Suzuki Vitara Hard Top Yapımı

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan yuzen_adam Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 59
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 15,066

Etiketler
Ynt: Suzuki Vitara Hard Top Yapımı

koray ,Berner firmasının (muhtemelen henkel ve würth de de vardır) ticari adını bilmiyorum, yarın bakar söylerim çift komponentli bir macunu var 80 lira civarı da fiyatı var.Macunun özelliği esneyebilmesi , sert malzemeye benziyor ama esneme özelliği var, Tampon tamiratında kullanılır.O macunu kullanmanı şiddetle tavsiye ederim.Çalıştığın imalat yaptığın bölge her ne kadar darbeye uzak olduğundan ileride çatlama riskin az da olsa sonuçta bir defa yapıyorsun bu işi flexi bir malzeme kullanırsan ileride başın ağırmaz.

Hocam bu arada isteyenlere yapabilirim....

4 L' Alıntı:
koray ,Berner firmasının (muhtemelen henkel ve würth de de vardır) ticari adını bilmiyorum, yarın bakar söylerim çift komponentli bir macunu var 80 lira civarı da fiyatı var.Macunun özelliği esneyebilmesi , sert malzemeye benziyor ama esneme özelliği var, Tampon tamiratında kullanılır.O macunu kullanmanı şiddetle tavsiye ederim.Çalıştığın imalat yaptığın bölge her ne kadar darbeye uzak olduğundan ileride çatlama riskin az da olsa sonuçta bir defa yapıyorsun bu işi flexi bir malzeme kullanırsan ileride başın ağırmaz.

Çağlar abi verdiğin bilgi için teşekkür ederim. Bu yaptığım ilk denemem zaten. Bunun üstünden bir kalıp daha çıkararak bazı ufak tefek hatalarımıda gidererek daha sağlamınıda yapacağım artık önerdiğin ürünü onda kullanırım.

Teşekkürler arkadaşlar... Çalışmalar son hız devam ediyor. Bugün ince macun işleri bitti, astar boyası atıldı, pleksiglas camları kesildi, ancak bir ölçüyü yanlış almışız bu yüzden camın biri küçük geldi yarın gidip onu halledicem. İç döşemesi falan yapılıp aracın üstüne takıcam. Detaylı resimleri yarın akşam yüklicem arkadaşlar...

:smiley::smiley::smiley: maliyetinden çok dayım babam ve benim harcadığımız emek önemli diye düşünüyorum. Harcanan emeğin yanında maliyetin önemi 0. Kusura bakmayın bikaç gündür resimde ekleyemedim arkadaşlar çünkü işler azaldı dedikçe ıvır zıvır birsürü iş çıkıyor. Yarın inşallah boyası bitipte yola çıkaracağım aracımı.

işte son resimler...
Dün kaba boyası yapıldı ve aracın üstüne monte edilmeye hazırlandı

DSC00662.png

DSC00663.png

DSC00664.png

DSC00665.png

DSC00666.png

DSC00667.png

Aracın üstüne takıldı, camlar yapıştırıldı ve ön üst tarafın fiberi dökülerek yerine yerleştirildi böylece açılmayan bir sunroofum oldu:smiley::smiley: ama aracın içi çok havadar
DSC00669.png

DSC00670.png

DSC00671.png

DSC00672.png

DSC00673.png

Koray Bey ellerine sağlık gerçekten harika olmuş, arka camın üst kısmına bir de SUZUKI yazısı, orjinal gibi olur.
Bir de resimlere bakarken aklıma geldi, eski Fordların tavanı vinlex gibi bi malzeme ile kaplı olurdu, acaba diyorum öyle bişi ile kaplasan hem dıştan gelen darbeleri absorbe eder, fiberin çatlamasını kırılmasını engeller, hem de daha iyi yalıtım sağlar diye düşündüm, bir fikir olsun.
Olmasa bile 10 numara olmuş, ellerine sağlık yeniden

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,089
Kayıtlı Üye Sayımız
166,828
Kaydolan Son Üyemiz
XOFA

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR