Tayland

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan keyif Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 60
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 12,126
Ynt: Tayland

o da bir sey mi şimdi kendimle övünmeye basladım valla 8),10 günlük arabayla balkan turuna eşimle beraber 500 euro ile çıktık yakıt dahil hemde gecelere kadar gezerek 465 euro harcadık ve 35 euro cebimizde geri döndük :D bir de şu ucak biletini ucuza getirebilsem mesela kişi başı 100 euro ;Dyok mu bunun bir yolu ???

Etiketler

var ben geçenlerde thy ile beyrut'a bedava gittim...bedavaaa...yiyos...içiyos...geziyosss... :p :p

biz ucuza gezelim diye kendini buna vermiş şirketler var...bankalar, marketler, benzinlikler vs vs...

acayip bir dünyayı gezme heyacanı oldu bende nereye gitsem diye bakınıp duruyorum,nasıl olsa kalacak yer işini couchsurfingle beleşe halletme işini de buldum ya ;D bir dünyayı gezme çılgınlığıaldı beni,gezgin mi oluyorum ne ::smiley:

kurban bayramı'nda bir defa daha tayland yolculuğu gözüktü...bu sefer normal bir insan olarak gidip keşfedeceğim...3 arkadaş gidiyoruz uçuş phuket'e dönüş bangkok'tan olacak...10 günlük bir gezi...1 gece singapur 2 gece phuket 3 gece phi phi 2 gece bangkok 2 gece de uçakta kalacağız.... :p :p

fakat bu sefer araba kiralayacağımız için ekstra macera yaşayacağımızı düşünüyorum...abuk sabuk yerleri de görmeye çalışacağım...zaten tur rehberi olacağım için ne dersem yapmaya hazır 2 kişi var...hoş kafalarındaki bazı şeyleri yapmak için rehbere ihtiyaçları yok zaten...

geçen seferki yazılara baktım dış dünyadan kopuk tamamen iç dünyasıyla gezen bir kişiymişim...bu sefer farklı olacağını şimdiden hissediyorum...hollandalı isveç avustralyalı güzelinden bulursam tai 10 güne 33. yılıma girdiğim şu günlerde 32 yıla sığdıramadığım güzellik sığdırma niyetiyle gidiyorum...tabii orospular ile ilgili fikrim hala net...gidip maymunla sevişirim orospuyla asla...

gideceğim kişiler şimdiden japonlara hizmet veren kleopatra masaj salonuna nasıl gireceklerinin hesabını yapıyorlar...o kadınlar aile geçimini sağladıkları için asla yaptıkları işlerle iligli aşağılanmaz bilakis el üstünde tutulurlarmış...bizimkiler de kesin ailelerine daha iyi bakabilsinler derdiyle araştırıyorlardır onları... :p :p

oraları özledim desem hiç abartmış olmam...avrupa'dan çok daha çekici geliyor...aynı yere gitmek normalde heyecanlandırmaz ama iş uzakdoğu olunca değişiyor...sanki ayrı bir dünyaya gidiyormuşsun gibi...

valla sizin gruba takılasım geldi şimdiden,hazır evde hersey nane molla,tam herseyden kacıp kafa dinleme zamanı,maliyet nasıl halloluyor,ne kadar masrafla gidiyorsunuz ,bilgi verirseniz ve gruba dahil olma ihtimal yüzdesini söylerseniz memnun olurum ::smiley:

uçak bileti için yaklaşık 1000 € ödedik...mil kazandıran sınıf olması önemli çünkü 2 uzun uçuş 1 tane avrupa business class bileti bedavaya getiriyor...singapur havayolları ile gidiş dönüş aldık...bu sefer gidiş ve dönüşte de 7,5 saat aktarma süresi olan uçuşu aldık ki singapur'da bir gündüz 1 de gece takılabileilim...3 kasım gidiş 9 kasım dönüş yapacağız...

otel için daha bir rezervasyon yapmadım son dakika indirimlerini beklediğimden genelde son gece yapıyorum rezervasyonu...ciddi indirime giden bir yeri muhakkak buluyorum...tahminen gecelik 50 €'ya son dakikada iyi oteller bulacağım ki bu da kişibaşı 15-20 € eder...phuket 4 kasım gecesi phi phi 5-6 geceleri, 7 kasım gece yolda 8 kasım'da da bangkok'ta 1 gece kalırız muhtemelen...70-80 € konaklama maliyeti tutar kişibaşı...9 kasım'da da yine singapur aktarmalı dönüşümüz var...araba kiralayıp phuket bangkok arasını gece gideriz diye düşünüyorum eğer uğramamız gereken çok önemli bir yer yoksa gece seyahat daha keyifli oluyor...hem günü öldürmemiş oluyorsun hem otele para bayılmıyorsun...

3 günlük araba kirası ve benzin için de kişibaşı max. 50 € ödesek yeme-içme ve eğlence hariç harcanacak para 1100 € tutuyor...ki asıl para görüldüğü gibi havayolları...

gruba dahil olma kısmına gelince bu sefer maalesef mümkün değil...başka sefere neden olmasın...ben her ay bir yere gidiyorum ki insanların izin almada yaşadığı sıkıntıları gözönüne alınca beraber gidecek birine her zmaan ihtiyacım olur...hoş kimse olmasa da gidiyorum ama hiç tanımadığım bir kişiyle de gitmek farklı deneyim olacağından açığım...

zaten couchsurfing sitesini öğrendim nepal turuna katılan arkadaştan olay daha da bir farklı şekil aldı kafamda...gittiğin yerde yerel biri tarafından karşılanmak, onla yemek içmek onunla gezmek çok daha farklı ayrıntıları görmeye sebep olacaktır diye düşündüğümden hemen üye oldum...hatta misafir bile etmek mantıklı geldi çünkü istanbul'u bile vesile olmadığı sürece hakettiği şekilde gezmiyoruz....

rio'da otel resepsiyonsti ile 2 gece takılmıştık ilk gidişimden çok daha farklı deneyim olmuştu...turistik yerleri zaten onlardan daha iyi biliyoruz ama yerel lezzet, yerel eğlence konusunda muhakkak oradan birine ihtiyaç duyuyorsunuz...yoksa gezi turistik bir gezi oluyor sadece...gezgin bir insan için yerel biriyle takılmak mümkünse de karşı cinsten biriyle takılmak çok önemli...işte o zaman tadı damakta kalıyor gezinin...bunun için de 2 kişi gitmek daha faydalı oluyor...birebir arkadaş olarak takılmak daha zor...ama ikiye iki hem daha kolay hem daha keyifli...

bu arada eşinle gidersen ekim ayı boyunca thy kampanyası var...2. bilet için 1 € ve alan vergisi ödüyorsun sadece...ki bu da toplamda % 30-40 gibi bir indirime neden oluyor...

kaçırma derim...aslında evli olan ve ekonomik durumu kötü olmayan herkes bu fırsattan faydalanmalı...

ben sürekli thy kampanyalarına göz atarım...mesela 29 ekim haftası oslo'ya gidiş dönüş vergiler dahil 375 lira...kıbrıs'a gitmekten daha ucuz...bu fırsatı kaçırmamak lazım...çok soğuk diye kimse gelmeye yanaşmıyor...halbuki soğukluğu ile ün yapmış yerlere bence soğukta gitmek daha iyi...sonuçta 2 gece kalmaya gidiyorsun bir kış mevsimi yaşamaya değil... :p :p

bu şekilde fiyatları cidden çok ucuz olan promosyonları kaçırmamak lazım...cumartesi sabah git pazar akşam dön...hem ucuz hem keyifli...

couchsurfingi yoğun bir sekılde kullanıyoruz, bu aralar bize giden gelen cok,sanırım madem siz gidemiyorsunuz biz gelelim diye sözleşmişler her gün evde başka kişiler var :smiley: neyse kış geldi zaten yakında kayak mevsimi de acılır bu aralar buradayız,yurtdısı bahara kaldı artık

COŞKUN35' Alıntı:
TAYLAND VE SİNGAPUR GEZİSİ İÇİN HAGİ TARİHLER UYGUN OLUR?
ŞEKER BAYRAMI YURT DIŞI POĞRAMI YAPMAK İSTIYORUM.

bizim buralar gibi bazen oraların havasıda dengesizleşebiliyor.net bir şey demek yanlış olur ama
tayland için .eğer kurban bayramında veya daha sonrasında giderseniz ,daha az yağmur, daha çok güneş görebilirsiniz.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,949
Kayıtlı Üye Sayımız
166,952
Kaydolan Son Üyemiz
cigdemkazanlı

Çevrimiçi üyeler

Geri