Tavan Bakımı Nasıl Yapılır?

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ankirali Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 23
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 13,433

Etiketler
Ynt: Tavan Bakımı Nasıl Yapılır?

Nail bey hayırlı olsun Bende aynı dertten satmıştım ilk karavanımı,inşallah aradığınız karavanı bulursunuz.Selamlar
 

Ynt: Tavan Bakımı Nasıl Yapılır?

Cengiz bey seninle aynı kaderi paylaşıyoruz galiba. Bende de 3 çocuk var ve baktığım karavan senin şu an kullandığın modelle aynı.
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-karavan-cekme-karavan-basoglu-2005-model-bakimli-ruhsatli-ve-plakali-cekme-karavan-47470729/detay/
Birkaç sorum olacak:
Bu model hakkında ne gibi tavsiyelerde bulunursun (2005 yılı ) Ruhsat-plaka masrafım ne olur. Birde bunun total ağırlığı nedir. Bende 1800 motor LPG li opel zafira mevcut. Çekerken zorlanırmıyım diye endişe ediyorum. Erbanın sıfır modeli ile bunun arasında kaldım...
 

Ynt: Tavan Bakımı Nasıl Yapılır?

Nail bey merhaba iş yoğunluğundan dolayı mesajınızı yeni gördüm.
Evet bende Agena modelini kullanıyorum ama benim kullandığım 5 kişilik orjinal ranzası var malzeme kalitesi iyi .
Ruhsat 70 TL ye maloldu plaka değiştirmenize gerek yok aynı plakada kalabilir ben öyle yaptım adrese ruhsat geliyor.
Toprak yollar (rampa) dışında sorun yaşayacağınızı (Önden çekişli olduğu için) zannetmiyorum, Zafira güçlü bir araç diye biliyorum .
Tel: 533 5614959 istediğiniz zaman araya bilirsiniz Selamlar
 

Vay be, eskilerde neler konuşuluyormuş. Çekme karavancıların çoğu bırakmış forumu. Keşke bu üstadlar devam etseymiş.

Konuyu hortlattım madem o kadar sorumu da sorayım.

Geçtiğimiz haftasonu güneş panellerinin temizliği için tavana çıktığımda tavan havalandırma kapağının silikonlarının yıprandığını farkettim. Yenilemek niyetindeyim.

Ancak malzeme seçiminde tecrübelerinizden faydalanmak isterim.

Dayson mastik mi kullanayım yoksa silikon mu?

Dip Not olarak panellerin tozunu attıktan sonra verim o kadar farketti ki anlatamam.
 





Konuyu yeniden hortlatayim. herkese selamlar. bizim çekme karavan banyo sol arkada... banyo tavanı lamba yuvasından ve sağ ön pencere altından yoğun yağış sonrası su sızdığını farkettim. uzun süre araştırma yaptıktan sonra karavan sol arka dış taraftan çaydanlık ile su atarak nereden sızıntı ya da açıkçası bildiğiniz su akması olduğunu tespit ettik. karavan arka yan taraf ile üst bağlantı noktası diye tahmin ediyorduk ancak üst çatıda bulunan ve soldan sağa olacak şekilde karavan çatısını birleştiren çıtanın altından su aldığını tespit ettik. aynı su sağ ön pencere altından da içeriye sızıyordu...

çözüm olarak sağolsun eski karavancı bir abinin de yardımı ile çatıda bulunan güneş panellerini yuvasından kaldırdık... soldan sağa giden çıtayı komple meydana çıkardık ve her iki tarafından da boydan boya DAYSON ladık. ne olur ne olmaz diye sağ panel ile çatıyı birleştiren oluk çıtası üzerindeki bazı noktaları ve vida üzerlerini de Dayson ladık üzerine lastik parçayı tekrar yuvasına oturttuk. inşallah sorun hallolmuştur diye ümit ediyoruz. Daysonlar kurusun 1-2 gün içinde çaydanlık denemesi yapar tekrar yazarım inşallah.

Çatıdan su sızması kafamda çok büyümüştü ancak DAYSON vb çözümler (NP 1 diye de tavsiye aldım) biraz el emeği ile sorunlar çözülüyor. fotoları sonradan aklıma geldi çektim. bilgilerinize

WhatsApp Image 2023 12 29 at 153255 1


WhatsApp Image 2023 12 29 at 153255


WhatsApp Image 2023 12 29 at 153256
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,461
Mesajlar
1,518,224
Kayıtlı Üye Sayımız
172,117
Kaydolan Son Üyemiz
fmt35

SON KONULAR



Geri
Üst