Takoz ile Yay Uzatmak

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan KLL Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 22
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 93,326
Ynt: Takoz ile Yay Uzatmak

low drive zaten yok , bunların tamamında, yani benimki gibi t30 ve yenilerinde t31 lerde lock konumunda alınca orta devransiyel kilitleniyor, 45 km yi geçince devreden çıkıyor.

Etiketler

Sağolun arkadaşlar ,
Benimde bildiğim kadarıyla LOW yok Xtrail de . Bu durumda sadece orta da kilit var . Peki ortada ki nasıl bir kilit ? %100 mü? Mekanik mi yoksa viskozlu falan birşey mi var ?

Bu arada hocam 3inch az bir yükseltme değil . Sabit akslı araçlarda bile ciddi 3 inç yükseltmelerde ek parçalar gerekebiliyor (yay ve amortisör dışında) sürüş güvenliği için . Sonra arazide vs ir yerde denge koluydu falandı filandı kopmasın ... Yurtdışı bazı kitlerde de amortisör yay dışında parçalar gördüm . Aman dikkat Yükseltme hassas bir iş . Sonuçta mühendislik ürünü araçarımızın bütün hesabını değiştiriyoruz . :smiley:

ben zaten sadece 2 cm kadar kaldırmayı planlıyorumdum.

Ynt: takoz ile yay uzatmak

YEVGENI' Alıntı:
Araç sertleşir, dolayısıyla darbeleri emiş performansı da değişir.
Arazide artikülasyon yeteneği değişir, ama yine de standart hali kadar iş yapar.
Aracına göre değişmekle birlikte yol tutuşu iyileşebilir de.
Lakin unutulmamalı, yürüyen aksamı etkileyebilecek herhangi bir değişiklik (yükseltme, vs), aracı asfalttan uzaklaştırır.
Yine unutulmamalı ki, yükseltme işi için mümkün mertebe söz konusu marka için üretilmiş, güvenilir yükseltme kitleri bulunmalı, uygulanmalı..
Bu iyleşmenin mantığı nasıl? Sert süspansiyonun verdiği bir katkı mı? Takozla mı iyileşiyor, yoksa kitle mi?

Ynt: Takoz İle Yay Uzatmak

arabayı sattım, yerine jeep ZJ 4.0 aldım. geçen kış onuda sattım jeep KJ 3.7 aldım. yükseltmeye gerek kalmadı. motor hacmini yükselttiğimden ötürü :D

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,091
Kayıtlı Üye Sayımız
166,829
Kaydolan Son Üyemiz
Lukes

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR