Taksi Kamper

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan melihbozkurt Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 12
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 3,142

melihbozkurt

Karavan Yönetim
Yer
İstanbul
Arkadaslar bunu nette buldum. Cok ilginc ve guzel bir fikir gibi geldi bana. Londra taksisi denilen Ingiltere'nin meshur taksilerini cikmalarini alarak kampera donusturuyolar. Cok tatli ve anlamli araclar. Cikmalarinin hurdaya gitmeyip donusmeleri cok guzel. Zaten taksiden cikmalarin fiyatlari cik ucuz ve icide ufak olunca cokda para gerektirmiyor yapmak icin. Micro kamper olarak cok guzel olmus bence. :smiley:

http://www.campincabs.co.uk/

Etiketler

Ynt: Taksi Kamper

Böyle bir aracı ülkemizde yapmaya çalışsak nerden baksanız 30bin euro ya mal olacaktır maalesef

bu araçlardan Türkiyede iki adet var, birinin sahibi ile kısa bir sohbetimiz oldu, araç halen çok iyi durumda ve anadolu yakasında, üzerinde leyland motoru var

Bunlarin yenileri halen uretiliyor. Bu yuzden imkansiz degil. Yurt disinda yasamis biri alip kesin donus yapiyorum diyerek ulkeye rahatlikla sokabilir. Ama maliyetli olacaktir. Ancak refah durumu iyi bir insan sirf zevk icin yapabilir. Ama burada durum farkli bir suru taksi cikmasi var cok kolay yapilabilir. Yani Turkiye'deki sahin dogan gibi birsey burda. :smiley:

Ferhat bey burda bu isler cok kolay. OTV engeli yok. Gerci bu taksilerin yenileri pahali ama cikmalari oldukca makul. :smiley: Burda kendi aracinizi istediginiz gibi donusturuyorsunuz. Sonra mektupla oteriterelere bildirmeniz gerekiyor. Ama karavan olarak ruhsata isletmek icin icinde WC ve banyo, mutfak, yatak ve oturma bolumleri olmasi gerekli. Eger banyo yoksa karavan olarak isletmenizede gerek yok. Ayrica zaten burda ruhsatta yok. Sadece arac sahibinin isminin adresinin uzerinde yazdigi bir 4 A4 sayfa buyuklugunde bir dokuman var. Bunun ilk sayfasinda bilgiler var. Ikinci ve ucuncu sayfasinda ise renk degisimi, arac sahibi degisimi, adres degisimi vs. gibi islerde kullanmak uzre bos alanlar var. Yapmak istediginiz islemle ilgili bosluklari doldurup posta ile yetkili merciye gonderiyorsunuz yeni dokumanlariniz evinize postalaniyor. Ne renk degistirdin diye para isteyen var nede alim satim vergisi yada yeni ruhsat bedeli. Gercekten guzel ulkemde herseyden uzerimizden para kazaniliyor. :(

melihbozkurt' Alıntı:
Ferhat bey burda bu isler cok kolay. OTV engeli yok. Gerci bu taksilerin yenileri pahali ama cikmalari oldukca makul. :smiley: Burda kendi aracinizi istediginiz gibi donusturuyorsunuz. Sonra mektupla oteriterelere bildirmeniz gerekiyor. Ama karavan olarak ruhsata isletmek icin icinde WC ve banyo, mutfak, yatak ve oturma bolumleri olmasi gerekli. Eger banyo yoksa karavan olarak isletmenizede gerek yok. Ayrica zaten burda ruhsatta yok. Sadece arac sahibinin isminin adresinin uzerinde yazdigi bir 4 A4 sayfa buyuklugunde bir dokuman var. Bunun ilk sayfasinda bilgiler var. Ikinci ve ucuncu sayfasinda ise renk degisimi, arac sahibi degisimi, adres degisimi vs. gibi islerde kullanmak uzre bos alanlar var. Yapmak istediginiz islemle ilgili bosluklari doldurup posta ile yetkili merciye gonderiyorsunuz yeni dokumanlariniz evinize postalaniyor. Ne renk degistirdin diye para isteyen var nede alim satim vergisi yada yeni ruhsat bedeli. Gercekten guzel ulkemde herseyden uzerimizden para kazaniliyor. :(

Anlaşılan her işlem için para ödenmediği gibi bürokraside yoğun değil,gerçi bunda insanlarımızın geçmişteki kanuni açıkları arayıp bulup kendi çıkarları için kullanmasınında payı çok.böyle oluncada bizimkiler ne yaptı gak dedin vergi,guk dedin vergi,lastik değiştirsen neredeyse muayene istenecek hatta utanmasalar her benzin alıp depoyu doldurduğunda araçı muayeneye sok diyecekler ;D
işin şakasını bir yana bırakırsak prosedürlerdeki zorluklar bir çok insanın hobi amaçlı faaliyetlerine engel olmakta. zaten adı üstünde hobi yani çokda elzem değil olsada olur olmasada,yapılsada olur yapılmasada diye düşünüyor bizim yetkili yetkililerimiz. :eek:

Vallaha bende çok beğendim, çok sevimli olmuş...
Paylaştığınız için teşekkür ederim...

Esasen Fiat Doblo 'ların maxi modelleri var genişlik ve hacim olarak benzer bir uygulamaya uygun olabilir.Tabiki bu araçların nostaljik görüntüsü olaya farklı bir hava katıyor ama belki 20 yıl sonra doblo ' larlada nostalji yaşanabilir.
:D

Zaten olay bunlarin nostaljik olmalari yoksa kamper olarak bence yeterli imkanlara sahip degiller. Depolama alani bile sikitli ama ben klasik araba sever biri olarak bu araclarin hayata donmesine sevindim.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,013
Kayıtlı Üye Sayımız
166,760
Kaydolan Son Üyemiz
Stronger

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR