<div class="bbWrapper"><b>Ynt: Tanışma Bölümü (Karavan)</b><br />
<br />
Okçular a yazdığım ı biraz açayım. Hızlı ve kısa yazdığım için anlatmak istediğim karıştı ve tıkandı.Şöyleki benim köyümün adı da Okçulardır. Bu isim de Türkiyenin birçok yerinde köy adı vardır. Muğla ortacadan tutunda Karadeniz, Adana da, Haymana da Bitlis te Trakyada hatta Elazığın, birbirine yakın iki ilcesinde aynı ad da iki tane OKCULAR vardır. Benim kendi köyüm olan Okçular şu an Türkiyenin en büyük Okcular ıdır. Fakat nüfüsün yüzde 90'ı yurtdışıda ve istanbul başta olmak üzere değişik il ve ilcelere dağılmış durumdadır. T.C. kurulduğu günden 90 lı yılların ortasına kadarda Millet vekili çıkarmış bir köydür. İlk mebusuda M.Nuri Okçuoğludur. Bunların kökeni Horasandan gelmedir. Fazla uzatmayayım. Sn.Okçular nikli vatandaş Takip ettim derken dedektif değilim bu isim altındaki köylerin bağlarını takip ettim. Yani okudum, sordum. Ortaca, Eskişehir beylikoba, Zonguldaktakii Okçular gibi, gibi ki aynı minval üzereler. Kesiyorum anlaşılmıştır her halde. BUNLARI YUKARIDA KISA TUTMAMIN SEBEBİ burası bir KARAVAN bölümü sadece dokunup gececektim. Olası bir hemşehricilik ve argo deyimi ile toprakcılık, bi taraflılık milliyetcilik kokusu ve tadı olmasın diye de bunlara teferruat dedim. AKLISELİM VE SAYGIDEĞER ise muhim olan aklıselim olmaktır sen oralı ben buralı olmak, ak olmak, kara olamak meselesi değildir. Köy meydanından kastım da karavan bölümünde ki herkese açık olarak yazılan bu alandır. BURASINI GEREKSİZ YERE İŞGAL ETTİĞİM İÇİN DE ÖZÜR DİLERİM. Niyetim sanırım anlaşılmıştır. Beyefendiye özelin de yazacaktım ama formdayken kısaca bir selam babında yukarıdaki söz konusu metni yazdım sonra da böyle bir uzun acıklama gereği hasıl oldu. AKLISELİM ve SAYGIDER de sorunum var herhalde . Onuda okuyanların takdirine bırakıyorum. Kaş yaparken göz çıkarmayayım. İnşaallah anlaşılmıştır. Bu konuyu fazla uzatmak zorunda kaldığım için ARKADAŞLARIN AFFINA SIĞINIYORUM.</div>