Suzukinizi Anlatın (Off-Road Araçları)

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan hazanfer Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 66
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 14,745
Ynt: Suzukinizi Anlatın

Anlamlı bir fark yaratır.
Buyrun hesaplayalım.
Siz km saatine göre 400km yol gittiğinizi sanarken lastik çaplarının farkından dolayı gerçekte 30"/27,28" = 1,0997 kat daha fazla km katettiniz. 400 x 1,0997 = 439,88km Diyelim ki bu mesafede 40lt benzin tükettiniz. Siz km saatine bakıp hesap yaparken 400km'de 40lt yaktıysa 100km'de ne yakar ile 10lt sarfiyat hesaplayacaksınız. Halbuki gerçekte 40lt x 100km / 439,88km = 9,09lt sarfiyatınız olmuştur kabaca. Aslında hesap daha karmaşıktır ama bu kaba yaklaşım da durumu gayet güzel yansıtır. Daha detaya inelim derseniz buyrun birlikte fikir jimnastiği yapabiliriz.

Not: Hesapta çapların oranını dikkate aldığımız için ister cm olsun isterse inch farketmez.

Başka bir konuda yazdığım aşağıdaki mesaj da belki açıklayıcı olur.

schweps' Alıntı:
Bu konuda Yavuz beyin hazırlamış olduğu hesap programına başvurabilirsiniz.
Standart lastik (27,28") ve standart dişli oranı (5,1282) ile 120km/h hız yapmak için motorunuzun 3660d/d ile dönmesi gerekir.
30" lastik takar ve dişliyi değiştirmezseniz aynı hızı 3400d/d ile alabilirsiniz.
30" lastik ile birlikte dişliyi de değiştirerek 5,72 oranına getirirseniz 120km/h hız için 3800d/d ile motoru döndürmeniz gerekir.

Motor devir sayılarından hareketle yakıt sarfiyatı hakkında fikir edinebilirsiniz.


http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=25482.0

4 L' Alıntı:
Şenol hocam, bu değer istatistiksel olarak anlamlı bir farkmıdır ? yani göze alınabilecek gibi mi ? birde formül katedilen km / (yeni çap/eski çap) dediğiniz de çap inç mi cm mi ... sonuç farklı çıkar ...hangisidir doğru olan
 

Etiketler
Ynt: Suzukinizi Anlatın

merhabalar.şenol beyin açıklaması oldukça mantıklı.büyük çap hızlanmalarda aracı biraz zorlasada uzun düzlüklerde iyi bir gaz tepkimesiyle pekala yakıtta avantaj sağlar diye düşünüyorom.sonuçta aynı devirle daha fazla yol.araç zorlanmadığı sürece tabiiki.
 

Ynt: Suzukinizi Anlatın

schweps' Alıntı:
Geniş lastiğe lafım yok, ancak büyük çaplı lastikle çok dur-kalk yapmıyorsanız fazla yakıyor iddianıza katılmıyorum.
Hesap yaparken katedilen km'yi göstergeden alıyorsanız eğer, (yeni çap/eski çap) ile çarpıyor musunuz o değeri?
Gerçekte daha fazla yol katettiği için.

Teşekkürler Şenol Bey desenize benzini içen suçluyu bulduk :D "geniş lastik"
 

Ynt: Suzukinizi Anlatın

30*9,5*15 lastikle %15-20 gibi yakıt artışı oldu araçta bir vites düştü.Suçlu bulundu :smiley:)
 

Ynt: Suzukinizi Anlatın

Şenol bey yine teknik bilgisini konuşturmuş ;).. üstadım yeni bir başlık açalım Suzuki Yakıt KM /Dişli Ayna Mahruti filan diyelim..oranlar vs. neyse bu değerli bilgileri orada paylaşalım Hatta sabit konulara alayım aralarda kaybolmasın.., yazık bu bigiler aralarda bilgi kalabalaıgında kaybolup gidecek, yazıyoruz yazıyoruz....neyse..
 



Ynt: Suzukinizi Anlatın

Ayna mahrutileri değiştirin, eskisinden daha iyi oluyor ;) tecrübeyle sabit, çook lezzetli ve keyifli oluyor, tavsiye ederim.
raşit01' Alıntı:
30*9,5*15 lastikle %15-20 gibi yakıt artışı oldu araçta bir vites düştü.Suçlu bulundu :smiley:)
 

Ynt: Suzukinizi Anlatın

Merhabalar,ben jımny nin lastiklerini değiştirmeyi düşünüyorum üstündeki lastik brıgstone 205/70/15 ben aynı ebatlarda özellikle yakıt ı artırcağını düşünerek daha geniş bi lastik almıcam mıchelin araştırdım arazide pek hatta sanırım hiç işe yaramayan bi modelmiş 220 tl istediler yokohomanın var çook güzel lastikleri (GO12/GO11 )180 tl civarı ama izmirde yok ist.getirilbilirmiş ve son olarak GT diye bi lastik tavsiye ettiler fiyat 140 tl ama arazi için en iyisi GT imiş (benim yazdıklarımın içinde)bu markayı bilen arkadaşlar yada farklı marka model tavsiyleri olan arkadaşlar bi yardım ederse sevinirim,
 

Ynt: Suzukinizi Anlatın

Serkan Bey, lastik ebadına karar verdiğinizde, toplu alım yapmak üzere sizi de aramıza bekliyoruz: http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=40434.0
 


Ynt: Suzukinizi Anlatın

serkan bey merhaba.
lastik seçiminde nasıl bir şey istediğinizi tam olarak anlayamadım.orta karar birşey istiyorsan benimde kendi aracımdaki bfg /at bence çok iyi.ama daha sınırda birşey istiyorsan federal /mt veya maxis/mt alabilirsin.bu örneklerde fazla risk yoktur.gt diye bir lastik bulamadım.
 



Ynt: Suzukinizi Anlatın

Offroadpassion' Alıntı:
.. üstadım yeni bir başlık açalım Suzuki Yakıt KM /Dişli Ayna Mahruti filan diyelim..oranlar vs. neyse bu değerli bilgileri orada paylaşalım Hatta sabit konulara alayım aralarda kaybolmasın.., yazık bu bigiler aralarda bilgi kalabalaıgında kaybolup gidecek, yazıyoruz yazıyoruz....neyse..

Dediğin gibi, bir başlık altında olması bence de makul. Sen konuyu aç, icabet edilir hocam.
 

Ynt: Suzukinizi Anlatın

BENDE NETTEN ARADIM BULAMADIM İZMİRDE BATI LASTİKTE SÖYLEDİLER BU FİYAT VE MARKAYI BANA.BİLGİLER İÇİN TEŞEKKÜRLER ONLARI ARAŞTIRCAM BEN MARKADAN ZİYADE TECRÜBEYE GÜVENİYORUM ÇOK SAĞOLUN,
 

Ynt: Suzukinizi Anlatın

EKSİK CEVAP YAZMIŞIM KUSURA BAKMAYIN ORTA AYARDA ŞEHİRDE KULLANABİLCEĞİM BİR LASTİK İSTİYORUM ARAZİYEDE ÇIKIYORUM AMA ÇOK AĞIR KOŞULLARDA DEĞİL ŞUAN MASRAFI AZ İŞ GÖRÜR BİŞEY OLSUN İSTİYOM.
 

Ynt: Suzukinizi Anlatın

selam.vitaramda yaklaşık iki yıldır kullanıyorum.konularda araştırdıysan bfg lerden memnun olmayan yok.120 km hıza kadar ses rahatsız edici boyutta değil.arazidede oldukça iyi.derin çamurda değil ama.karda oldukça iyidir kar lastiğini aratmaz.çabuk aşınan bir lastik değildir asfalttada rahatla kullanabilirsin.benim tecrubem.yalnız tek kusuru oda kusur sayılırsa arabayı daha sert yaptı.[attachment=1][attachment=2][attachment=3]

Images


Ecommercethumbnailai4


Federal mt


All terrain large
 

Ynt: Suzukinizi Anlatın

serkan35' Alıntı:
Merhabalar,ben jımny nin lastiklerini değiştirmeyi düşünüyorum üstündeki lastik brıgstone 205/70/15
ben aynı ebatlarda özellikle yakıt ı artırcağını düşünerek daha geniş bi lastik almıcam
mıchelin araştırdım arazide pek hatta sanırım hiç işe yaramayan bi modelmiş 220 tl istediler
yokohomanın var çook güzel lastikleri (GO12/GO11 )180 tl civarı ama izmirde yok ist.getirilbilirmiş ve
son olarak GT diye bi lastik tavsiye ettiler fiyat 140 tl ama arazi için en iyisi GT imiş (benim yazdıklarımın içinde)
bu markayı bilen arkadaşlar yada farklı marka model tavsiyleri olan arkadaşlar bi yardım ederse sevinirim.
Ben de bu fiyatları nereden aldığınızı merak ettim.

Benim aradığım daha büyük 225/65 R 17 ebadında ve KAR Lastikleri. YOKOHAMA'nın web sitesinde tanesi 360TL.
Bazı internet LASTİK satış sitelerinde bile 225/65 R 17 veya yakın (örn 235/65 R 17) ebattaki lastik fiyatları 320-350TL arasında.
225/65R 17 KAR Lastiği olarak bulabildiğim en düşük fiyat PIRELLI'nin ve 250TL. Marka PIRELLI olunca şüpheyle yaklaşıyorum. ??? ::smiley: ??? ::smiley: ???
Yıllar önce, sıfır aldığım ilk arabam olan Renault 9 Fairway üzerinde gelen PIRELLI lastikler 5 yıl içinde çatlayıp hava kaçırmaya başlamıştı. :mad:

Sizin yazdığınız fiyatları görünce ŞOK oldum. EVET benim aradığım dah büyük ve KAR Lastikleri ama varsın %30-40 daha pahalı olsun, yine 300TL'ye ulaşmaz.

hudev' Alıntı:
..... BFG lerden memnun olmayan yok. 120 km hıza kadar ses rahatsız edici boyutta değil. arazidede oldukça iyi. derin çamurda değil
ama karda oldukça iyidir kar lastiğini aratmaz.çabuk aşınan bir lastik değildir asfalttada rahatla kullanabilirsin.....
GERÇEKTEN böyle midir?
BF-GoodRich A/T'lerin karla kaplı buzlu zemindeki yol-tutuş ve güvenli sürüş performansı KAR Lastiği kadar olmasa da aratmayacak kadar iyi midir?
 



Ynt: Suzukinizi Anlatın

benim aradağım ölçülerde fedaral lastik bulamadım nett 205/70/15 var ama yük lastiği olaak geçiyo sizin fotoğraflarını attığınız süper ama ben bulamadım.
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,441
Mesajlar
1,517,991
Kayıtlı Üye Sayımız
172,096
Kaydolan Son Üyemiz
R.K. o.oğlu

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst