TAHİR’İN ASYASI-Pasaport Süreci

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan tkaya Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 9
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 2,339

tkaya

Ana Kamp
Herkese merhaba,

29 Haziran akşamına Ankara’ya oradan Trans asya treni ile özgürlüğün(bu serserilerin özgürlüğü değil ) ne demek olduğunu keşfe gideceğim.

İran’dan Endonezya’ya kadar karayoluyla seyahat edeceğim.

Önümde birçok soru(n) olmasına rağmen böyle bir siteyi tanıdığımdan dolayı korkmuyorum :smiley: (İnternetteki diğer dökümanlar da önemli tabi)

Hazırlık ile ilgili bütün sorularımı bu başlık altında toplayacağım.
Gezi ile ilgili olanlarını ise başka bir başlık altında toplayacağım.

Şimdiden cevap yazacak herkese sonsuz teşekkürler.(bu sözcüğü değerini kaybetmemiş haliyle söylüyorum.)

İlk defa yurt dışına çıkacağım. Bana katlanacağınız için hepinize teşekkür ederim.

Edindiğim bütün bilgileri buraya yazmaktan çekinmeyeceğim. (Yaptığınız iyiliklere karşı yapacağım bir iyilik değildir.)

Etiketler
Ynt: TAHİR’İN ASYASI-Pasaport Süreci

İlk olarak bugün(07.05.2012) pasaportumu aldım.

Kalmayı düşündüğüm ülkeler ve bu ülkelerdeki kalacağım gün sayısı şöyledir:

İRAN: Tebriz, Tahran, Isfahan, Yezd, Zahedan/10 gün

PAKİSTAN: Quetta, Lahor/5 gün (eğer vizesini alabilirsem kaçar gibi geçeceğim J İnşallah önyargılarım boşa çıkarda Pakistan’ın bir şeylerini beğenirim. )

HİNDİSTAN: Amritsar, Rishikesh, New Delhi, Jaipur, Agra, Varanasi/10 gün

NEPAL: Buradaki istasyonlarımı belirlemedim./5 gün

TAYLAND: Bangkok, Ayutthaya, Pattaya, Phuket , Ko Phi Phi Don ve civar adalar/10 gün

MALEZYA: Malezyalı dostumla beraber çok güzel bir rota çizmişdik. Kaydettiğim defterimi kaybettim. Arkadaşımla en kısa zamanda yeniden bir rota çizeceğiz./10 gün

SİNGAPUR: İstasyonlarım henüz belli değil./1 gün

ENDONEZYA: İstasyonlarım henüz belli değil. Yalnız Jakarta, Bandung, Yogyakarta ekseninde bir rota çizeceğim./10 gün.

Toplamda 61 gün.
1) Şimdi bu kadar zamanda ben bu şehirleri rahatça gezebilir miyim?

Bu rota çok çılgınca mı hayali mi kaçıkça mı yapılabilir mi?

2) 60 günden ayrı 20 gün kadar daha boş zamanım var. Bu zamanı da bu rota üzerinde mi geçireyim?

Yoksa benim gönlümde yatan Filipinler, Vietnam, Kamboçya 3’lüsü Nepal’den sonra Tayland’dan önce yapabilir miyim?

Bu fikir bana çok çılgınca geldi ama niye olmasın J

3) Ziyaret edeceğim ülkelerin(Pakistan, Hindistan ve olursa Vietnam(Nepal, Kamboçya ve Endonezya vizelerinin sınırda alındığını biliyorum) ) vizelerini hangi sıralara göre almalıyım?

Hepsini Türkiye’den alıp yola öyle mi çıkayım, yoksa başka noktalardan almam benim için daha mı kolay olur?

merhaba tahir bey
hazırlık aşamanız ne durumda bilmiyorum ama inanın ben şimdiden sizin için endişenlenmeye başladım, keşke pakistanı uçakla geçseniz diyorum, bende ilk ziyaretimi tek başıma yaptım ayrıca ingilizcemde çok kötüydü, uzak doğuda sorun değil ama ben olsam tahrandan uçakla hindistana gitseniz , uçak bileti irandan ucuz olur sanırım, bildiğim kadarı ile airasia.com dan alabilrisiniz,,şimdiden yolunuz açık olsun diyorum ha bu arada...kamboçya,tayland,singapur , malezya ve endonezya ile ilgili sormak istedikleriniz varsa yardımcı olabilirim..selamlar

Kesinlikle dikkat kesilmem gereken bir başlık. Öncelikle hayırlı olsun.
İrandan sonra Pakistana geçişte benim de epey çekincelerim var. Zira Zahedan dan çıkarak Quetta ya geçmek rotada mevcut. Bu bölge Afganistan sınır bölgeleri ve kontrolün kimde olduğu açıkçası pek belli değil gibi. Bu nedenle eğer bu rotayı kesinleştirecekseniz son olarak Pakistandaki Türk Büyükelçiliği ile de bir görüşün. Fakat üyemizin de belirttiği gibi İran'dan uçakla geçiş fikri oldukça mantıklı.
Ayrıca varsa twitter adresinden de geziyi takip etmek isterim.

nette rastladığım bir yazı.

http://www.thelongestwayhome.com/resources/overland/irantopakistan.html
Sağlıkla kalınız

Mesaj yazan herkese çok çok teşekkür ederim.

Bu geziyi gerçekleştirdim ve yaklaşık 1 hafta önce İstanbul'a döndüm.

@NedimAkkav bu rota beni kesmez. Zamanım olsa Avustralya'ya kadar giderdim :smiley:

@habun, @nedesek

kader midir kısmet midir; PAkistan konsolosluğu ile 3 defa görüşmeme rağmen çok sert olan vize koşullarından taviz vermediler.

İran'dan Nepal'e uçakla geçtim. Airarabia kullandım 222 dolar'a. ambargo yüzünden İran'dan yurtdışı uçuşları çok pahalıydı. En ucuzu bu uçuşu buldum.

Forumda yorum yapan üye az olduğundan cevap ümidimi kesmiştim. Keşke gitmeden önce mesajlarınızı okuyup tecrübelerinizden daha fazla faydalansaydım.

Şu anda Gürcistan-Ermenistan-Azerbeycan yapacağım. Bu konudaki yardımlarını alabilirim :smiley:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,016
Kayıtlı Üye Sayımız
166,763
Kaydolan Son Üyemiz
azzdmr

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR