Suzuki Samurai 4 Çeker Şaftı

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ozz-e Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 8
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 9,183

ozz-e

Yeni Üye
Herkese merhabalar foruma yeni üye oldum, iyi forumlar diyerek ilk danışmak istediğim konuyu danışayım.

Kuzenimin yaklaşık 7-8 yıldır kullanmadığı hard toplı 90 model Suzuki Samurai yını aldım 2 yıldır bende kendi çabalarımla toparlamaya çalışıyorum fakat en çok kafama takılan konu 4 çeker şaftını çıkarmışlar ve ben yeniden taktırmak istiyorum bu konu hakkında bilgilerini bekliyorum.

1-Nerden bulabilirim ?
2-fiyatları ne kadardır?

bu işlem ile ilgili benim akılma gelmeyen sizin aklınıza gelen konular hakkında bilgilendirirseniz sevinirim

teşekkür ederim.

Etiketler
Ynt: 4 Çeker Şaftı

aracın sanırım üzerinde parcalarıda yoktur 4 ceker için size bir tane arazi şanzımanı bir tane ön defransiyel ve üç adet şaft lazım bunları mutelif kaynaklardan cıkma olarak toparlamanız gerekiyor tahmini maliyetler arazi şanzımanı 600tl civarı şaftları yeni yaptırısanız onlarda 600tl civarı ön diferansiyelin içi boşaltılmışsa size akslar ve difransiytel komple lazım olacak oda akslarla beraber 1000tl civarı kısacası toplam maliyet işcilikler haric 2200 civarı malzemeleri daha uygun fiyata bula bilirseniz rakam düşer kafanıza takılan başka sorunnuz olursa sora bilirsiniz

Öncelikle aramıza hoşgeldiniz.

''4 çeker şaftını çıkarmışlar'' demişsiniz. Bunu biraz açarmısınız ? Sadece ön şaft sökülmüş olabilir mi? Bazı arazi araçlarında nedense bunu yapıyorlar.

evet özür dilerim ön şaft sökülmüş ve neden yaptıkları hakkında bi fikrim yok arabayı ben aldığımda üstünde 97 den kalma lastikler vardı o halde yatıyodu araba elini yüzünü düzeltmeye çalışıyorum ama sanırım şaft işi bayaa bi masraflı olucak.ön difransiyel bide sanırım boşaltılmamış inanılmaz bir takırdama yapıyor önden muğlada gösterdim açıp bi bakalım ya boşaltırız ya da olan boşluğa bi işlem yaparız gibi bişeyler dediler.

Tahmin ettiğim gibi, sadece ön şaft eksikse pek bir sorun yok. 100-150 liraya en güzelini yaptırırsınız. Ön diferansiyelin içinde bildiğiniz gibi ayna-mahruti olması lazım. Bu dişli takımı olmadan zaten 4 çeker olamaz. ''Boşaltmadan'' kastınız sanırım, ayna- mahruti dişlilerinin diferansiyelden çıkarılmasıdır. Buradan ses geliyor demişsiniz. İyi bir ustaya açıp baktırın. Dişlilerde sorun var mı kontrol etsinler. Belki ayarsızlık vardır. Pul ayarı falan yapılır ve sorun giderilebilir. Tabiiki bu arada arazi şanzımanıda kullanılmadığı için, onada bir göz atın derim. Sizin bu işten anlayan bir mekaniker usta ile temasa geçmeniz şart.

genelde kiralamada kullanılan modeli düşük samurayilere arkaya uzun şaft yaptırıp aracı iki cekere ceviriyorlar aracınıza bu tarz bir işlem yapılmışsa dönüşüm maliyetli oluyor sadece ön dif arızası yüzünden şaftı cıkarmışlarsa o biraz daha kolay haledile bili yor öncelikle aracın altına bir ustaya baktırın arazi şanzımanı yerinde duruyormu

ozz-e' Alıntı:
herkese merhabalar foruma yeni üye oldum herkese iyi forumlar diyerek ilk danışmak istediğim konuyu danışayım.kuzenimin yaklaık 7-8 yıldır kullanmadığı hard top lı 90 model suzuki samurai yını aldım 2 yıldır bende kendi çabalarımla toparlamaya çalışıyorum fakat en çok kafama takılan konu 4 çeker şaftını çıkarmışlar ve ben yeniden taktırmak istiyorum bu konu hakkında bilgilerini bekliyorum.

nerden bulabilirim ?
fiyatları ne kadardır? gibi bu işlem ile ilgili bnm akılma gelmeyen sizin aklınıza gelen konular hakkında bilgilendiriseniz sevinirim teşekkür ederim.

selam,
kafaya takılacak bir problem değil..
ya çıkma bir ön şaft bulunacak,yada yenisi yaptıralacak..
yenisi için hiçte küçümsenmeyecek rakamalar isteyebilirler,gülü seven ,dikenine katlanacak..
ön diff'ten gelen ses ise,aks istavrozlarındaki boşluk sesidir.Eli yatkın bir tornacı doldurur,olur biter..
bu arada,arıza,ses,vs.konuları,sanalda yanıtlanması zor konular,işin uzmanı mekanikçilere başvurmak en mantıklısı..
kolaylıklar dilerim.

ozz-e' Alıntı:
evet özür dilerim ön şaft sökülmüş ve neden yaptıkları hakkında bi fikrim yok arabayı ben aldığımda üstünde 97 den kalma lastikler vardı o halde yatıyodu araba elini yüzünü düzeltmeye çalışıyorum ama sanırım şaft işi bayaa bi masraflı olucak.ön difransiyel bide sanırım boşaltılmamış inanılmaz bir takırdama yapıyor önden muğlada gösterdim açıp bi bakalım ya boşaltırız ya da olan boşluğa bi işlem yaparız gibi bişeyler dediler.
Merhaba bende Muğla da yaşıyorum.Belki bilirsinizdir Bayırda suzuki servisi var. Dürüst insanlar işçilikleri ve ekibide iyi ben JLX imi oraya götürüyorum fiyat konusunu ise konuşmalısınız.
İyi günler.

Ynt: Suzuki Samurai 4 Çeker Şaftı

bayırdaki yer Royalden bahsediyosunuz sanırım eğer orsasıysa bende oraya götürüyorum bayaa iyi oraya bi iki kere götürdüm işcilikleri gayet başarıl dediğiniz gibi dürüst insanlar bakalım yine oarya götürcem bu diff için ...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,954
Kayıtlı Üye Sayımız
166,955
Kaydolan Son Üyemiz
meh

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.