Ynt: Suzuki Grand Vitara Xl 7 2.0 Td
dizel motor verimli çalışması için harareti 90 derece civarı olmalıdır..
turbo motora giren havanın soğuk olduğunda verim vardır..sıcak olduğunda düşer..yani kışın canavar gibi..yazın keyifsizdir..
bu büyük hacimli inter cooleri tampon içine koymayla olur ..ufaktan bi göz attım cok incelemedim hortumu getirip götürmeye yerleri müsait değil gibi görünüyor..

dizel motor anında şıp diye hararet yapabilen motorlardır..garmin ecoreute +garmin navigasyonum var onu yol bilgisayarı gibi kullanıyorum..harareti takip ediyorum .orijinal kadrandaki gösterge gayet sakin hiç kıpırdamıyor..doğruyu göstermiyor..izmit yuvacıkda yazın gecen sene arazide 4L de sıkıştırdım..115 gördüm..garminde orjinali sakindi normal gösteriyordu..
enjektörlerimi almanyadan bayağı bir bekledim orjnal bosch olarak 0 kutusunda 2bin lira para sayarak aldım ..yalnız made in bursa imiş..kutuda öyle yazıyor..kutudan çıkarıp 0 parçayı yerine takdım.
bu bir hata imiş ..kutudan çıkarıp bir test makinasına baglatıp sonra ayarlatıp takılması gerekiyor..muş..doğru yol buymuş..ben bilmiyordum..sizler öğrenin..derim..şimdi 2. ye söküp ayarlatıp tamir takımını alıp vs ugraşacam..
bosch kts arıza tespit cihazı enjektörlerin geri dönüş miktarlarını gösteriyor içeriye az püskürtüyor tamamı geri dönüyor motor çekmediğinden devamlı tapa gaz muhabbeti mecburen yakıt oldukça fazla..
yakıtı cok dert etmiyorum ama çekiş performans düşük..hadi para harcamayım uğraşmayıp kafayı bozmıyayım diyorum..esas derdi hava sıcaklığı - derecelerde çalışmıyor 5<>10 marşda çalışsada 1<>2 dakika öksürür gibi tekliyor..
0,550 <> 0,650 kuruş ..13,5<>15,5 lt olarak da yakıt tüketim rekorunu aramızda ben kırdım yanlışlıkla..şehiriçi ıstanbul trafiği.. ;D
dizel araba az yakarya..

muhabbet arasında bana senin araba ne yakıyo sorusu bu aralar bende keyifsizlik yapıyor..
uydur kaydır rulmanlarla v kayış ve rulmanlarını yenilemiştim..5<>6 ay oldu kayış da çatlaklar oluştu düksek devirde gırıltı var..4 rulman var servisten orijinal sordum 350+350+400+400=1500 tl orijinal rulman fiyatları şaka gibi..en altaki merkezkaç eksantirikli olanı mecbur alacam sanırım..400 lügü..diğerlerine gene bir filim cevirecem..
http://www.reparts.net/parts/rpk-rpk009264
termostat takarken hava alma musluğu üstünde intercooler var el ayak girmesi mümkün değil..havasıda alınamaz..bende mink bir delik delip termostat takmıştım..o delikden dolayı motor soğuk çalışıyor..90 göremez oldum 70<>80 arası geziyor..bir tane daha aldım bu sefer delmeden takacam..
Boludaki İlhami abim kulakların çınlasın..elleme cır cır olur demişti..ve oldu.. ;D
her eksiğimi tek tek dizip tek seferde yaz sonu gibi saat gibi yapmayı planladım şimdilik..