Tayland Turu (Şubat - Mart 2011)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ilkersev Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 39
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 11,337

ilkersev

Kamp I
Yer
İZMİT
Web
ilker-gezenbilir.blogspot.com.tr
20 şubat-6 mart 2011 güney tayland turu.
ETAP: istanbul amman aktarmalı bangkok sonra sırasıyla uçakla phuket-patong beach-koh phi phi-koh lanta-krabi-anonang beach buradan uçakla tekrar bangkok -pattaya -bangkok - amman aktarmalı ist

DSC08472.jpg

DSC08476.jpg

DSC08477.jpg

DSC08478.jpg

DSC08480.jpg

Etiketler
Ynt: Tayland Turu (Şubat - Mart 2011)

3 gece bangkok geçirip gezilecek yerlere gittim buarada ben tarihi eserleri değilde tayland yaşamını atmosferini yaşamak üzerine planladım bu turu...İlk etapda bangkok herkesin ilk gittiği yer KHOSAN caddesi yemek kokularının ağır bastığı 2-3 gün alışmak zorluğu çektiğiniz bir yer.Ben mc donalds yerine tayland soslarını koydurmadan deniz mahsulleri ile yemek işini hallettim.
Gezmek için yürürüm derseniz toplu bir şehir olmadığı için ayaklarınıza ve zamanınıza yazık , TUKTUK denen motorlarla pazarlık edip ucuza yorulmadan gezebilirsiniz.İstediğiniz zaman her yerde masaj yaptırabilirsiniz.
Tavsiyem ilk gidenler için sakın otel rezeryonu yaptırmayın burada istediğiniz fiyata bulmak mümkün.Ama ilk gün için bir gecelik yaptırın sonrasını çözeceksiniz zaten...Herşey de pazarlık yapın satıcının verdiği rakamın yarısı kesin altıda mümkündür:smiley:

DSC08494.jpg

DSC08495.jpg

DSC08509.jpg

DSC08532.jpg

DSC08490.jpg

Sırada uçakla phuket var bileti oradan netten aldım.Phuket güzel ama şehir merkezi beni sarmadı taksiyle yakında bulunan PATONG BEACH e gittim .Orada uygun otele yerleştim 3 dk. mesafe de plaj ve geceleri zaman geçireceğiniz eğlence mekanları barlar yürüyüş yolları var ve Bangkok un o ağır yemek kokusu yok artık...
Özellikle plaj tüm gün güzel çok büyük olduğu için üst üste değilsiniz.

DSC08614.jpg

DSC08618.jpg

DSC08626.jpg

DSC08674.jpg

DSC08675.jpg

Rezervasyon yaptırmadım hiçbir yerde ama size örnek olarak yazımın içinde kaldığım otelleri de gösterecem klima banyo-wc içinde ortalama 12-20 euro ödedim.[attachment=1]
Akşamları klasik tayland da tüm barlar anlatmaya gerek yok aynı...[attachment=2]
Ama deniz mahsullerinin tazeliği ve ucuzluğu yemek sorununa çözüm ama heryer de burger kıng ve mc. donalds mevcut.Alışveriş için 7 eleven lar her sokakda ucuza alışveriş marketleri.[attachment=3]
deniz ve güneşin tadını çıkarabilirsiniz burada...

DSC08714.jpg

DSC08650.jpg

DSC08626.jpg

DSC08634.jpg

Sonraki durağımız KOH PHI PHI adası (koh =ada demek) phuket den 6 euro ya hızlı bottan bilet alıp yaklaşık 2 saatlik mesafedeki adaya seyahat ettik.Ada süpper ufak bir ada ama çok turist var kalabalık,denizi de sığ ve çok çok sıcak havadan daha sıcak...Turistik yer olunca fiyatlar herşeyde 2 katına çıkıyor.Bizdeki bodrum merkez barlar sokağı gibi kısaca yaş 18-22 arası ise gidilebilir.[attachment=1][attachment=2]
Adanın artısı yok değil özellikle dalış yapacaklar için mükemmel bir yer.[attachment=3]Dalış bilmiyorsanız yüzüp şnorkelle denize bakılacak turlar var mutlaka katılın bir gününüzü ayırın. Bu kısımda 3 seceçenek var.hızlı bot-sandal gibi olan bot oradaki ismi LONG TAİ BOAT[attachment=5] diğer seçenek benim kullandığım büyük tur teknesi haraket özgürlüğün var.hem daha ucuz hem rahat.

DSC08715.jpg

DSC08716.jpg

DSC08742.jpg

DSC08754.jpg

adanın girişi[attachment=1]otelinizi burada yardımcı olan insanlardan pazarlıkla bulabilirsiniz.[attachment=2]kumsal süpper ama dedeğim gibi çok sıcak akşamlarıda çekiliyor yani deniz yok:smiley:
turdan kareler gösteriyim size...[attachment=3][attachment=4][attachment=5]

DSC08752.jpg

DSC08760.jpg

DSC08826.jpg

DSC08843.jpg

ilkersev' Alıntı:
adanın girişi[attachment=1]otelinizi burada yardımcı olan insanlardan pazarlıkla bulabilirsiniz.[attachment=2][attachment=2]kumsal süpper ama dedeğim gibi çok sıcak akşamlarıda çekiliyor yani deniz yok:smiley:
turdan kareler gösteriyim size...[attachment=1][attachment=4][attachment=5]
devam...[attachment=2][attachment=3][attachment=4][attachment=5]

DSC08831.jpg

DSC08825.jpg

DSC08846.jpg

DSC08857.jpg

DSC08820.jpg

bahsetmeden geçemiyecem adada dönerci tokatlı ALİ USTA bizim dönerimizi yapıyor gidin tadın...[attachment=1]
2 geceden sonra KOH LANTA adasına geçiyoruz yine hızlı botla 1 saat 30 dk. sürüyor...[attachment=2]Burası sakin sessiz tam aile yeri ve kafa dinlenecek bir ada.Kafa dinelenecek ve kumsalın üstünden yemek yiyip denizi toplam turda gördüğüm en temiz en güzel ve tropikal balıklarla yüzeceğiniz bir ada...[attachment=3][attachment=4]kumsal her akşam barbekü[attachment=5]

DSC08762.jpg

DSC08883.jpg

DSC08895.jpg

DSC08908.jpg

[attachment=1][attachment=2]
burayı yaşamak lasım...
Sıra Krabi de...nedeni en yakın havaalanı olması çünkü pattaya ya gitmek istiyordum.KOH LANTA adasından 2 saat te minivan denen mibiüsler var ama hızlı feribotta var aynı zamanda gidiyor.Biz 2 kere bota binince görsel açıdan daha iyi olur diye karayolunu seçtik.[attachment=3] [attachment=4]yolculuk güzel çevre sebebiyle yolda 2 kere kanaldan feribotla geçiyorsun.
burada da 20 euro ya otel bulduk ama buda sahile 3 dk. mesafede denizi eh işde temiz mi dersen değil...ortam güzel ama[attachment=5]

DSC08901.jpg

DSC08897.jpg

DSC08958.jpg

DSC08960.jpg

DSC08963.jpg

otel inanılmaz dı bu paralara bu kadar güzel yerlerde kaldık mutluyum...
[attachment=1]plaja gidince güzel ama gelgit sebebiyle bulanık bir de çok sığ yürü yürü derin değil...hep dizinde :smiley:)[attachment=2][attachment=3][attachment=4]
burada klasik deniz kasabası....Şöyle desem daha doğru olur biz devamlı deniz kıyısı olan şehirlerde kasabalarda gezince hepsi aynı gelmeye başlıyor.Tayland her yer masaj salonu şaka gibi tabi arada değerlendirmek lasım hem ucuz hemde eğlenceli[attachment=5]..

DSC08966.jpg

DSC08973.jpg

DSC08974.jpg

DSC08976.jpg

DSC08981.jpg

Krabi den uçağa binip bangkok a gidiyoruz[attachment=1]ortalama 2 saat sürüyor.Bangkokdan hemen havaalanından kalkan otobüsle[attachment=2] 1 saat 30 dk. de pattaya dayız.Otobüsler bizimkilerden daha rahat koltuk aralıkları inanılmaz.Tabi plan olmayınca yolda konuştuğum insanlardan aldığım infolarla,denize yakın bi de pattayanın meşhur gece hayatını görmek için rotamızı belirledik.
Şimdi pattaya...[attachment=3][attachment=4]
[attachment=5]burasının denizi nispeten daha iyi

DSC08995.jpg

DSC09000.jpg

DSC09063.jpg

DSC09061.jpg

DSC09064.jpg

Pattaya yı meşhur eden bahsetmeden edemeyecem SOI 6 sokağı (soı=sokak demek) yorum yapamayacam ama fotoları ekleyecem yoruma gerek kalmayacak.Sokak 24 saat açık şaka gibi [attachment=1][attachment=2][attachment=3][attachment=4][attachment=5]
Burasıda böyle bir yer...
Size bir not da ileteyim ben İST-AMMAN-BANGKOK uçağını ROYAL JORDANIAN AİRLİNES dan aldım ,çok memnun kaldım aklınızın bir köşesinde kalsın.

iyi tatiller

DSC09071.jpg

DSC09080.jpg

DSC09111.jpg

DSC09120.jpg

DSC09119.jpg

Bizde diyorduk İlker hocam nereye kayboldu, ne zamandır sesi soluğu çıkmıyor. Meğerse baksanıza nerelere gitmiş.

Hoşgeldin hocam.

Göremediğimiz fotoğraflarıda bir ara bize gösteririrsin umarım.

Saygılar.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,013
Kayıtlı Üye Sayımız
166,760
Kaydolan Son Üyemiz
Stronger

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.