Suzuki Vitara Cam, Kalorifer ve Korna Sorunları

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan avdoğa Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 7
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 7,910

avdoğa

Ana Kamp
Yer
selçuk/İZMİR
tekrar merhabalar,umarım bizler yani aranıza yeni katılanlar böyle ufak tefek problemlerle ustalarımızın vaktini aldığımız için kızmıyorlardır. yeni aldığım aracımı sizlerin desteğiyle tanımaya çalıyorum. benimm düşüncem suziki kullanan bazı üstatlarımızın normal bir oto tamircilerinden daha çok bilgive deneyim sahibi olduğudur. çünkü yaşanılarak öğrenilen bilgiler daha kalıcı olur. hele de bu insanlar off-road yapıyorlar ise.. ben aracımı alırken ne bir bilen nede bir servise göstermedim.. kendim gittim gördüm içime sindi aldım. motor arızalarının herzaman telafisi olacağını düşünerek kaportanın sağlamlığına kazası olup olmadığına baktım ve aldım. lafı uzatmadan bir kaç problemimi paylaşayım.. 1. si şöför camı hariç diğer üç camım çok yavaş açılıyor ve kapanırken bazen takılıyo ell desteklemek gerekiyor. dört camın ayrı motorumu vardır acaba yoksa tek bir mekeze mi bağıdır. bedi huylandıran üç camın aynı arızayı göstermesi. 2.si kornanın bazen çalmaması... 3. sü kalörifer sisteminin üflemesi ni yönlendiren düğmelerin bir tanesinin ön cama üfleyen kırmızı yanması.. acaba sigortalardamı bi arıza var . zaman harcayıp okuyan ve cevap yazan arkadaşlara şimdiden teşekkürler

Etiketler
Ynt: Suzuki Vitara Cam, Kalorifer ve Korna Sorunları

Öncelikle hoş geldiniz
anladıgım bir araç olmasada biraz yorum yapabilirim
her camda ayrı bir motor vardır 4 camda aynı şekilde agır hareket ediyorsa sorun elektrik arızasi olabilir yani akude sorun olabilir yada şase kabloları iyi geçirmiyor olabilir
kalorifer motoru yanmışta olabilir sigorta atmişta olabilir ama kornada bazen çalmıyorsa büyük ihtimalle sorun şase kabloları yada akü

avdoğa, camlardaki aynı sıkıntı bende de vardı, cam kanallarında oluşan kir ve tozlar camın iniş ve kalkışını zorlaştırmaktadır. ben camın inip kalktığı kanallara philips yağlı kontak spreyini sıkıp temizledim, temizledikten sonra yağlı kalsın diye tekrar sıktım, çok rahatladı camların iniş kalkışı, philips kontak spreyi yerine wd40, bir makine yağı veya sabun bile sürtünmeyi azaltıp, aynı işi görür kanımca...
aracını iyi günlerde kullanman dileğiyle...

avdoğa' Alıntı:
tekrar merhabalar,umarım bizler yani aranıza yeni katılanlar böyle ufak tefek problemlerle ustalarımızın vaktini aldığımız için kızmıyorlardır. yeni aldığım aracımı sizlerin desteğiyle tanımaya çalıyorum. benimm düşüncem suziki kullanan bazı üstatlarımızın normal bir oto tamircilerinden daha çok bilgive deneyim sahibi olduğudur. çünkü yaşanılarak öğrenilen bilgiler daha kalıcı olur. hele de bu insanlar off-road yapıyorlar ise.. ben aracımı alırken ne bir bilen nede bir servise göstermedim.. kendim gittim gördüm içime sindi aldım. motor arızalarının herzaman telafisi olacağını düşünerek kaportanın sağlamlığına kazası olup olmadığına baktım ve aldım. lafı uzatmadan bir kaç problemimi paylaşayım.. 1. si şöför camı hariç diğer üç camım çok yavaş açılıyor ve kapanırken bazen takılıyo ell desteklemek gerekiyor. dört camın ayrı motorumu vardır acaba yoksa tek bir mekeze mi bağıdır. bedi huylandıran üç camın aynı arızayı göstermesi. 2.si kornanın bazen çalmaması... 3. sü kalörifer sisteminin üflemesi ni yönlendiren düğmelerin bir tanesinin ön cama üfleyen kırmızı yanması.. acaba sigortalardamı bi arıza var . zaman harcayıp okuyan ve cevap yazan arkadaşlara şimdiden teşekkürler
Ön cama üfleyenin kırmızı yanması normaldir.

kornanızın çalmama sebebi şase kablosunun geçirmemesi olabilir.sattığım 3 kapı jlx aracımda aynısorunu bende yaşamıştım. düz giderken çalıyordu.sağa ve sola dönüşlerde bazen çalıyor bazen çalmıyordu.direksiyon mili üzerinde bulunan şase kablosunun lehimlerini yenileyip temizledim . ayrıca direksiyonda bulunan ve kornaya bastığınız zaman çalmasını sağlayan iletim organlarınıda bi kontrol edin .temas etmiyor olabilir.

öncelikle aracınızı güzel günlerde kullann. Belli bir zman sonra sadece suzukye özel değil tüm cam mekanizmalarnda benzer sorunlar ortaya çıkabilir. Sorun çogunlukla zaman yorgunluğudur mekanik sorunlar daha az görülür. Sertan beyin dediği gibi camın kapandığnda içine girdiği yuvalar imkan varsa önce basnçlı bir hava tabancasıyla kaba tozunu alıp, sonra piyasada sıv ıgres adıyla bilinen yağlayıcı ürünlerden tüm kanal boyunca uygulamak iyi bir çözümdür. Eğer elinizden gelirse arızalı kapı döşemelerini de sökerek, cam motor mekanizması içinde yıllarca biriken toz bölgede kalıplaşarak hareketli parçaların çalışmasıını zorlar. temizleyip yağlamak iyi bir çözümdür.. Cam yönlendirme düğmesi krmzı yanar normalir.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,053
Kayıtlı Üye Sayımız
166,796
Kaydolan Son Üyemiz
SemihK

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR