Suzukinizi Anlatın (Off-Road Araçları)

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan hazanfer Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 66
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 14,738
Ynt: Suzukinizi Anlatın

karda oldukça iyidir. ben daha öncede bahsettiğim gibi yaklaşık 2 yıldır aracımda kullanıyorum. şu andada kış kullanımı için aldığım lastiklerimi hiç çıkarmadan yazında kullanmaktayım.
*** şunu baştan not edeyim.BFG çamur lastiği değildir,kar lastiği değildir frenlemesi daha uzundur,asfalt lastiği değildir.hepsinden biraz olan tek lastiktir.amerika için üretilen michelin in bir ürünüdür.
lastikler asfaltta oldukça sessiz.olan seste zaten kesinlikle size en küçük bir rahatsızlık vermez.120 km lik hızlara kadar sorun yok. titreşim neredeyse sıfıra yakın.hiç farketmezsiniz..yaklaşık 30-40 cm lik derinliği olan 150 m lik killi biraz bayır bir çamurlu yolu 4 L konumda 2. vitesle geçmeyi başardım. bunun dışında daha birçok çamurlu parkurlarda tecrubem oldu.işin çalımı şu. zorlu çamura ya hiç girmeyin yada sonuna kadar çamuru hiç duraksamadan geçmeye çalışın. arabada panik yaptığınız anda kalırsınız size tavsiyem.sahilde gezmeyi çok severim ve çok zevklidir. gönül rahatlığı ile kum gevşek olsa dahi sorunsuzca durup kalka bilirsiniz.dikkad edeceğiniz tek nokta elden geldiğince aracı güçlü viteste kullanmanız gerçi saplansanız bile 4L konumda geri geri oldukça rahat çıkarsınız.karda ise tam kar lastiği olmasa bile çok üstün çekiş özellikleri sağlar. özellikle buzlu vede basılmış 3-5 cm lik karda rampa dinlemeden yol alırsınız.yine 40-50 cm lik karda yukarıda bahsettiğim gibi 4L konumunda 2. vitesle hiç durmadan gidebilirsiniz.güvenli bir derinlik bulana kadar sorun yok.bu lastiklerle neredeyse 35-40 derecelik bir açıda karda tahmini 100 m lik rampayı çıkmayı başardım arabamda 5 kişi olmasına rağmen. tolga bey. bu tecrubelerim belki biraz şansada olabilir ama en azından neler yapabileceğini kendim gördüm.beni fazlasıyla memnun etti.vede çabuk aşınan bir lastik değil.tabihiki sizin beklentilerinizi ne kadarını karşılar bilemem.çünkü bu sonuçta AT lastiktir çamurda bunda daha üstün kabiliyetli MTcinsi lastikler var. ama sadece çamur avantajı sağlar.onun haricinde kar perfurmansları o kada iyi değiller.BFG de hepsinden her performanstan yeterlilik derecesinde memnun kalısın.***
diğer konulardan alıntı yaptım.
 

Etiketler
Ynt: Suzukinizi Anlatın

lastik konularını oku orada aradığın herşeyi bulabilirsin.teknik veya araçlar bölümünde birçok açılmış konu var.
 


Ynt: Suzukinizi Anlatın

hudev' Alıntı:
.....karda oldukça iyidir. ben daha öncede bahsettiğim gibi yaklaşık 2 yıldır aracımda kullanıyorum. şu andada kış kullanımı için aldığım lastiklerimi hiç çıkarmadan yazında kullanmaktayım.
şunu baştan not edeyim. BFG çamur lastiği değildir, kar lastiği değildir, frenlemesi daha uzundur, asfalt lastiği değildir. hepsinden biraz olan tek lastiktir. amerika için üretilen michelin in bir ürünüdür.
.....karda ise tam kar lastiği olmasa bile çok üstün çekiş özellikleri sağlar. özellikle buzlu vede basılmış 3-5 cm lik karda rampa dinlemeden yol alırsınız.yine 40-50 cm lik karda yukarıda bahsettiğim gibi 4L konumunda 2. vitesle hiç durmadan gidebilirsiniz.güvenli bir derinlik bulana kadar sorun yok.bu lastiklerle neredeyse 35-40 derecelik bir açıda karda tahmini 100 m lik rampayı çıkmayı başardım arabamda 5 kişi olmasına rağmen. .BFG de hepsinden her performanstan yeterlilik derecesinde memnun kalısın.***
BUNLAR gerçekten önemli benim için. AÇIKÇASI yaşadığım yerde kışın sıcaklık gün içinde 10-15 derece arasında değişir. Ben KAR LASTİKLERİNİ en az 250-300km uzaktaki karla kaplı yörelere, 3-4 aylık sürede en fazla 6-7 kez yapacağım haftasonu gezilerinde kullanmak amacıyla düşünüyorum AMA en fazla 4 ay aracımda kalıp en fazla 7 hafta sonu ihityaç duyacağım bu lastikler için de ödenecek meblağ beni bir hayli düşündürüyor. Aynı jantlara tak, 3-4 ay sonra çıkar, her seferinde balans ayarı vs de çabası.
"ACABA 225/65 R 17 ebadında bulabilirsem BF GOODRICH A/T mi alsam da karda, buzda, asfaltta, yaz+kış kullansam?"
 

Ynt: Suzukinizi Anlatın (Off-Road Araçları)

aynen.
mt lastiklerin tek avantajı çamurdaki performansıdır.geniş kanallı olduğu için çamur tahliyesi iyidir lastikleri çamur doldurmaz. en azından diğer lastiklerden daha avantajlıdır.birde yoğun karda faydasını görebilirsin.eğer limitleri zorlamayacaksan hiç gerek yok.ben seni ve diğer arkadaşları yanıltmak istemem.ön yargılı yaklaşmıyorum.ben kullandığım ve çevremdeki diğer araçlarla kıyasladığım için bfg diyorum.belki daha iyi at lastikler vardır ama kumar oynamak istemem.bir takım lastik nereden baksan 800 tl den başlıyor.hiç riske girme bfg al derim.tüm beklentilerini karşılayacağını görürsün.yukarıdaki fotoğraflarda aracımda gözüken hali 2 yıllık halidir.size bir nebze fikir verebilir.
 



Ynt: Suzukinizi Anlatın (Off-Road Araçları)

İş dönüşü, Türkiye'nin en çok ulaşım noktası olan otobüs şirketinin MICHELIN / BF GOODRICH / CONTINENTAL bayiileri olan mağazsına uğradım.
BF GoodRich'in 225/65 R 17 ebadında A/T lastiği yokMUŞ. AMA BFG Amerika web sitesinde Winter Slalom modelinin bu ebatta KAR Lastiği var görünüyordu.
Bayii "kendisinde KAR Lastiği listesinin" bulunmadığını söyledi. Birkaç yere telefon açtı ama ne bu Winter Slalom modelinin Türkiye'de mevcudiyetini öğrenemedi.
KAR LASTİĞİ olarak MICHELIN Lattitude Alpin modeli (225/65 R 17) için 330TL, CONTINENTAL WinterConttact gibi bir model (235/65 R 17) için 325TL fiyat verdi.
Son olarak arayıp A/T lastik sorduğu ANKARA'daki bir bayiiden Amerikan malı olduğu söylenen ??? ::smiley: MasterCraft marka ??? ::smiley: bir lastiğğn 235/65 R 17 ebadında A/T lastiği için 225TL fiyat verdi. Ben bu MasterCraft markasını hiç duymadığım için hiç üzerinde durmadım.
Bir ara BRIDGESTONE Bayiilerine uğrayıp onlardan KAR ve A/T lastik modelleri için fiyat alacağım.
Verilen fiyatları sizinle paylaşmak istedim.
 


Ynt: Suzukinizi Anlatın (Off-Road Araçları)

haklısınız nereden nereye. yeni üye olduğumda konuları bulmakta bende zorlanıyordum maksadımız yardımcı olmak.lastik konusunu kapattım.
 


Ynt: Suzukinizi Anlatın (Off-Road Araçları)

Evet ya başlık harbi değişmeli sanki. Lastiğinizi anlatın falan olsun :smiley:

Şaka bi yana suzukiciler hadi anlatın arkadaşlar bekliyoruz.
 



Ynt: Suzukinizi Anlatın (Off-Road Araçları)

hazanfer' Alıntı:
Evet ya başlık harbi değişmeli sanki. Lastiğinizi anlatın falan olsun :smiley:

Şaka bi yana suzukiciler hadi anlatın arkadaşlar bekliyoruz.

anlatıyorum.. ;D ;D

son Suzuki'm 96 SJ80 samurai..o bir çamaşır sepeti,o bir hamster.. ;D
3.samurai'm....
aldım,başladım yavaş yavaş toplamaya..
elektrik,motor,döşeme..
yükseltme kiti,muhtelif alt korumalar, 16'' OK 144..

en sonda Becce abimizden diff-lock..

işlem tamam arkadaşlar..

dilimin döndüğünce anlattım,umarım konunun anlam ve önemine binaen olmuştur.. ;D

Tüm Suzuki'ci kardeşlerime selam olsun.

Fotoraf 0021
 


Ynt: Suzukinizi Anlatın (Off-Road Araçları)

hudev' Alıntı:
nazar değmesin.araban yakıyor.iyi günlerde kullan selamlar

kardeşlerin nazarı deymez..
ayrıca bu samulara nazar felan da değmez.. ;D ;D
olsa şöyle yakışıklı bir Vitam'ız..

Samu'lar rahatsız araçlar ama ben çok seviyorum..

otoyolda max.70 km ile giderken en azından sağı solu izleme şansı veriyo insana.. ;D

kalın sağlıcakla
 

Ynt: Suzukinizi Anlatın (Off-Road Araçları)

aynen. normalde çok hızlı kullanırım aracımı ama vitarayla 80-90 km hızla giderken yukarıdan seyretmesi daha keyifli.inşallah sizede kısmet olur.
 

Ynt: Suzukinizi Anlatın (Off-Road Araçları)

hudev' Alıntı:
aynen. normalde çok hızlı kullanırım aracımı ama vitarayla 80-90 km hızla giderken yukarıdan seyretmesi daha keyifli.inşallah sizede kısmet olur.

;D ;D

Sn.Hudev..samunun son sürati o ;D mecburiyetten bakınıyoruz dışarılara,yoksa zaman geçmiyo..
 




Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,441
Mesajlar
1,517,991
Kayıtlı Üye Sayımız
172,096
Kaydolan Son Üyemiz
R.K. o.oğlu

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst