Merhaba,
Bu Isıtıcı güçleri farklı ancak ben vinç kabinleri için özellikle 15-16a olarak yurtdışı üreticiden numune yapmasını istemiştim. Isıtıcı bana ait değil yani üretimi benim değil. Bunun 12v olanlarıda var ancak hayal kırıklığıdır yaklaşmamanızı tavsiye ederim.
Ancak kutulama ve ihtiyaca göre enerji/ısıtma gücü üzerinde oynayarak(revize) kullanıma uygun yapabiliyorum. Bu örneklediğim ısıtıcı 3m3 alanların ısıtlması yani vinç/kamyon ve benzeri kabinler için oldukça verimli. Ancak bunun dışında yalıtım konusunda iyi olduğu için 5,25 e kadar karavanlarda da konforlu ısı sağlayabiliyor.
Bahsettiğiniz üzere 10 saat durmaksızın çalıştırıldığında elbette karavancılıkta herkesde yeterli enerji depolama yapabileceği akümülatör grubu yok. Ancak karavan sürekli vurguluyorum yalıtımı en iyi kabinlerdendir. Belki daha çok şebeke gerilimi alabilecekleri kamp alanlarında metal kasa adaptörler ile yararlanılması daha uygun gelecektir.
İlk çalıştırmada yarım veya 1 saat durmaksızın çalıştırılıp daha sonra 15 dakika çalışır 15 dakika kapalı şekilde zamanlamayla oynanırsa gün boyuda yeter. Akümülatör bu arada eninde sonunda 21v oranlarına gelecektir bu değerden sonra kullanımı sakıncalı tamamen boşaltılmamalı. Kısacası akümülatör gün sonuna enerji depolanamaz şartlara geldiğinde(panel sistemiyle) geceye dolu girmeli. 24V(25.5v) akümülatör şansımız ve bahtımız açıksa
(hava kapalıysa yandık) tekrar doluma geçecek ve aynı zamanda gündüz ısınma ihtiyacımız karşılanacaktir yeterli güce sahip panelimiz var ise.
Ayrıca bu ısıtıcılardan 2 karavancı arkadaşımıza gönderdim dc24v ve yeterli amper gücü sağladıkları sürece sorunsuz kullanacaklarını biliyorlar. ve halen memnun olduklarını biliyorum. Konuyu gördüklerinde tartışmaya dahil olacaklardır umarım.