T5 Sanzuman

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Kara halil Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 6
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 8,043

Etiketler
Ynt: T5 Sanzuman

Kara halil' Alıntı:
Merhaba arkadaslar cj7 lerde cikan t5 warner sanzuman cj5 e uyarmi, kullanan arkadasimiz varmi,

Warner T5 şanzımanlar 1982-83 CJ5, 1981-86 CJ7, 1982 - 86 CJ8 lerde opsiyonel olarak kullanılmış. T5 A - B - C diye ayırmadığına göre hepsi aynı şanzıman ve her üç tipe de uyumlu. Sadece şaft boyları farklı. CJ5 için 13", CJ7 için 20 3/4", CJ8 için 30 3/4".

The Borg Warner T4 & T5 transmissions were standard shift, four-speed & five-speed transmissions (respectively) found in 1982 to 1986 Jeep CJ models. They are light-duty transmissions found behind the AMC 150 (2.5L) I4 and the AMC 258 I6 (4.2L).

Transfer Case Compatibility
The Jeep T4 & T5 was factory-married to the Jeep Dana Spicer Model 300 transfer case.

Because of the weaknesses of this transmission, we do not make adapter assemblies to join it to other transfer cases.

Özetle diyorlar ki, T4 ve T5 şanzımanlar fabrika çıkışı Dana300 ile evlendirilmişlerdir. Bu şanzımanların zayıflıkları nedeniyle diğer transfer case'lerle kullanılabilmesi için adaptör setleri bile imal edilmemiştir.

Bu ifadeler USA yan sanayi parça üreticilerinden alıntıdır. Ama bizim ülkemizde çareler tükenmez. Ben içeriden uzatılmış demir profillerle yolcu tarafından sürücü tarafına adapte edilmiş debriyaj pedallı CJ6 bile gördüm.

Benim aldigin sanzuman geri vitesi sol onde fort yaziyor referansida var sizin dediyinizle aunili oluyor RF-D9ZR-7222-AA 13-32-097-902

Kara halil' Alıntı:
Benim aldigin sanzuman geri vitesi sol onde fort yaziyor referansida var sizin dediyinizle aunili oluyor RF-D9ZR-7222-AA 13-32-097-902
?????

Borg - Warner kendi ürettiği şanzımanın üzerine niye Ford yazsın ki ?
"T4 Transmission" diye google görsel araması yapıp bulduğun şanzımanla karşılaştır bence.

Inceledim ayni bir fark goremedim fransaya boyle uretmislerdir belki cunku fransada cj7 ler var dizel reno 21 motorlu ve 2000 benzinli

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

Abone Olun

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
105,162
Kayıtlı Üye Sayımız
167,057
Kaydolan Son Üyemiz
R.KICIR

Çevrimiçi üyeler