Suzuki 1.6 JLX Vitara Radyatör Suyunda Yağ

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan öğretmen Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 24
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 9,438

öğretmen

Ana Kamp
Merhabalar geçen yıl yıllardır hayallerimi süsleyen bir suziki vitara aldım 2000 model 1.6 jlx otomatik.Ancak bakımlarını yaptırdıktan kısa bir süre sonra radyatör suyunda yağ olduğunu farkettim ve ustama gittim.Silindir kapak contasının bozuk olduğunu değişmesinin gerekli olduğunu söyledi ve öylede yaptık.Ama bir süre sonra aynı durumun devam ettiğini gördük tekrar contayı söktük ve silindir kapağı vede motor bloğunu kontrol ettik.Buralarda sorun olmadığını gördükten sonra contayı yeniledik.Bir süre sonra tekrar radyatör suyunda yağ olduğunu görünce ne yapacağımızı şaşırdık.Bazı arkadaşlar otomatik vites şanzuman yağının radyatörde soğuduğunu buradan yağ karışabileceğini söylediler bizde radyatörü değiştirdik ama ne mümkün hala sorun devam ediyor.Ne yapacağımı şaşırdım bana bunu bu sorunu ile satan şahıs gibi yaparak ben aracımı satamam zaten satmayı hiç düşünmedim ama inanın ne yapacağımı da bilmiyorum.Konu hakkında bilgisi olan arkadaşlardan yardım istiyorum.Teşekkürler.

Etiketler

Ynt: Suzuki 1.6 JLX Vitara Radyatör Suyunda Yağ

Şenol bey şanzuman yağında eksilme zannedersem yok ancak radyatörden şanzuman yağı karışıyordur diye radyatörü de değiştim zaten ama bir değişiklik yok henüz(internette arızanın buradan kaynaklanabileceğini belirten bir yazı bulmuştum).Daha önce motor bloğunu ve silindir kapağını da rektefecide kontrol ettirdim kaçak olmadığını söyledi arabanın başka neresinden yağ radyatör suyuna karışır henüz bilen birine rastlamadım,önereceğiniz bir usta varsa telefon numarası varsa telefonla danışayım.Ben Ordu Fatsa da yaşıyorum yakınlarda götüreceğim bildiğiniz bir usta varsa adresini verirseniz aracı götürebilirim.İlgilendiğin için de ayrıca teşekkür ederim.

merhabalar radyatördeki su büyük ihtimalle motordan kaynaklı diye düşünüyorum. test yaptırmışsınız ama sadece bu işi yapan insanlar var metologcu diyorlar.silindir kapağını veya motor bloğunu belli bir düzeye kadar ısıtıktan sonra basınçlı su verilerek testi yapıyorlar.çünkü metallerde çatlaklar ısındıktan sonra açılma yapıyor.

Silindir kapak contanızı değiştirirken kapağı taşlattınız mı?

hayır bence kapak yada contayla alakası yok. eksperoto nun dediği gibi gözle görülmeyip motor ısındıktan sonra açılan çatlak durumu var gibi görünüyor o araçta.

bytar' Alıntı:
hayır bence kapak yada contayla alakası yok. eksperoto nun dediği gibi gözle görülmeyip motor ısındıktan sonra açılan çatlak durumu var gibi görünüyor o araçta.

Siz öyle diyorsanız...

Merhabalar.Aracımı servise götürdüm,radyatördeki yağlanmaya bakarak çok az bir yağlanma olduğunu bunun için motoru açmaya gerek olmayacağını önceki contanın bozukken kaçırdığı yağın kalıntılarının radyatörde toplandığını söylediler.Bende radyatörü ve suyun dolaştığı motor kalorifer ve motor içini temizleyen bir servise giderek temizleme işini yaptırdım ancak yaptığım kontrollerde az az yağlanmanın devam ettiğini gördüm.Önceki conta değişiminde kapak taşlanmıştı.Ayrıca motor bloğu ve silindir kapağı rektefecide basınçlı suyla hemde ısıtılarak kontrol edildi.Bir problemin olmadığı söylendi.Yani sıkıntı da burada ya araçtaki rahatsızlığa teşhis koyamıyoruz.Herhalde bana bu şekilde satılmıştı onlarda arızayı bulamayınca satma kararı aldılar.Ben de ilginçtir bir aracımı satacağım zaman tüm bakımlarını yaparak sattım bu zamana kadar.Herkese ilgilerinden dolayı teşekkür ederim.

sorununuzu çözecegine emin oldugum bi ürün var sadece kılcal bulok çatlakları için usa malı bir tozvar metal parçacıkları var içinde ama bu radyötör için olanlarla karıştırmayın o deyil .özellikle blok için kılcal çatlaklarda kullanılıyo daha ince bi toz .radyötür suyuna sıcakken katılıyo çatlagı kalıcı bişekilde onarıyo ben gözlerimle şahit oldum arkadaşın jeep ine uyguladık aynı sorun vardı suyu boşaltıp temizledikten sonta tozu hafif sıcakken motor kattık 1 saat devirli bişekilde yol gitttik 1 yıl olucak nerdeyse sorun yok yaglama kesildi tozu maslaktan biyerden almış sordum ismini hatırlamıyo enerji içecegi kutusu şeklinde teneke kutusu vardı umarım işinize yarayacaktır

Deniz bey ilginiz için teşekkür ederim.Ancak bu ürünün adını ve nerede bulacağımı bilmiyorum bu konuda da yardımcı olursanız sevinirim.Tekrar teşekkürler.

bu ürünü bende aradım nette bir kaç çeşit çıktı hepsini paylaşayım. hangisi iyi bende bilmiyorum
http://urun.gittigidiyor.com/RADYOTOR-MOTOR-BLOK-CATLAK-TOZ-ILAC-SEALFRLEAK_W0QQidZZ7508558
http://www.netsiparis.com/detay.asp?kod=19241999012
http://www.netsatis.com/detay.asp?kod=19241999011

Teşekkür ederim.En kısa zamanda deneyeceğim.Sonucu da sizlerle paylaşırım.

şuan ben bitane şipariş verdim ve yarın gönderilecek pazartesi elimde olur ve hemen deneyeceğim

Ürünü denedim ama çok az yağlanma devam ediyor gibi geldi.Daha deneyeli 1 hafta oldu ama yağlanma o kadar az oluyor ki henüz tam bir sonuç belli değil bir kaç gün sonra net gözlem yapabilirim.İnşallah sorun ortadan kalkar.

öğretmen' Alıntı:
Ürünü denedim ama çok az yağlanma devam ediyor gibi geldi.Daha deneyeli 1 hafta oldu ama yağlanma o kadar az oluyor ki henüz tam bir sonuç belli değil bir kaç gün sonra net gözlem yapabilirim.İnşallah sorun ortadan kalkar.

ben uzun zaman önce su kanalının dış yüzeyindeki bir çatlak için kullandım ve çok memnunum
hatta geçenlerde gözden çıkarıp ağır devirde motoru çok zorladım yine açılmadı

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,947
Kayıtlı Üye Sayımız
166,715
Kaydolan Son Üyemiz
Turker.E

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.