Ynt: Suzuki Vitara
öncelikle sectiginiz bu 4 aracta 4 kişi + malzemeleri ni taşımaz, üste bir sepet koymak sureti ile sepete malzemeleri yükleme yapabilirsiniz , Vitara 2.0 JLX HDI bu arac peugeot partner motorlu oldugundan bizim camia içinde sevilmez ve tutulmaz neticede arac suzuki motor peugeot her ikiside iyidir.
Grand Vitara 1.6 bu arac 4 kişi için dar gelebilir .
Vitara 1.6 JLX vergi acısından en avantajlısı en az yakanıdır .4 kişi + 4 kişiyi kamp yükü çantaları ile zorlanıp bıraz fazla yakıp aynı hesaba gelebilir.
Grand Vitara 2.0 bu aracların içinde en uygunu görünüyor ,üste bir sepet koymak sureti ile durumu idare edebilecek durumda görünüyor .
size bazı kendi yaşadıgım gördügüm olayları anlatayım fikir verebilir .
daglara cıkıcagız diyorsunuz, ben temmuz agustos sıcaklarında birkac kez kayseri erciyese cıktım gezi amaclı cok düzgün asvalt bıraz virajlı bır yolu var her aracla gıtmek mümkün , giderken saga cekmiş kaput açmış her türden her markadan araca rastlamak mümkün .hepsi şişmiş hararet yapmış durumda idi. benim arac bakımlı oldugundan sorun yaşamadım zirveye cıktım ,sonra bıryerden sonrasına teleferik gidiyor de baktım yol da yanında var surdüm yola 4kişi idik (aracım 2.0 peugeot 405 srı 125 hp) 50 metre gitmeden hararet yapabilir diye göstergeye göz attım ki dip yapmış ,150metre gitseydim aracı orada bırakacaktım neredeyse ,rakım yükselince hava basıncı düşer motorda cekiş azalır zorlanır fakat neden bilmem yüksek rakımda hararet yapıyor her araç bu nedenle dizel den uzak durup yüksek hacimli araclara yönelin derim.
sakaryada akraba ve arkadaş larım var hepsini toplayınca 7-9 kişi oluyor sogucak yaylası ,kuzu yaylası ,kartepe gibi yerlere cok gittim dolu vaziyette rampalarda tık demedi bende yükseltme kiti var her 3-5 geziden sonra arka tandır kolu burclarını degiştirdim kitten sonra arac yüke pek gelmiyor ,standart araca at lastik takıp arazi içinda fazla olmayacak iseniz sizin işinizi görür.yükleriniz cok agır ve binecek kişilerde kalıplı cinsten ise 97-00 arası 3.5 pajero 5k dakar versiyon (makaslı suspansıyon) dahada uygun olur vergi ve yakıtı fazla gelmeyecekse.
arac motor hacmi ve yaş bilgisini girerek vergisini link ten ögrenebilirsiniz ; https://intvd.gib.gov.tr/internetvd/index.jsp