Subaru Forester Yardım

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan dr_musty Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 70
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 31,818

dr_musty

Kamp II
merhabalar..
Subaru forumlarını gezerken online olduğunuzu gördüm ve bir kaç şey danışmak istedim..
Bugüne kadar hep suzukinin arazi araçlarını kullanan birisi olarak forumları okurken karşılaştığım awd çekiş sistemi beni etkiledi ve yaklaşık 10 gün önce suzuki grand vitara xl7 aracımın pert olması nedeniyle subaru forester bakmaya başladım ancak işin içinden çıkamaz oldum..
Öncelikle aracın bi kaç farklı versiyonu var sanırım 177 hp olan 2000 cc ve 150 hp olan 2000 cc.. birde bunların turbolu ve turbosuz olanı ve arkada lsd olanı ve olmayanı var anladığım kadarıyla..sormak istediğim.. bu araçların hangisi daha çok tutulur acaba ve hangilerinde lsd vardır ve ortalama yakıt tüketimi litre bazında nedir acaba?

Ynt: Subaru Forester Yardım

tekrar selamlar, :smiley:
foresterlar daha önce kullandığınız suzukiye nazaran çok daha lüks bir araçdır.
yol tutuşu, sessiz olması,boxer motoru ,teknolojisi vs vs....

2003-2006 modelleri arasında 3 çeşit var.
2.0 x modeli 2000 cc 130 beygir, arka diffransiyelde lsd olduğunu bayraktar subaru temsilcisi söyledi.
2.0 xt modeli 2000 cc turbo 177 ruhsatta yazan beygir gücü fakat bazı kaynaklar 210 diyor. velhasıl aracın 0-100 km hızlanması 8 sn cvarında.
2.5 xt modeli. 2500 cc turbo 250-300 beygir galiba tam emin değilim. wrx ve sti modellerinde ön arka LSD mevcut.

x modelleri baz model gibi düşünün. deri ve ısıtmalı koltuk, hız sabitleme yok.
xt modellerinde bunlar mevcut.
tüm modellerde devasa bir sunroof mevcut. 3 kişiaynı anda sunroofdan dışarı çıkabilirsiniz.

benim aracım 2.0 xt modeli arkada lsd yok dendi fakat geçen hafta lifte kaldırıp bakarken aracın arka tekerleğini tek tarafa çevirdiğimde diğer tekerde aynı yöne döndü.

yakıt tüketimine gelince benim turbo aracım uzun yolda güncel fiyat ile 27 kuruş yakıyor. 120 km sabit hız ve araçda 2 kişi birazda yük var. toplamda 1000 km yol yaptım.
şehir içi agresif kullanımda ve yaptığım offroad gezileri dahil olduğunda(gezilerde araçda 4 kişi var ve full yüklü ) şehir içi 42 kuruş yakıyor.

sakin kullanımda şehir içi 32-35 kuruş civarına düşüyor.

turbosuz modeli biraz daha az yakabilir şehir içinde. 30 kuruş civarında.

2.5 xt wrx-sti modeli nin 0-100 km hızlanması 3-4 sn civarında :D yakıt konusunda kimsenin bir bilgi sahibi olduğunu düşünmüyorum :D

subarular boxer motorları sayesinde çok iyi yol tutarlar. buna sebeb olan motor aracın kaputunda diğer araçlardaki gibi dikey değil yatay yerleştirilmiştir.full time AWD dir. diğer markalarda şimdi AWD diye araç üretiyorlar ama subarunun AWD si kendi patentindedir. ki bunu da videolarda çok rahat gözlemlersiniz.

200 km ile giderken bile aracınız sürekli 4 tekere eşit aktarım yapar. mükemmel bir yol tutuşu vardır.

turbolu modelleri için gaza köklediğinizde sanki biri sırtınıza tekme atmış gibi fırlayabiliyorsunuz :D

bir forester xt denemenizi tavsiye ederim. Kesinlikle bırakamazsınız.

Sayın mossin nagant,kusura bakmayın isminizi bilmediğimden bu şekilde hitab ediyorum..
verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim..yakıt bilgileri muhtemelen lpg ile olan tüketimlerdir diye düşünüyorum..

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-subaru-dumludan-2006-subaru-forester-44-otomatik-2.0-lpg-li-112053099/detay

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-subaru-forester-2,0-turbo-177-hp-91000-km-mukemmel-temizlikte-112009797/detay/

iki aracı gözüme kestirdim şimdilik..bugün gidip bakacağım ve muhtemelen deneme şansı bulacağım..

bu arada telefon numaram 0532 722 99 35 ismimde mustafa yalçın..

dr_musty' Alıntı:
merhabalar..
Subaru forumlarını gezerken online olduğunuzu gördüm ve bir kaç şey danışmak istedim..
Bugüne kadar hep suzukinin arazi araçlarını kullanan birisi olarak forumları okurken karşılaştığım awd çekiş sistemi beni etkiledi ve yaklaşık 10 gün önce suzuki grand vitara xl7 aracımın pert olması nedeniyle subaru forester bakmaya başladım ancak işin içinden çıkamaz oldum..
Öncelikle aracın bi kaç farklı versiyonu var sanırım 177 hp olan 2000 cc ve 150 hp olan 2000 cc.. birde bunların turbolu ve turbosuz olanı ve arkada lsd olanı ve olmayanı var anladığım kadarıyla..sormak istediğim.. bu araçların hangisi daha çok tutulur acaba ve hangilerinde lsd vardır ve ortalama yakıt tüketimi litre bazında nedir acaba?
..öncelıkle subaru forester bence gayet iyi bir seçim. bütün subarularda bulunan standart awd sistemi gerçekten birçok aracın çekiş sisteminden daha iyi..bunun örneklerını youtube da symmetrıcal awd diye arattıgınızda bol mıktarda görürsünüz.güç olarak model yılına ve donanıma göre değişiyor..2002-2005 arası olan yanı benım kasa olan aracların turboluları 177 benımkı ise 136(türkiye de 125 yazıyorlar ama doğru değil bunu yurtdışı sitelerden yaptıgım raştırmalar sonucunda öğrendim)2006-2008 arası olan makyajlı kasalar 156hp,2008 sonrası olanlar 150 hp dir..Lsd olayı ise ülkemıze ıthal edılen araçların hepsınde bulunmamakta..olup olmadıgını yetkılı servısten şasi ve motor numarasıyla sorgulatarak öğrenebılırsınız..benım aracımd arkada lsd bulunmakta..ortalama yakıt tüketımı benım aracımda lpg'de şehiriçi 13-14 lt,şehirlerarası 8-9 lt..dir..ama turbolu model düşünüyorsanız lpg sonradan çıkaracak masraflar açısından bizim araclarda fazla tavsiye edılmez(subap ayarı için turbolu ve 2006 model ve sonrasında motor indirilip öyle subap ayarı yapılıyor malıyetı yetkılı servıste 1500tl cıvarı....
buda benım aracımın 0-140 hızlanması Lpg'de...
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=Evz-gjY51mw[/youtube]

erolkan' Alıntı:
..öncelıkle subaru forester bence gayet iyi bir seçim. bütün subarularda bulunan standart awd sistemi gerçekten birçok aracın çekiş sisteminden daha iyi..bunun örneklerını youtube da symmetrıcal awd diye arattıgınızda bol mıktarda görürsünüz.güç olarak model yılına ve donanıma göre değişiyor..2002-2005 arası olan yanı benım kasa olan aracların turboluları 177 benımkı ise 136(türkiye de 125 yazıyorlar ama doğru değil bunu yurtdışı sitelerden yaptıgım raştırmalar sonucunda öğrendim)2006-2008 arası olan makyajlı kasalar 156hp,2008 sonrası olanlar 150 hp dir..Lsd olayı ise ülkemıze ıthal edılen araçların hepsınde bulunmamakta..olup olmadıgını yetkılı servısten şasi ve motor numarasıyla sorgulatarak öğrenebılırsınız..benım aracımd arkada lsd bulunmakta..ortalama yakıt tüketımı benım aracımda lpg'de şehiriçi 13-14 lt,şehirlerarası 8-9 lt..dir..ama turbolu model düşünüyorsanız lpg sonradan çıkaracak masraflar açısından bizim araclarda fazla tavsiye edılmez(subap ayarı için turbolu ve 2006 model ve sonrasında motor indirilip öyle subap ayarı yapılıyor malıyetı yetkılı servıste 1500tl cıvarı....

Bugüne kadar konuştuğum subaru servisleri hiç sübap ayarı yapmamışlar.
sübap ayarı sorunu yeni model yeni nesil magnezyum sübapa sahip olan tüm araçlarda olabilecek bir durum. nissanın -toyatanın bir çok japon ve alman markasının sübapları magnezyum. lpg yüksek yanma ısısı sebebiyle sübap uzatma olayını yapabiliyor.
Bu sorun minimum 50-60 bin km de çıkma ihtimali olduğundan bahsediyorlar. 100 bin km nin üzerinde lpg kullanan magnezyum subaplı bir çok subaru var.
ayrıca bu tip bir durumda sübapları çelik sübapla değiştiriyorlar. fiyat da bahsettiğiniz gibi 1000 ila 1500 tl arasında.

yani şu sübap ayarı sorunu ile karşılaşan bir arkadaş çıksın da anlatsın nedir ne değildir. yurt dışında bir forumda okumuştum 435 bin km ye gelmiş hala problem çıkartamış magnezyum subaplı araçlar vardı.
bu olay tamamiyle bir karalama olabilir.
Nissan xtrail ve diğer modellerinin hepsi magnezyum subablı. yani bu olayın çok yaygın bir sorun olması lazım eğer bir sorun ise.

Erol bey aracın hızlanması güzel :D ya bu motor sesine bayılıyorum. bazen ışıklarda radyoyu kapatıp gaz verip motoru dinliyorum :smiley:
sizin neden motor ikaz lambası yanıyor?

mossin nagant' Alıntı:
Bugüne kadar konuştuğum subaru servisleri hiç sübap ayarı yapmamışlar.
sübap ayarı sorunu yeni model yeni nesil magnezyum sübapa sahip olan tüm araçlarda olabilecek bir durum. nissanın -toyatanın bir çok japon ve alman markasının sübapları magnezyum. lpg yüksek yanma ısısı sebebiyle sübap uzatma olayını yapabiliyor.
Bu sorun minimum 50-60 bin km de çıkma ihtimali olduğundan bahsediyorlar. 100 bin km nin üzerinde lpg kullanan magnezyum subaplı bir çok subaru var.
ayrıca bu tip bir durumda sübapları çelik sübapla değiştiriyorlar. fiyat da bahsettiğiniz gibi 1000 ila 1500 tl arasında.

yani şu sübap ayarı sorunu ile karşılaşan bir arkadaş çıksın da anlatsın nedir ne değildir. yurt dışında bir forumda okumuştum 435 bin km ye gelmiş hala problem çıkartamış magnezyum subaplı araçlar vardı.
bu olay tamamiyle bir karalama olabilir.
Nissan xtrail ve diğer modellerinin hepsi magnezyum subablı. yani bu olayın çok yaygın bir sorun olması lazım eğer bir sorun ise.
subap ayarıyla ılgılı bizim subaruclub.tr'de burçinhan arkadaşın bir cevabı vardı..
"Burçin abi merhaba cumartesi günü subaru imprezayı teslim ettim lpg kaynaklı sboplar kol yatak ana yatak degıstı 5000 tl odeme yaptı"Bayraktar ankara yetkılı serviste..

şimdi netten baktım,
ford,opel,nissan,charvolet,mitsubishi ve daha bir ok markanın sübap problemleri konusunda yazı var ama subaru konusunda yok. bu araçlarında hepsi magnezyum subaplı.
ayrıca 5000 tl gibi bir rakamı niye ödemişki? yine yetkili servisden aldığım fiyat çelik subap değişmi konusunda 1000-1500 tl arası.
lpg taktırırken değiştirsemmi dedim, ustalar bana güldü. bu çok sık karşılaşılan bir problem değildir. belki hayatın boyunca hiç karşılaşmayacaksın demişlerdi.
ama aracı çok sıkıştırarak kullanırsan 60 bin km den itibaren sübap uzama htimalin var demişti. ama kesin değil.

velhasıl binlerce subaru-mazda-nissan-opel-ford-mitsibushi-charvolet kullanıcısı lpg li araç kullanıyor. google da bir araştırma yapın çok az kişi araçlarında bu tip bir durumla karşılaşmış.

"LPG nin Subaru larda uzun süreli kullanım sonunda sübap ayarlarını bozması kaçınılmazdır.
Bayraktar Çekmeköy Subaru"subaruclub.tr'den alıntı..

mossin nagant' Alıntı:
Erol bey aracın hızlanması güzel :D ya bu motor sesine bayılıyorum. bazen ışıklarda radyoyu kapatıp gaz verip motoru dinliyorum :smiley:
sizin neden motor ikaz lambası yanıyor?
motor sesine bende hastayım :D..motor ışığı lpg taktıgımdan beri yanıyor..arka oksıjen sensorü arızası verıyor..aracı benzınde kullanınca kendı kendıne sönuyor..tekrar lpg'de kullanınca yanıyor..lpg'de zengın karışım kullanıyorum..

erolkan' Alıntı:
"LPG nin Subaru larda uzun süreli kullanım sonunda sübap ayarlarını bozması kaçınılmazdır.
Bayraktar Çekmeköy Subaru"subaruclub.tr'den alıntı..

Hocam bu ikazı tüm firmalar yapıyor.
uzun süreli kullanımdan kasıt 60 bin km den sonra. olabilir, 500 bin km boyunca olmayabilirde.
yine subaru clupda yazılan yazılarda yurt dışı forumlarda 40 bin 90 bin 280 bin kmde hala lpg de kullanılan magnezyum subaplı bir çok subaru var. hiç bir problemleri yok.
zaten hiç bir marka firma olarak araçlarımıza lpg öneriyoruz demiyor.

erolkan' Alıntı:
motor sesine bende hastayım :D..motor ışığı lpg taktıgımdan beri yanıyor..arka oksıjen sensorü arızası verıyor..aracı benzınde kullanınca kendı kendıne sönuyor..tekrar lpg'de kullanınca yanıyor..lpg'de zengın karışım kullanıyorum..

Lpg nizin markası ne? ben lavato obd 2 kullanıyorum.
lpg kablosunu aldım, yazılımıda laptopuma yüklettim. kendi ayarımı kendim yapıyorum.

hiç motor ikaz ışığımda yanmadı.ilk ayar yaparken yandı sonra söndü.

zengin karışım yaptırmayın. olması gerektiği gibi yaptırın. bu yüzden yakıyor olabilir ikazı.

mossin nagant' Alıntı:
Lpg nizin markası ne? ben lavato obd 2 kullanıyorum.
lpg kablosunu aldım, yazılımıda laptopuma yüklettim. kendi ayarımı kendim yapıyorum.

hiç motor ikaz ışığımda yanmadı.ilk ayar yaparken yandı sonra söndü.

zengin karışım yaptırmayın. olması gerektiği gibi yaptırın. bu yüzden yakıyor olabilir ikazı.
benım lpg milano marka..bende lpg ayarlarımı kendım yapıyorum laptop la..fakır karışım oldugu zaman arac istediğim gibi olmuyor.gecen gün egzos muayeneıne gıtmak için ayarları düşürdüm hemen ışık sönuverdı..muayeneden sonra eskı ayarlara getırınce tekrar yandı..

yani normal karışım yaptığınızda ışık sönmüyormu?
bide isterseniz lpg aldığınız yeri değiştirin , farklı markaları deneyin. markadan markaya aracın çalışması performansı değişiyor.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

Abone Olun

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
105,062
Kayıtlı Üye Sayımız
166,963
Kaydolan Son Üyemiz
davidavov

Çevrimiçi üyeler