Suzuki Grand Vitara XL 7 2.0 TD

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Robroy72 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 15
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 34,429

Robroy72

Ana Kamp
Yer
İstanbul
Selamlar;
2006 Model Suzuki Grand Vitara XL 7 2.0 TD araca sahibim.
Triger değişimi kaç km de yapılacak bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olabilirlermi?
Kitapçıkta 120.000 Km yazıyor ama emin olamadım.Aracım 55.000 de acaba yaştan dolayı değiştirmelimiyim?
Birde Xenon far yaptıran arkadaşlar varmı?
Model fiyat bilgisi alabilirsem sevinirim.
En güzel günler ve geceler sizin olsun
Kalın Sağlıcakla

Ynt: Suzuki Grand Vitara XL 7 2.0 TD

Benim bildiğim triger 60.000km veya 4 yılda değiştirmek gerekiyor. Xenon konusunda ben aracımı aldığımda (2 sene önce) monza marka 6000k xenon takmıştım hala kullanıyorum, herhangi bir sorun yok.

IMG_3083.JPG

5yılı aşkın olduğundan triger+bilyaları...şarz kayışı +bilyaları,,klima kayışı değişmesi gereklidir..

ben yeni degiştirdim ve yüzüme gözüme bulaştı.. :mad: aynı rulmandan 2 tane var ve piyasada yok ! uydurma yaptım olmadı ,,altına pul vs koydum az idare ediyor..rezil pahalı

>>http://seekpart24.com/japanparts/deflection-guide-pulley-v-ribbed-belt-rp800?c=100435&at=12022

geri kalan her yerden uyuyor bir parada degiller..>> ;)

http://seekpart24.com/japanparts/tensioner-pulley-v-ribbed-belt-tp800?c=100434&at=12022

http://seekpart24.com/japanparts/tensioner-lever-v-ribbed-belt-ts800?c=100438&at=12022

http://seekpart24.com/skf/deflection-guide-pulley-v-ribbed-belt-vkm66010?c=100435&at=12022

http://www.mister-auto.ie/en/timing-belt-kit/contitech-ct1063k2_g307_a031CT1063K2.html

parcaları bulmadan işe girişmeyin derim.. :smiley:

Çok Teşekkürler
Uyarılanızı dikkate alacağım.
Umarım sorun yaşamayız.
Suzuki nin üzeceğini sanmam ama hayırlısı bakalım

Selamlar;
http://www.daycocatalogue.com/
Bu siteden aracınızın modelini girip hangi kayış kullanılıyor bakabilirsiniz.
Ayrıca başka hangi araçlarda kullanıldığıda yazıyor.
Suzuki deyince farklı Citroen deyince farklı oluyor parçacılarda fiyatlar.
Görüşmek Üzere

Selamlar Sonuç Pozitif
Triger Set VT KTB 903 (Orjinal ile aynı ürünler)
Micro-V XF 6PK1640 Klima Kayışı (www.gates.com)
Contitech 4PK800 V Kayışı
Citroen-Peugeot Mazot Filtresi 1906.A6

On Numara 5 Yıldız İşçilik
Maslak Atatürk Sanayi Sitesi 2.Kısım Merkez Oto
Özer Usta
0212 2766444

Ynt: Suzuki Grand Vitara Xl 7 2.0 Td

Selamlar,

2006 Model XL-7 2.0 TD sahibiyim. Ben de servisime 120 Bin de değişmesi gerektiği yazıyor diye ısrar ettim. Onlar da 60 Bin ve 5 yıl da ısrar ettiler. Sonuçta 65 Bin de gerekli bakım yapıldı. Sanırım doğrusu da bu.

Bir süredir sadece okuyarak sitenizi takip ediyordum. Bu ilk yazım, Eskişehir'de yaşıyorum. aracım henüz 68 Bin de ve Genel anlamda çok bakımlı ve iyi durumda sayılır. Bilen bilir, Eskişehir bir trafik lambaları şehridir. En son dün akşam itibariyle henüz 475 KM. de yakıt lambası yanınca canım sıkıldı. Sitenizde okuduğum bazı notlara göre, aracın aslında ekonomik olduğu yönünde bilgiler var. Benim aracım ise sürekli şehir içi kullanımda 12.5 Litrenin altına (100 Km. de) düşmüyor. Geçen ay bir Antalya seyahatim oldu. Şehir dışında da 8 Lt. civarında (100 Km'de). Servisime bu durumu paylaştığımda, 2 Ton araba ve şehrin trafik durumu ortada. Dolayısı ile normal diyorlar. Başta bilgilerini taktir ederek okuduğum Oğuz Bey olmak üzere, sizler nasıl yorumluyorsunuz, yoksa bir problem mi var. diye merak ediyorum. Paylaşımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Selamlar;
Benim aracım şehirler arası 700 km şehir içide min 600 km yapıyor.
Belki sürekli soğuk motorla kısa mesafe kullanıyorsanız biraz daha düşmesi normaldir.Ama bana biraz fazla yakıyor gibi geldi.
Hava filtresi falan değişmiştir diye düşünüyorum.Olmazsa yakıt aldığınız yeri değiştirin bence.
İyi Günler Dilerim

Benimki de şehirlerarası 800 km yapıyor iyi bir kullanımla, ki bu da yaklaşık 7,55 L/100 km yapıyor. Bu bakımdan şehirlerarası 8 L kötü rakam değil, kullanım tarzınızdan kaynaklanabilecek küçük bir fark sözkonusu bence. Şehiriçi tüketim ise zaten tamamen kullanılan rotanın yoğunluğuyla alakalı subjektif bir kavram, kataloglarda neye göre hesaplanıp yazıldığını da bilemiyorum. Benim şehiriçi rotam fazla trafik, ışık ve yokuş içermeyen bir rotadır, 9-10 L kurtarır. Sizinki bunları bolca içeriyordur, belki 13 L bile yetmez... Sonuçta bir depo ile uzun yolda 1100 km yaptığım dizel clio symbol ile İstanbul'da 600 km yapamadığımı hatırladığım için, belirttiğiniz rakamlar çok da abartılı görünmedi. Kütlece rakibi sayılabilecek birçok aracın şehirlerarası 9-10 L'den aşağı düşemediğini de katarsak...

Yanıtlarınız için teşekkür ederim. Şehir dışı demekki ben de yaklaşık 800 Km gidiyorum. 8x8= 64 litre. Araçtaki yük miktarı, Klima veya zaman zaman hız fazlalıkları miktarı arttırıyor olabilir. Bölünmüş yollarda 110 Km sınırı, biraz gaza basılmasına izin vermeye başladı. Bunun yanında Şehir içinde Eskişehir gibi bir yerde, henüz motorunuz tam ısınmadan iş yerinize ulaşmış oluyorsunuz. Benim için bu mesafe 5.5 Km gibi bir mesafe. dolayısı ile motorun en verimsiz zamanını kullanıyorum gibi bir hal söz konusu. Dememkki fazla söylenmeden katlanmak gerekiyor. Paylaşımınız için teşekkürler.

dizel motor verimli çalışması için harareti 90 derece civarı olmalıdır..
turbo motora giren havanın soğuk olduğunda verim vardır..sıcak olduğunda düşer..yani kışın canavar gibi..yazın keyifsizdir..
bu büyük hacimli inter cooleri tampon içine koymayla olur ..ufaktan bi göz attım cok incelemedim hortumu getirip götürmeye yerleri müsait değil gibi görünüyor.. ;)
dizel motor anında şıp diye hararet yapabilen motorlardır..garmin ecoreute +garmin navigasyonum var onu yol bilgisayarı gibi kullanıyorum..harareti takip ediyorum .orijinal kadrandaki gösterge gayet sakin hiç kıpırdamıyor..doğruyu göstermiyor..izmit yuvacıkda yazın gecen sene arazide 4L de sıkıştırdım..115 gördüm..garminde orjinali sakindi normal gösteriyordu..
enjektörlerimi almanyadan bayağı bir bekledim orjnal bosch olarak 0 kutusunda 2bin lira para sayarak aldım ..yalnız made in bursa imiş..kutuda öyle yazıyor..kutudan çıkarıp 0 parçayı yerine takdım.
bu bir hata imiş ..kutudan çıkarıp bir test makinasına baglatıp sonra ayarlatıp takılması gerekiyor..muş..doğru yol buymuş..ben bilmiyordum..sizler öğrenin..derim..şimdi 2. ye söküp ayarlatıp tamir takımını alıp vs ugraşacam..

bosch kts arıza tespit cihazı enjektörlerin geri dönüş miktarlarını gösteriyor içeriye az püskürtüyor tamamı geri dönüyor motor çekmediğinden devamlı tapa gaz muhabbeti mecburen yakıt oldukça fazla..

yakıtı cok dert etmiyorum ama çekiş performans düşük..hadi para harcamayım uğraşmayıp kafayı bozmıyayım diyorum..esas derdi hava sıcaklığı - derecelerde çalışmıyor 5<>10 marşda çalışsada 1<>2 dakika öksürür gibi tekliyor..

0,550 <> 0,650 kuruş ..13,5<>15,5 lt olarak da yakıt tüketim rekorunu aramızda ben kırdım yanlışlıkla..şehiriçi ıstanbul trafiği.. ;D
dizel araba az yakarya.. ;) muhabbet arasında bana senin araba ne yakıyo sorusu bu aralar bende keyifsizlik yapıyor.. :smiley:

uydur kaydır rulmanlarla v kayış ve rulmanlarını yenilemiştim..5<>6 ay oldu kayış da çatlaklar oluştu düksek devirde gırıltı var..4 rulman var servisten orijinal sordum 350+350+400+400=1500 tl orijinal rulman fiyatları şaka gibi..en altaki merkezkaç eksantirikli olanı mecbur alacam sanırım..400 lügü..diğerlerine gene bir filim cevirecem..
http://www.reparts.net/parts/rpk-rpk009264
termostat takarken hava alma musluğu üstünde intercooler var el ayak girmesi mümkün değil..havasıda alınamaz..bende mink bir delik delip termostat takmıştım..o delikden dolayı motor soğuk çalışıyor..90 göremez oldum 70<>80 arası geziyor..bir tane daha aldım bu sefer delmeden takacam.. ;)

Boludaki İlhami abim kulakların çınlasın..elleme cır cır olur demişti..ve oldu.. ;D

her eksiğimi tek tek dizip tek seferde yaz sonu gibi saat gibi yapmayı planladım şimdilik.. :smiley:

Sevgili oldrunner, hemseriyiz ne guzel,

Simdi benim bir sorum daha olucak, gecen hafta aracimi full depo ile oslodan gøteborga gittim geldim 700 km civari, ve yakit gøstergesi cok az ustunde duruyordu evin onune parkettgimde arabayi,ancak bizim bu araclarin full deposu kac litre aliyor? 700 full depo ile 700 - 800 km sehir disi gitmesi bana biraz az gibi geldi..

emre22' Alıntı:
Sevgili oldrunner, hemseriyiz ne guzel,

Simdi benim bir sorum daha olucak, gecen hafta aracimi full depo ile oslodan gøteborga gittim geldim 700 km civari, ve yakit gøstergesi cok az ustunde duruyordu evin onune parkettgimde arabayi,ancak bizim bu araclarin full deposu kac litre aliyor? 700 full depo ile 700 - 800 km sehir disi gitmesi bana biraz az gibi geldi..

Sevgili Emre22, uzun zamandır siteye girmemiştim. şimdi fark ettim. Hemşeriyiz demek ki :smiley:
Bu arada sorunuza hemen cevap vermek gerekirse; Depo kapasitemiz 66 Litredir. Aşağıda yazdığım testi uygularken aracımın yakıt
lambası yanıyordu ve sanırım öylece bir 20 KM kadar daha kullanmıştım. gidip depoyu doldurduğumda içinde hala 9 LT yakıt vardı.
yani Kırmızı yanmaya başladığında içinde yaklaşık 9-10 LT. yakıt oluyor. Ama yine de bu durumda kullanmamakta fayda var.
Dolayısı ile sizin de henüz deponuzda yakıt vardı ve eminim 150 KM daha götürürdü.

Şimdi paylaşmak istediğim test sonucuna gelirsek;

Temmuz başı itibari ile güney tatili sırasında, aracın yakıt sarfiyatını test etme imkanı buldum. paylaşmak istedim.

Toplam =1040 Km. yol , meskun mahal geçişleri hariç, tamamı uzun yol sayılabilir.
Toplam = 80.7 LT. Euro Dizel, (OPET - (fiyatı) 4.40 TL / LT)

(7.76 LT Dizel / 100 KM.) veya (34 Kuruş / KM) Not : az üste yuvarladım.
Ek bilgi : 2 yetişkin + 1 çocuk (11 yaş) , Abartısız bagaj , yolun % 60'ında klima, Max 120 KM. hız.

Daha önceki notumda, "Şehir dışı demek ki ben de yaklaşık 800 Km gidiyorum." yazmışım.
Oysaki 850 KM gidebiliyormuşum.

Toparlarsak ; Test sonucu = 1 Depo yakıtla (66 LT.) 851 KM uzun yol.

Saygılarımla

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,975
Kayıtlı Üye Sayımız
166,726
Kaydolan Son Üyemiz
Midre

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR