Suzuki Vitara Eksoz Katalizörü Hakkında

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan usas Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 54
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 29,409
Ynt: Suzuki Vitara Eksoz Katalizörü Hakkında

ugur bey size katalizatörün ne oldugu hakkında dogru bilgiyi alabileceginz bir site adresi veriyorum ,ben okudum yarısını anladım sayılır anlamak için adeta fizik profosörü olmak lazım..

http://www.katalitikkonvektor.com/

tüm üretici firmaların veb adresleri http://www.turkishindustryguide.com/tr/company.asp?s=1&strsector='233'

ithal ve yerli üretim olarak bu firma ilede temasa gecin . http://www.bosal-mimaysan.com/%C3%9CR%C3%9CNLER/Aftermarket/Catalyticconverters/tabid/1257/language/tr-TR/Default.aspx

bu firmayada bir göz atın http://www.garajj.tv/list/list.asp?ktgr_id=274

turbo su olmayan atmosferik motorlu araclarda katalizatörün iptali hoş olmuyor ,modifiyeli arac yapma meraklısı gencler susturucuları iptal edip daha geniş caplı boru ile beygir aldıklarını iddaa ederler,
ters basınc nedir derseniz kimsede cevap veremez ,motor ve eksozun üretim aşamasında mühendislerce yapılmış bir cok hesapları vardır onların hesapları aracı problemsiz uzun müddet çalışabilir ,az sarfiyat,az dogayı kirletme ,en fazla verim gibi bir cok etkeni göze alarak yaparlar ,onların fabrikada sahip oldukları imkan ve bilgi+ arge bizde olmadıgına göre ,yaptıklarının aynısını taklıt edersek (kopya cekersek) aynı başarı bizim de olur .düşük devirde verim ,az sarfiyat ,dogaya zarar vermeme,yanmayan ikaz lambaları istiyorsak ,yapılacak iş belli arabayı japonun yaptıgı gibi katalizatörlü hale getirip o şekil kullanmak ,yan sanayii ,yerli ,2. el gibi bitane uydurmanın yollarına bakın derim .. :smiley:

Etiketler

selamlar.eski bir konu fakat başka başlık açmamak adına buraya yazmayı doğru buldum.aracımdaki susturucu kırılınca sanayide yeni susturucu veya yan sanayi katalizör takalım dediler.ustamında tavsiyesiyle katalizör taktırdım.muayenede sıkıntı çıkartıyorlar demeleride diğer bir sebep.ne kadar doğru bilmiyorum.araç katalizör taktırdıkdan sonra 4 ve 5. viteslerde 2000 devir civarında arıza ışığı yakmaya başladı.ayağımı gaz pedalından çekince sönüyor.devirli kullanırsam 2500-3000 arası ışık yakmıyor.çok düşük devirlerde ise kullanımı daha iyi gibi.gaz pedalı sanki yumuşadı.ani tepkiler vermiyor.silkeleme motorda titreme gibi.
aracın lpg ayarını susturucu varken yaptırmıştım.8000 km kadar sıkıntısız kullandım.katalizör sonrası yeniden ayarmı istiyor acaba?başında geçen bilgisi olanların tavsiyelerini bekliyorum.saygılar..

Oguz bey; O donem linkleri goz atmanın heyecanı ile cevap yazmayı atlamısım kusura bakmayın. Hakketen dediginiz gibi yan sanayi bir konvertor en iyi sonuc. once bir iki cıkma falan taktırdık ancak ısık bir sure sonra yine yandı. Dedikleriniz cok dogru genişletilmis eksoz ucu vs malesef sesten baska bir ise yaramıyor, Asla da orjinalinin tadında olmuyor.

Mete bey, demek o kasalarda biraz farklı bendeki bir sonraki kasada ısık bir kez yandımı akü sokmeden veya serviste resetletmeden sonmuyordu. müşürlerden birinde de bir arıza olabilir belki, makinaya baglatıp bu ışık konvertorden mi oksijen sensorunden mi gibi bi baktırmak lazım kanımca. bir ust kasasada bu ışık yanıyorsa 3 parcadan olabiliyordu, giris ve cıkıs sensorleri veya konvertor. Once arızayı yazılımsal olarak tespit ettiririn, makinası olan yerler 10-20 TL ye bu ısıgın hangi parcadan yandıgını soylecektir.

bu arıza ışığı yüzünden insan arabadan soğur ugur bey.bugün istanbul bolu arasında bir kez bile yanmadı.tembelliğimden lpg ciye gidip ayarı falan iyiki elletmedim dedim kendime.belkide aldığım lpg den kaynaklandı ben katalizöre yükledim suçu.istanbuldan çıkarken shellden tam depo yaptım.240 km her türlü devirde takip ettim bir kez bile yanmadı.bundan sonra yanarsada artık umursamıycam.saygılar..

Haklısınız ben o yuzden sattım bile diyebilirm... Evet tabi ki alınan yakıttan dolayı yanıp sonebiliyor. Kalıcı oldugu zamanda dedigim gibi makinaya baglatarak hangi parcada sorun var baktırmak dogrusu.

Haklısınız ben o yuzden sattım bile diyebilirm... Evet tabi ki alınan yakıttan dolayı yanıp sonebiliyor. Kalıcı oldugu zamanda dedigim gibi makinaya baglatarak hangi parcada sorun var baktırmak dogrusu.
Konu baya soğumuş ama aynı olay benimde başıma geldi arıza ışığı yandı bilgisayara bağlayınca katalizör arızası gösterdi ne yapıyım karar veremedim 350 ye orjinal çıkma buldu usta 150 de sökme takma istedi 500 ü buluyor por çöz gerçekten temizliyor mu yoksa söktürsem mi akıl verirseniz sevinirim

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,985
Kayıtlı Üye Sayımız
166,732
Kaydolan Son Üyemiz
abdvize

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR