritalar DSİ' nin elinde mutlaka vardır. Ayrıca bu bölgede yakınlarda su sondajları varsa sahiplerinden de bilgi alabilirsiniz. Bunun yanında ilçe/belde belediyesinden de yardım isteyebilirsiniz. Yeraltı suyu genellikle kumtaşı denen gözenekli kayaçlar arasında bulunur ve marn yada kil gibi geçirimsiz katmanlar üzerindeki kayaçlarda birikirler. Genel kanının aksine yeraltında gürül gürül akan nehirler yoktur. Bunun yerine kayaçlardaki gözenekler içerisinde ortalama 1metre/gün hızla ilerleyen su damlacıkları vardır. Eğer bulunduğunuz bölgenin hidrojeolojik yapısı suyun bu şekilde depolanmasını sağlayacak akifer(sutaşır)lara sahipse 80-100 metre derinlikte bol bol suya erişirsiniz. Selamlar.

teşekürler Sn.Özay bey.çok sağolunuz.Ben de bakır çıbuk ile öylesine karadüzen baktım.ama iş olsun modunda oldu.Fakat Yakınım da sondaj yapan birilerini buldum.Telefon ile görüştüm.yakında bakalım neler olacak.Sizin dut dalı meseleside hatırı sayılır bir işlem ve yöntemdir, ama alanım olmadığı için.hemen ,afedersiniz argo deyimi ile maydanos olmak istemedim.yoksa cevrede 0 kan gurubunda olanlar var.Şimdilik biraz neler olacak ona göre ,bir yol tain ederim.Dolayısı ile bilgilerinizden faydalanabilirim.Şimdilik tekrar teşekürler ve iyi paylaşımlar dilerim.

mehmed bey bu konuda gerçekten uzman olmuş isimler var ve her ne kadar alet işler el övünür deseler de çevreyi iyi araştırmak gerekli ve bu konuda ciddi para isteyenlerin de bazen suyu bulamadığı oluyor.şimdiden size kolay gelsin

Sn.Erdem bey ilginize teşekürler.tel.İle bursa 1.Bölge yi aradım Bu minvaldeki o an aklıma gelen soruları sordum.ama işime yarayacak bir bilgi ve yönlendirme çıkaramadım.sadece 1.200 tl gibi bir para alırız senden eyer suyu bulursan,dediler.vs.Birde sağolsun telefondaki arkadaş kendilerin ayrılma Bir arkadaşın tel. nu verdi vatandaşı aradım.Konuştuk benden tapu vs istedi .bende arazinin konumunu ve irtifasını harita üzerinden kendilerne yolladım.Bir kac kez daha aradım.Vatandaş hala bana dönecek.Bende işi ağırdan aldığı için sinirlendim tel.vs sildim.Allah büyük dedim.Bakalım başka kapılar açılır her halde.Sondajı Yapan arkadaş ta aynı köylü çıktı ve su bulunur dedi toprağın pudra ve kayac özellikli dedi.vs.Lafı uzattım kusuruma bakmasınız her halde.İlginize teşekür eder iyi paylaşımlar dilerim.
Gelişme veya gelişmemeleri buradan paylaşırım.İnşaallah.

Sn.Özay bey size katılıyorum,bu konular biraz su istimala acıktır(Su lu bir iş)insanın doğaya ve suya düşkünlüğü acık kapıdır.Kapıyı iyi kontrol etmek gerek İnşaallah boş bulunup sonradan üzülecek işler yapmam.İyi paylaşılar dilerim.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,026
Kayıtlı Üye Sayımız
166,770
Kaydolan Son Üyemiz
auron

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR