başlık şu da olabilirdi.
tacizciyi taciz etmek tacizmidir. ;D
bu akşam bir haber dikkatimi çekti.
siyasiler kömür dağıtıyor ( bayram değil seyran değil, eniştem beni neden öptü" misali ),
olayı bir kameraman çekiyor ve spiker resmen yardım alanları taciz ediyor. sorular gurura dokunacak cinsten.
bu arada elinde minik bir kamera olan başka bir görevli kameraman ve spikeri çekiyor.
kameraman ve spiker durumdan rahatsız oluyor. hatta polis çağırıyor.
şimdi burada haberciliğin sınırı varmıdır, nedir. habercilikte taciz sayılabilecek durum varmıdır.
gazetecilik mesleği olmayan biri gazeteciyi çekerse bundan rahatsızlık duyulabilinir mi.
şaştım kaldım bu işe.
ne tür durumlarda görüntü almak için izin almak gerekir, yada gerekmez mi.
had ve hudut yok mudur.
stajyer kameramanın eline tutuşturduğu kamera ile dünyaya hükmedeceğini, herşeyi manıuple edebileceğine inanan medya patronunun varoştaki insanın dünyasından, yada kameramanın maaşının yetersizliğinden dolayı zerre kadar vicdani muhasebesi varmıdır.
Ynt: Taciz mi? Haber mi.? Çalma Kapımı Çalarlar Kapını mı?
Aslında duyulabilir.netıce de ordaki kişiler bir haber için ordalar ve haber oy için kömür dagıtımının etik olup olmadıgı.2 ıhtımal var orda.habercılerı ceken kısı ya delı(defalarca sorulan sorulara cevap vermeyıp salak salak sırıtıyordu)ya da akılları sıra dagıtanlar her kımse bır sekılde bızde sızı bılıyoruz ve cekıyoruz
dedıler.aslında burda sasılıp kalınması gereken bence habercılerın ve o cins arkadasın bulundugu durum degıl benım guzel halkımın karsı karsıya kaldıgı bu uzucu durumdur.
Ynt: Taciz mi? Haber mi.? Çalma Kapımı Çalarlar Kapını mı?
kamerayı ya da kalemi ya da fotoğraf makinasını sevmediği ya da fikrini paylaşmadığı ya da çıkarına uymayan kişiye ya da onlara zarar vereceğini düşündüğü kişilere yöneltme ne yazık ki matbuat aleminin ezelden beri huyudur. ama hani eskiler demiş ya men dakka dukka bir gün birileri de onların kapısını çalacaktı
Ynt: Taciz mi ? Haber mi ? Çalma Kapımı Çalarlar Kapını mı ?
bu hal benim hemen hemen hergün bir çok insanlara tartıştığım konuştuğum ve başımdan hiç eksik olmayan bir konudur evden çıktığım andan itibaren trafikte hemen başlar :
ve haykırırım aracın içinden neden sana serbest olan, sana helal olan, bana neden yasak, bana neden haram, demeye
veya sen yapınca oluyorda ben yapınca nasıl neden olamıyor neden sana yakışıyor da bana yakışmıyor.
yasarergun' Alıntı:
kamerayı ya da kalemi ya da fotoğraf makinasını sevmediği ya da fikrini paylaşmadığı ya da çıkarına uymayan kişiye ya da onlara zarar vereceğini düşündüğü kişilere yöneltme ne yazık ki matbuat aleminin ezelden beri huyudur. ama hani eskiler demiş ya men dakka dukka bir gün birileri de onların kapısını çalacaktı