Suzuki Vitara İçin Tavan Sepeti (Roof Rack)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan schweps Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 60
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 33,428

Ynt: Suzuki Vitara İçin Tavan Sepeti (Roof Rack)

Merhaba,
Sepetin işleri henüz devam ediyor, gelişmelerden haberdar etmek istedim ilgilenenleri.
Ön tarafa monte edeceğim spot lambaların bağlantı şeklinin netleşmesini bekliyordum.
Hella'nın FF75 modelinde karar kıldım ve 2 set sipariş verdim.
[attachment=1]
Sirkeci Emin Otomotiv'den Vedat bey ile görüştüm 0 212 5115249 ve seti için 116tl+kdv, ayrıca tampon üstüne düşündüğüm Hella Comet 450 sis farlarını için de 80tl+kdv fiyat aldım.
H-sonu sanayide bir sac kıvırtıp aşağıda gözüktüğü gibi montaj yapmayı düşünüyorum. Arka taraf için ise bir traktör çalışma lambası ayarladım mı geriye boya işi kalıyor.
[attachment=2]
[attachment=3]

Spot Montaj1.jpg

Spot Montaj2.jpg

Şenol hocam benim arabayada yapıcaz herhalde son gezide (Bolu Aladağ) malzemeleri arabaya zor sığdırdık ama bu seferde arka cam görüşü kapandı.

Şenol bey ellerinize sağlık çok güzel görünüyor..

Teşekkürler Eren bey,
Sizin vitara ne alemde?
Geçtiğimiz h-sonu spot lambaların montaj plakası için sanayideydim yine. Lambalar için pencereler açıldı, bağlantı kulakları kaynatıldı ve plaka sepete puntalarla tutturuldu. Ben de sepetin boru ek yerlerindeki kaynakları taşladım.
Geçen akşam da plakanın sepete bağlandığı noktalara (kaportacıların kullandığı) mastik silikon sıktım. Böylelikle hem zangırdamanın önüne geçilmiş oldu hem de su birikmesi muhtemel yerler kaplandı.
Dün akşam ise ek yerleri, montaj plakası ve taşıyıcı köşebentleri antipas ile boyadım. Vakit darlığından fotoğraf çekemedim.

25012009001.jpg

25012009002.jpg

25012009003.jpg

25012009.jpg

erenatac' Alıntı:
Şenol bey ellerinize sağlık çok güzel görünüyor..

Benim vitara henüz diferansiyel korumasıyla yetinip duruyor :smiley: Bu aralar pek uğraşamadım kendisiyle malesef.Amacım haftaya yükseltme işine girişmek ve yeni CB telsizini monte ettirmek ama vakit olursa tabi.Yeni sepetiniz hayırlı olsun, güzel günlerde kullanın :smiley:

Ynt: Suzuki Vitara İçin Tavan Sepeti (Roof Cage)

H-sonu sprey boya ile sepeti boyadım ve anladım ki boya işi bana göre bir şey değil.
Boru boyamak hele boru inceyse çok zor oluyor, 2 kutu sprey boya gitti.
Sırada spot lambaların montajı ve kablolama var.

Bu iş yavaş yavaş tefrikaya dönmeye başladı :smiley:

[attachment=1]

01022009.jpg

şenol bey süper olmuş inşallah bizimde vitaramız olunca sizden yardım alırız

Nacizane fikrim;
Gerçekten özverili bir çalışma olmuş.Keşke imkanım olsa ve tabiki sizin gibi elim bu işelere yatkın olsa da ben de bu tip çalışmalar yapabilsem.
Eminim insanın kendi emeğiyle yaptığı işin verdiği zevkin yerini en pahalı malzeme bile tutamaz.
Emeğinize saygı duyuyorum...

3 kapı Vitara aracım için tavan sepeti projesini artık bitirdim sayılır.
Geçtiğimiz hafta, sepet üzerindeki spot ve çalışma lambaları ile tampon üzerindeki sis lambalarının montajları, elektrik bağlantıları (kablo,röle,sigorta,düğme) tamamlandı.
Aracın şu an ki görüntüsü aşağıda.

606963[/ATTACH]]
IMGP2073r.jpg

606965[/ATTACH]]
IMGP2075r.jpg

606967[/ATTACH]]
IMGP2076r.jpg

Yukarıda "artık bitirdim sayılır" dememin sebebi ise, geçtiğimiz hafta sevgili Ali Günpay'ın eski tavan sepetinden söktüğü ve bir kenarda sakladığı özel brandayı bana hediye etmesiyle projenin ikinci ayağı için uğraşlarım başladı. Yeri gelmişken, buradan Ali Günpay'a tekrar teşekkür ediyorum.
Ayrıca spotların bağlı olduğu sacın alt kısmında iki uçta bulunan bağlantı halkaları için de İsmail ustaya (sanayide torna, kaynak vs.gibi bilimum işleri birlikte yaptığımız sevgili ustam) teşekkür ediyorum.

606969[/ATTACH]]
Dring.jpg

Ali hocamın brandası üzerinde bazı değişiklikler planlıyorum, o da şekillendiğinde yine buradan paylaşırım.

Benim gibi kendi aracı üzerinde bu gibi değişiklikler yapmayı düşünen arkadaşların işine yaraması dileğiyle.

IMGP2073r.jpg

IMGP2075r.jpg

IMGP2076r.jpg

Dring.jpg

Ynt: Suzuki Vitara İçin Tavan Sepeti (Roof Cage)

Sepetin imalât ölçülerini başta paylaşmaktan çekinmiştim ancak bireysel çalışmalarda kullanılacağı inancıyla aşağıya eklenmiştir.
İşe yaraması ümidiyle.

[attachment=1]

[attachment=2]

Şenol bey tebrik ederim.Hakikaten çok güzel bir sepet olmuş.Yalnız beni düşündüren konu sepetin ara bölmeleri biraz fazla açık olmuş gibi.Ben daha önce tavanı göçerttiğim için söylüyorum.Üzerine attığınız yük üstten kavrama ile bağlanacağı için seyehat esnasında sarsıntılardan bu aralıklardan tavana baskı yapabiliyor.Bende de bahsettiğim gibi oldu.Ama tavan malzemesi ince sac olmasına rağmen kaliteli malzemeden yapıldığı için alttan bir vuruşla tavan orjinal haline döndü. ;D.Saygılar.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,033
Kayıtlı Üye Sayımız
166,778
Kaydolan Son Üyemiz
hadek

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR