Tatil Gününün İyi Değerlendirilmesi için Tavsiyeler

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan mycamper Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 7
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 3,947

mycamper

Kamp III
Yer
İstanbul
Web
www.anakamp.org
Öğleden sonra yağmur başlayacağı yöndeki meteoroloji tahminlerine rağmen en azından şimdilik güneşli olan bir havada, 3 günlük bir tatilin birinci gününde, evde klavye başında oturup bu satırları yazan bendenizin bu satırları okuyacak arkadaşlarıma "zamanın değerinin farkına varma" adına, tecrübelerim doğrultusunda naçizane tavsiyelerim.

Şartlarınız el verdiği sürece;

1) Hafta içi yapabileceğiniz işi hafta sonuna bırakmayın! Hafta sonunuzu gezerek, kamp yaparak değerlendirin.

2) Herhangi bir hafta sonunda gidebileceğiniz bir yer için 3-4 günlük tatilinizi harcamayın! Bu süreyi uzak yerlere gitmek için fırsat olarak değerlendirin.

3) İyi kötü, ayağınızı yerden kesen, hele hele içinde yatabildiğiniz bir aracınız, camperiniz varsa kıymetini bilin, hiç şikayet etmeyin, binip gezin, kamp yapın!

4) İnsanın kendi camperi gibisi yokmuş. Kendi camperiniz yoksa, kimseye bel bağlamayın. Gün gelir en güzel havalarda evde kalırsınız. Benim gibi 3 günlük tatilde evde oturur, foruma tavsiye yazarsınız!

5) Bahar aylarının, özellikle nisan mayıs aylarının kıymetini bilin, şartlar el verdiği sürece bu ayları doğal ortamlarda kamp yaparak geçirmeye, baharı hissederek yaşamaya bakın. Kapalı mekanlardan betondan uzak durun.

6) İmkanınız varsa hiç bir gezinizi, kampınızı ertelemeyin, yapın. Seneye fırsat olursa yine yaparsınız. Ama şunu unutmayın; kimse için yarının dahi garantisi yok.

7) İçinde her türlü alt yapının olduğu bir karavana kimsenin "hayır" diyeceğini sanmıyorum. Ama harekete geçmek için herşeyin tam olmasını beklemeyin. Evden çıkın, yolda olun!

8 ) En iyi yol ve kamp arkadaşınız eşiniz ise sizden iyisi yoktur. Bir yere gezmeye gitmek, kamp yapmak için kimse gelmese de eşinizi alıp kampinge gidebiliyorsanız, bir yaylada başbaşa kampınızı yapabiliyorsanız en şanslı kampçı, karavancı sizsiniz demektir. Değerini bir kez daha bilin. Bu konuda çok şanslıyım.

Tecrübeleriniz doğrultusunda, "kamp yaşamına, tatili, günü doğru değerlendirmeye" dair tavsiyelerinizi, varsa anılarımızla birlikte buradan paylaşalım.

Etiketler
Ynt: Tatil Gününün İyi Değerlendirilmesi için Tavsiyeler

mycamper' Alıntı:
Öğleden sonra yağmur başlayacağı yöndeki meteoroloji tahminlerine rağmen en azından şimdilik güneşli olan bir havada, 3 günlük bir tatilin birinci gününde, evde klavye başında oturup bu satırları yazan bendenizin bu satırları okuyacak arkadaşlarıma "zamanın değerinin farkına varma" adına, tecrübelerim doğrultusunda naçizane tavsiyelerim.

Şartlarınız el verdiği sürece;

1) Hafta içi yapabileceğiniz işi hafta sonuna bırakmayın! Hafta sonunuzu gezerek, kamp yaparak değerlendirin.

2) Herhangi bir hafta sonunda gidebileceğiniz bir yer için 3-4 günlük tatilinizi harcamayın! Bu süreyi uzak yerlere gitmek için fırsat olarak değerlendirin.

3) İyi kötü, ayağınızı yerden kesen, hele hele içinde yatabildiğiniz bir aracınız, camperiniz varsa kıymetini bilin, hiç şikayet etmeyin, binip gezin, kamp yapın!

4) İnsanın kendi camperi gibisi yokmuş. Kendi camperiniz yoksa, kimseye bel bağlamayın. Gün gelir en güzel havalarda evde kalırsınız. Benim gibi 3 günlük tatilde evde oturur, foruma tavsiye yazarsınız!

5) Bahar aylarının, özellikle nisan mayıs aylarının kıymetini bilin, şartlar el verdiği sürece bu ayları doğal ortamlarda kamp yaparak geçirmeye, baharı hissederek yaşamaya bakın. Kapalı mekanlardan betondan uzak durun.

6) İmkanınız varsa hiç bir gezinizi, kampınızı ertelemeyin, yapın. Seneye fırsat olursa yine yaparsınız. Ama şunu unutmayın; kimse için yarının dahi garantisi yok.

7) İçinde her türlü alt yapının olduğu bir karavana kimsenin "hayır" diyeceğini sanmıyorum. Ama harekete geçmek için herşeyin tam olmasını beklemeyin. Evden çıkın, yolda olun!

8 ) En iyi yol ve kamp arkadaşınız eşiniz ise sizden iyisi yoktur. Bir yere gezmeye gitmek, kamp yapmak için kimse gelmese de eşinizi alıp kampinge gidebiliyorsanız, bir yaylada başbaşa kampınızı yapabiliyorsanız en şanslı kampçı, karavancı sizsiniz demektir. Değerini bir kez daha bilin. Bu konuda çok şanslıyım.

Tecrübeleriniz doğrultusunda, "kamp yaşamına, tatili, günü doğru değerlendirmeye" dair tavsiyelerinizi, varsa anılarımızla birlikte buradan paylaşalım.

Merhaba,

Özdal Beyin tavsiyelerine tümüyle katılıyorum. Bu tavsiye ile öneriler, bilindiği üzere, büyük bir deneyim ve birikim sonucunda yapılmıştır; en azından benim için çok değerlidir.

Özdal Bey, karavan sahibi olmayan arkadaşların daha bir cesaretli olmalarını sağlayacak söylemlerde bulunmakta, bu durum morallerin yükselmesine neden olmaktadır. Bu konuda olabilecek "mükemmeliyetçi yaklaşımlar" kuşkusuz karavan dünyasının "avam kamarası" için moral bozucu etki yapabilmektedir.

Özdal Beyi forumlarda tanıdım ve yıllardır kamp karavan konusunda kendisinden çok şey öğrendim/öğreniyorum. Kendisine bir kez daha teşekkür ederim.

Neyse konuyu uzatmadan gelelim bize; emekli karı-koca bizlerin tatil konusundaki bazı yaklaşımlarımıza. Emekli olmamızın sağladığı avantajları dikkate alarak: (Dilerim, çalışan arkadaşlar da emekliliği yaşarlar doya doya)
Tersi gerekmedikçe,
1. Yaz tatillerinde popüler yerlere gitmeyiz. Bu yerler için, okulların tatil olmadığı aylar, tercihimizdir.
2. Bayram tatillerinde (resmi-dinî) geziye çıkmayız. Müthiş bir yoğunluk yaşanıyor.
3. Hafta sonları da, zorda kalmadıkça, gezilerimiz için tercih edilmez. Aynı şekilde bu günlerde de yoğunluk yaşanıyor.

İyi geziler dileklerimle.
Cavid Sezen

Özdal sanırım sen de benim gibi karavansızlığın acımasız eziciliği içinde dört duvar arası tatilindesin. Böyle güzel havalarda eskiden kamp yaparken şimdi "emekli" karavancılar olarak karşıdan bakıyoruz. Ama hala benim bir ümidim var ; elimdeki çadırım ve kamp malzemelerim, ilk fırsatta yerlerinden çıkarıp doğanın kucağına koşacağım...

sn ozdal bey.
madde madde sıraladıgınız tecrube ve deneyımlerınız bırıkımı destegı ıle verdıgınız tavsıye ve onerılerınızı tam destek ıle onaylıyor , bu hatırlatmalar ıcın de ayrıca tesekkur edıyorum.
lakın benım derdım baska . benım kısıye ozel onerıye ıhtıyacım var.mumkunmudur bılmıyorum ancak artık her onerıye ıhtıyacım var .
ben bır cılgınlık yapıp kendı karavanımı kendım yapmaya basladım. daha oncelerıde buna benzer seyler yapardım . evımın eksık gedıgını , kendı arabamın tamırını bakımını , bozulan arac gereclerı (tv radyo buzdolabı camasır makınesı bulasık makınesı dıkıs makınesı aracımın ınvertoru vs vs) daha akla gelebılecek bır cok sey. meselenın ozune gelınce ; bu gunlerre kısmet olup da karavanımı cok ısteklı ve ozenlı bır sekılde yapmaya basladım fakat yas tam 60 . eskısı kadar hızlı ve guclu olamadıgım ıcın ısler gıttıkce uzuyor . geldı cattı sımdı guzel havalar . gonul gezmek ıstıyor lakın arac halen kızakta . bır turlu sampanya sısesını kırıp da acılısı yapamadım. bana akıl verın .basladıgım ısı mı bıtıreyım yoksa ver yansın edıp vurayımmı kendımı yollara . kaldım ortalıkta. ah dıyorum bıraz daha en azından on sene once gelmelıydı bu fırsat.
ne dersınız ? hangısı dogru . yoksa bastan karaya vurdukmu her turlu tavsıye basım ustune.
mehmet...ızmır.

Tümüyle aynı fikirdeyim. Dört dörtlük karavan olmasını beklerken günlerimiz geçiyor. Kısmetse kangoo ya içinde yatılabilecek bir düzenleme yapmayı düşünüyorum. Bakalım becerebilirsek...Olmazsa yedekte çadır da bulunduracağım. Crammer değil de kamp ocağım olsun. Hidroforum, dalgıç pompam değil de musluklu bidonum olsun. Nasıl olsa bazılarının adı minibüsçüye çıktı, varsın olsun bize de piknikçi, çadırcı desinler. Gün gelir, devran döner, belki bize de kısmet olur güzel bir motokaravan. Bu arada, acilen uygun fiyatlı kapalı tavan bagajına ihtiyacım var. Yardımcı olup fikir verebilecekler için:
http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=31270.0

Değerli büyüklerim!

Özendirmek gibi olmasın ama Özdal Abi'nin bu tavsiyeleri yazdığı dakikalarda ben, kız arkadaşım ve karı-koca çift arkadaşlarımızla Tekirdağ Kastro'da mütiş güzel bir havada küçük tüpümüz üstünde sucuklu yumurta pişiriyorduk. Perşembe günü mesai saatinde iken 1 Mayıs'ın tatil olacağını öğrenmiş ve kendime yandaş aramıştım. Hemen planları yapıp güzergahımızı belirledim. Ayrıntılar : http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=31579.0
Henüz "Benim Karavanım" bölümüne yazacak kadar bile donanıma sahip olmayan bir VW T3 minibüsüm var. Çocukluk hayalim olan araçla yollarda olmak müthişti doğrusu. Dört kişi minibüsün koltukları üzerinde uyuduk, su ihtiyacı için bidonumuzun musluğu bile yok, damacanadan döktük :smiley:
Kız arkadaşım hariç hepimiz dağcılık- kampçılık ile uğraştığımız için araba bizim için neredeyse lükstü diyebilirim. Ben de Özdal Abi gibi üniversite yıllarında ilk önce kampçılıkla sonra dağcılıkla sonra da bisikletli kamplarda geçirmiştim zamanımı. Bunların artısını yaşıyorum tabiki.
Kısacası diyeceğim o ki, çocukluk hayallerime kavuştuğum için zaten sevinçliyim, ama minimalist olmak herzaman daha fazla keyif almanıza olanak sağlıyor.
Tabiki aracıma baktığımda eksiklerini görmüyor değilim. Gözüm yükselebilir tavanlı Westy'lere yada youtubedan izlediğim syncrolara gitmiyor değil. Ama napalım 29 yaşımda hayallerimin birçoğuna ulaştım :D ve de Özdal Abi'nin tavsiyelerinin farkındayım.

Bu topik çok güzel öneriler içeriyor...
Gerilerde kalmasına gönlüm razı olmadı...

Bence de bu topik gerilerde kalmamalı.

2 sene öncesinde Özdal beyin yazdıklarını burada okurken, içimdeki doğayla kucaklaşmak ve karavan sevgisi daha bir alevlenmişti.

Hele ki daha öncesinde, Özdal beyin "Anakamp" sitesinde yayınladığı kamp fotoğrafları ve karavanların doğayla kucaklaşan o güzel görüntüleri sayesinde ,çoğu arkadaşımıza, kamp yapabilecek araçlarına kavuşmamıza vesile oldu.

Özdal bey, fotoğrafçı oluşunun da etkisiyle, çoğu kimseye doğa ve karavancılığı sevdirdi. Ve çoğumuz bu gün onun çektiği karelerin ve yukardaki yazısının etkisinde kalarak karavanlarımıza kavuştuk. Teşekkürler kendisine.

Kendisini de en kısa zamanda, engin tecrübelerinden faydalanmak üzere hem forumda hem de gezilerimizde aramızda görmeyi arzu ediyoruz.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,954
Kayıtlı Üye Sayımız
166,955
Kaydolan Son Üyemiz
meh

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.