Suzuki Vitara Hard Top Yapımı

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan yuzen_adam Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 59
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 15,139

Etiketler
Ynt: Suzuki Vitara Hard Top Yapımı

koray ,Berner firmasının (muhtemelen henkel ve würth de de vardır) ticari adını bilmiyorum, yarın bakar söylerim çift komponentli bir macunu var 80 lira civarı da fiyatı var.Macunun özelliği esneyebilmesi , sert malzemeye benziyor ama esneme özelliği var, Tampon tamiratında kullanılır.O macunu kullanmanı şiddetle tavsiye ederim.Çalıştığın imalat yaptığın bölge her ne kadar darbeye uzak olduğundan ileride çatlama riskin az da olsa sonuçta bir defa yapıyorsun bu işi flexi bir malzeme kullanırsan ileride başın ağırmaz.

Hocam bu arada isteyenlere yapabilirim....

Çağlar abi verdiğin bilgi için teşekkür ederim. Bu yaptığım ilk denemem zaten. Bunun üstünden bir kalıp daha çıkararak bazı ufak tefek hatalarımıda gidererek daha sağlamınıda yapacağım artık önerdiğin ürünü onda kullanırım.

Kardeşim işte budur denilebilcek bi çalışma ellerinize sağlık davamını bakliyoruz.

Teşekkürler arkadaşlar... Çalışmalar son hız devam ediyor. Bugün ince macun işleri bitti, astar boyası atıldı, pleksiglas camları kesildi, ancak bir ölçüyü yanlış almışız bu yüzden camın biri küçük geldi yarın gidip onu halledicem. İç döşemesi falan yapılıp aracın üstüne takıcam. Detaylı resimleri yarın akşam yüklicem arkadaşlar...

maliyetinden çok dayım babam ve benim harcadığımız emek önemli diye düşünüyorum. Harcanan emeğin yanında maliyetin önemi 0. Kusura bakmayın bikaç gündür resimde ekleyemedim arkadaşlar çünkü işler azaldı dedikçe ıvır zıvır birsürü iş çıkıyor. Yarın inşallah boyası bitipte yola çıkaracağım aracımı.

işte son resimler...
Dün kaba boyası yapıldı ve aracın üstüne monte edilmeye hazırlandı

Aracın üstüne takıldı, camlar yapıştırıldı ve ön üst tarafın fiberi dökülerek yerine yerleştirildi böylece açılmayan bir sunroofum oldu ama aracın içi çok havadar

Araç maskelenip önce üst sunroof camı takıldı sonra bigüzel tamamen boyandı

Boya kurudu maskeler söküldü güzelce silindi temizlendi toplandı ve bitti

Geriye sadece iç döşemesi ve ufak tefek işler kaldı. Araç eskisinden çok daha sessiz oldu

Koray Bey ellerine sağlık gerçekten harika olmuş, arka camın üst kısmına bir de SUZUKI yazısı, orjinal gibi olur.
Bir de resimlere bakarken aklıma geldi, eski Fordların tavanı vinlex gibi bi malzeme ile kaplı olurdu, acaba diyorum öyle bişi ile kaplasan hem dıştan gelen darbeleri absorbe eder, fiberin çatlamasını kırılmasını engeller, hem de daha iyi yalıtım sağlar diye düşündüm, bir fikir olsun.
Olmasa bile 10 numara olmuş, ellerine sağlık yeniden