Sumatra Depremi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan AYDURAN Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 9
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 7,978

Ynt: Sumatra Depremi

Korkunç birşey. Çukurun dibi bile gözükmüyor. Okyanusta kırılan fayların derinliğinin kilometrelerce olduğunu duymuştum ama karada böyle birşey ilk kez görüyorum.

acaba ne kadar derine gidiyor, nereye açılıyor araştırması yapılmışmı; nerede bu sumatra :-[ (cehalet kötü) ne zaman olmuştu bu sumatra depremi?

Yaws Bu Ne Büyük Kara Delik Yuh Valla

balum' Alıntı:
nerede bu sumatra?

Güney Asya Ülkelerinden Endonezya'da... 470.000 kilometre karelik yüz ölçümüyle dünyanın en büyük altıncı adasıdır...

balum' Alıntı:
ne zaman olmuştu bu sumatra depremi?

26 Aralık 2004: Sumatra açıklarında meydana gelen deprem ve tsunami felaketi, 168 bini Endonezya'da olmak üzere 220 bin kişinin ölümüne yol açtı.

28 Mart 2005: Sumatra yakınlarındaki Nias adasında depremde 900 kişi öldü.

27 Mayıs 2006: Yogyakarta bölgesindeki depremde 6 bin kişi öldü. Deprem ardında 1.5 milyon depremzede bıraktı.

6 Mart 2007: Sumatra Adası'ndaki depremde 70 kişi öldü.

Bu dev çukurun hangi depremde olduğunu bilmiyorum...

Allah kimseye böyle acılar yaşatmasın...

Siz asıl aşağıdaki videoya bakın...(Sesini açarak izleyin...)

Benzer çok görüntüler var ama moralinizi bozmak istemediğim için sadece bunu aldım...

9.1 Sumatra Earthquake (9.1 Sumatra Depremi) 26 Aralık 2004

[youtube=600,470]JPj41JySMLk[/youtube]
http://www.youtube.com/watch?v=JPj41JySMLk

bilgilendirme için teşekkürler AYDURAN'ım kralım Bu sumatra ne menem bi yermiş, derler ya pişmiş tavuğun başına gelmemiştir böyle afetler

Hocam bahsettiğim yazıyı buldum. National Geographic'de okumuştum. Aşağıdaki linkten bakabilirsin. Sürekli bahsedilen ve 74 Bin yıl önce olduğu varsayılan büyük patlamada büyük ihtimalle orada olmuş...

http://www.nationalgeographic.com.tr/ngm/kimbilir/0503/default.asp