Subaru Forester Yardım

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan dr_musty Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 70
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 30,040
Ynt: Subaru Forester Yardım

mossin nagant' Alıntı:
sn gezengen,
son yazdığım mesaj size hitaben değildir yanlış anlamayın lütfen.

Mesaj için teşekkürler. Foresterların kitapçıklarında yok ama başka araçlarınkilerde okumuştum. Vakit olduğunda bulup paylaşırım buradan.

mossin nagant' Alıntı:
1. subaruların kitapçıklarında ve manuel lerinde bu tarz bir bilgi yok.
2. turbo timer'ı taktığınızda naparsanız yapın arac kapandıktan sonra turbo timer devreye girip aracı açık bırakmıyor. turbo zaten o devri bulmuyor.
3. yurt dışında ve yurt içindeki kullanıcılar subarularda turbo timer a gerek olmadığını yazmışlar.
4. fabrikanın bu konuda hiç bir tavsiyesi yok.

gerçi sizin üstün usta bilgileriniz bir çok konuda farklı şeyler söylüyor.
mesela turbolu araçlara lpg olmaz falan gibi :smiley:
sallamayın lütfen.
1-o konuyla ılgılı bir bilgi sahıbıyım dıyee bır şey yazmadım
2-eger turbo yuksek devirdeyse turbonun devrinin düşmesını sağlıyor
3-yurtdışı veya yurtiçi sitelerde illa turbotımer takın yazmıyor..onun yerıne aracı bıraz bekleyerek stop etmenınde aynı işi gördüğü yazıyor
4-fabrıkanın tavsıyesını bılemıyorum o kkonuda zaten yorumum yok
turbolu araclara lpg olmaz dıye bır soylemım yok..kendı aracımı almaya caddemotrsa gıttıgımde benım aracın aynısından turbolud vardı aynı fiyata..ben aracı lpg'de kullanacagımı soyleyınce"abi o zaman sen atmosferık motorlu al turbolu lpg'de sorun çıkarabılır diye uyardıkları için bu aracı aldım..ama lpg'siz kullanacaksan turbolu al demişlerdi..caddemotors da ki ustalar..ben bitarafımdan uydurmuyorum yani arkadaşım...sonuçta tamırcı değilim,usta değilim benı nasıl yönlerdirdilerse onu yazdım...daha sonra ototeknıkte,gunlas subaru'da aynı şeylerı söyledıler..

bizde 2. araç olarak ford c-max var dizel. onda da bu tarz bir durum söz konusu. beklemek gerekir deniyor.

Genel olarak dizel motoların devir bandı maksimum 4000 ile 5000 arasında sınırlandırılırken bu değer benzinli motorlarda 5500 – 7000 d/d’dir. Benzinli motorlarda maksimum tork aralığını geniş tutmak bu aralıktan ve yanmanın dizele göre daha kontrol edilebilir olmasından mümkün olabilmektedir. Maksimum devir bandı daha düşük olan dizel motorlarda heterojen yanmada yavaş yanma hızı sınırlamasından ve diğer konstrüktif özelliklerinde etkisiyle maksimum tork değeri daha düşük devirlerde ve daha dar bir devir aralığında/bandında olmaktadır. Ayrıca dizel motorlardaki yanmanın benzinli motorlar kadar kontrol edilememesi de konu üzerinde etkilidir.

yani sizin benzinli aracınızın turbosunu uzun bir süre boyunca 7 - 8 bin devirlerde gezdirirseniz turboya çok yüksek devir yaptırmış olursunuz.
ama aynı yüksek turbo devirini dizel araçlarda 3500-4000 devir aralığında yaptırabilirsiniz.
bu yüzden dizel araçlarda biraz bekleyin derler. tabi oda devirli kullanım sonrasında. siz 2000 devirde vites değiştiriyorsanız zaten gerek yoktur.

sonuç itibarıyle herkesin tercıhı farklıdır ve kendini bağlar..ben bekleyerek kullanırım başkası beklemeden kullanır...herkes aynı durumdan memnun kalacak dıye bir şart yok...

mossin nagant' Alıntı:
bizde 2. araç olarak ford c-max var dizel. onda da bu tarz bir durum söz konusu. beklemek gerekir deniyor.

Genel olarak dizel motoların devir bandı maksimum 4000 ile 5000 arasında sınırlandırılırken bu değer benzinli motorlarda 5500 – 7000 d/d’dir. Benzinli motorlarda maksimum tork aralığını geniş tutmak bu aralıktan ve yanmanın dizele göre daha kontrol edilebilir olmasından mümkün olabilmektedir. Maksimum devir bandı daha düşük olan dizel motorlarda heterojen yanmada yavaş yanma hızı sınırlamasından ve diğer konstrüktif özelliklerinde etkisiyle maksimum tork değeri daha düşük devirlerde ve daha dar bir devir aralığında/bandında olmaktadır. Ayrıca dizel motorlardaki yanmanın benzinli motorlar kadar kontrol edilememesi de konu üzerinde etkilidir.

yani sizin benzinli aracınızın turbosunu uzun bir süre boyunca 7 - 8 bin devirlerde gezdirirseniz turboya çok yüksek devir yaptırmış olursunuz.
ama aynı yüksek turbo devirini dizel araçlarda 3500-4000 devir aralığında yaptırabilirsiniz.
bu yüzden dizel araçlarda biraz bekleyin derler. tabi oda devirli kullanım sonrasında. siz 2000 devirde vites değiştiriyorsanız zaten gerek yoktur.
zaten aynı şeylerden bahsedıyoruz..turbolu arac yüksek devırlere çıktıysa bekleyrek stop etmek gerekıyor..zaten yüksek devır çevrılmedıyse beklemek için sebep yokkı?

arkadaşım sen bildiklerini doğruymuş gibi yazmada...
anlamıyorsun galiba.
bizim araçlarımız subarularımız o devirlere gelsede pallere ve rulmanlara zarar verecek devre gelemiyor diyorum.

dizel değil bizim motorlarımız.

devam forestera :smiley:

image.jpg

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,027
Kayıtlı Üye Sayımız
166,771
Kaydolan Son Üyemiz
dralpk

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR