Ynt: SUZUKİ JLX HDİ
selam arkadaslar benim hdi 2.0 bir 2002 model bir aracım var kasa ozellikleri normal vitara ozelliklerini tasıyor . motor derseniz HDİ 2.0 citroen,berlingo,c5,partner , turbolu seri 100 km de 5.5.. 6 litre yakıyor 90 beygir gucunde yeni model suzikide aynı motorun 1.9 u kullanılmıstır yani arkadaslar motor fransızlardan parca sorunu yok hem daha ucuz ancak dizel aracların dusmanı kirli yakıt buda herkesin karsılastıgı bir durum ben hem işte hem hafta sonları gezilere gidiyorum hiç bir sikayetim yok dizel kullanıcıların ozellikle turbolu aracları olanlar bilir bazı kuralları var ilk calıstırmada gaz verilmeden en az 1 dakika rolentide turbo milini yaglanması için calıstırılması gerekmektedir yine aynı sekilde stop yaparken rolentide en az 1 dakika bekleyip motoru durdurmak lazım turbo mili yaglanmassa turbo arızalarına yol acmaktadır bu yanlız vitara icin degil tum turbolu araclar için gecerlidir ..Sunu ozellikle belirtmek istiyorum bazı ustalar motoru gorur gormez bu partner motoru diyor dogru ama bu motor ilk cıkan 1.9 turbosuz partnerlardaki motor degildir burada bilgi eksikligi var bilginize sunarım daha ayrıntılı bilgi almak isterseniz tlf numaram 05335675541 arayabilirsiniz saygılar..