Suzuki G.Vitara Motorunda ve A/T Şanzımanda Bor Katkısı Kullanmak Fayda Sağlarmı?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ironhorse Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 8
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 3,851

ironhorse

Yeni Üye
Arkadaşlar 2004 model G.Vitara A/T araç aldım.Bu aracımda motor ve otomatik şanzıman yağında Bor katkısı kullanmayı düşünüyorum.Suzuki servisinden bir usta bence faydalı olur dedi ama yine servis sahibi bir arkadaşımda bence yağı çok inceltir sakıncalı olabilir dedi ve kafam çok karıştı bu konuda bilgisi olan arkadaşlar yorum yaparlarsa sevinirim herkese sonsuz sevgi ve saygılarımla...

Etiketler
Ynt: Suzuki G.Vitara Motorunda ve A/T Şanzımanda Bor Katkısı Kullanmak Fayda Sağlarmı?

Motorunuz çok kilometre yaptıysa bilmem ama otomatik şanzımanınıza kesinlikle katkı falan koymayın.Piyasada rahatca bulabileceğiniz mobil tarzı kaliteli ATF yağları işinizi fazlasıyla görür.Yeni nesil araçlara katkı koyma işini anlayamıyorum ve tavsiye eden ustalarında dürüstüğünden-bilgisinden şüphe duyuyorum.Üç koli katkı satıp alacağı iki kutu promosyon için insanları olmayacak işlere yönlendirenlere ise söyleyecek hiç lafım yok !

Örneğin mobil gibi bir dünya devi,yüzlerce binlerce mühendisi çalıştırıp milyonlarca dolar yatırım yapıp yağ üretiyor ve özellikle yağlarına katkı falan koyulmaması konusunda insanları uyarıyor.. Ama bizimkiler işi daha iyi bildiklerinden abuk sabuk katkı maddeleriyle hem kullandığınız yağın hemde motorunuzun-şanzımanınızın canına okuyorlar.

Bana sorarsanız motorunuz 250 - 300 bin km falan yapmadıysa kaliteli bir marka yağ kullanın yeter.Otomatik şanzımanın ise 40.000 km de bir yağını değiştirip,karterini söktürüp içindeki süzgeçini temizletin ve bulabildiğiniz en iyi marka ATF yağı koyun,katkıya falan sakın bulaşmayın.Ben yaptım oldu mantığıyla hareket eden ustalarımız! şanzımanınız koyduğunuz katkı yüzünden arızalanınca masrafınızı karşılayacak mı bakalım.. Çoğuna sorsanız hala "otomatik şanzımanın yağı değişmez" diyor.. (İşini düzgün yapan teknolojiyi takip edip müşterisini herşeyin önünde tutan gerçek ustalarımızı tenzih ederim..)

Ynt: Suzuki G.Vitara Motorunda ve A/T Şanzımanda Bor Katkısı Kullanmak Fayda Sağlarmı?

kutusunu incelerseniz otomatik şanzıman da kullanılmaz yazar üzerinde ,,ben manuel şanzıman da kullandım yagı bozdu ses yaptı aşırı inceltti ve boşalttım, motor içinde tam sentetik kaliteli bir yag alıp kutusunu okursanız bu yaga katkı koymayın yazar bilgilerinize ;)
bor un ısınmayı engelleyiçi özelligi oldugu söyleniyor bence arabistan ve afrikaya uygun,bizim iklim e ters derim.. :smiley:

Benim aracım düz vites Vitara JLX, 2000 model şu an 227 bim km'de, motor yağına yaklaşık 50000 km önce, kullanma talimatına uygun şekilde bor katkısı ilave ettim.
Hiç bir faydasını görmedim, iddia eddildiği gibi ne ses azaldı, ne yakıt tasarrufu sağladı, ne de performans artışı oldu.
Daha önce sitede, bu üründen kullanıp da, ürünü koyup aracı rolantide çalıştırırken motor kilitleyen ve sonuçta rektefeye giren bir araçtan bahsedilmişti. Eğer konu silinmediyse site içinde arayıp okuyabilirsiniz.
Sonuç olarak bu tür ürünlerden uzak durmanızı paranızı ve aracınızı riske atmamanızı tavsiye ederim.
Saygılar.

değerli tavsiyeleriniz için çok teşekkürler arkadaşlar

bazı galericiler katkıyı yıpranmış motorlarda kullanırlar . nedeni de yağı inceltiği için motorun üfleme yaptı anlaşılmaz , sağlam gibi görünür, rölantide gaz verilerek bakıldığında anlaşılmaz.

m_ertemur' Alıntı:
bazı galericiler katkıyı yıpranmış motorlarda kullanırlar . nedeni de yağı inceltiği için motorun üfleme yaptı anlaşılmaz , sağlam gibi görünür, rölantide gaz verilerek bakıldığında anlaşılmaz.

kalın yağda motor üfleme yapmaz .

kesinlikle katkı tavsiye etmiyorum . bu şanzuman katkısı yüzünden zjnin şanzumanını komple sıfırlamak zorunda kaldık :smiley: ince yağ kanallarını süzgeçlerini tıkamış yağsızlıktan aldık elimize . zaten yazar araçlarımızın kullanma kılavuzlarında yağ katkı maddesi kullanmayın diye

Ben 14 yıldır her arabamda katkı yağı kullandım (ama en iyilerini) ve halen devam ediyorum teknoloji gelişiyor yeni faydalı ürünler mutlaka çıkacak ve bunları kullanacağız ,ben herzaman çok faydasını gördüm tabi aslı fayda motorun içinde temizliğinde bunu herzman göremiyoruz.Benim aracımda otomatik vitara şanzumanda denemedim ama yağ değişiminde bor katkılı bir ürün koyacağım.Kaliteli bir katkı yağı koyun motor devrini yükseltmekten korkmayın :smiley: buda benim nacizane görüşüm ,selamlar.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,837
Kayıtlı Üye Sayımız
166,938
Kaydolan Son Üyemiz
kgulum

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR