Ynt: Tayland
uçak bileti için yaklaşık 1000 € ödedik...mil kazandıran sınıf olması önemli çünkü 2 uzun uçuş 1 tane avrupa business class bileti bedavaya getiriyor...singapur havayolları ile gidiş dönüş aldık...bu sefer gidiş ve dönüşte de 7,5 saat aktarma süresi olan uçuşu aldık ki singapur'da bir gündüz 1 de gece takılabileilim...3 kasım gidiş 9 kasım dönüş yapacağız...
otel için daha bir rezervasyon yapmadım son dakika indirimlerini beklediğimden genelde son gece yapıyorum rezervasyonu...ciddi indirime giden bir yeri muhakkak buluyorum...tahminen gecelik 50 €'ya son dakikada iyi oteller bulacağım ki bu da kişibaşı 15-20 € eder...phuket 4 kasım gecesi phi phi 5-6 geceleri, 7 kasım gece yolda 8 kasım'da da bangkok'ta 1 gece kalırız muhtemelen...70-80 € konaklama maliyeti tutar kişibaşı...9 kasım'da da yine singapur aktarmalı dönüşümüz var...araba kiralayıp phuket bangkok arasını gece gideriz diye düşünüyorum eğer uğramamız gereken çok önemli bir yer yoksa gece seyahat daha keyifli oluyor...hem günü öldürmemiş oluyorsun hem otele para bayılmıyorsun...
3 günlük araba kirası ve benzin için de kişibaşı max. 50 € ödesek yeme-içme ve eğlence hariç harcanacak para 1100 € tutuyor...ki asıl para görüldüğü gibi havayolları...
gruba dahil olma kısmına gelince bu sefer maalesef mümkün değil...başka sefere neden olmasın...ben her ay bir yere gidiyorum ki insanların izin almada yaşadığı sıkıntıları gözönüne alınca beraber gidecek birine her zmaan ihtiyacım olur...hoş kimse olmasa da gidiyorum ama hiç tanımadığım bir kişiyle de gitmek farklı deneyim olacağından açığım...
zaten couchsurfing sitesini öğrendim nepal turuna katılan arkadaştan olay daha da bir farklı şekil aldı kafamda...gittiğin yerde yerel biri tarafından karşılanmak, onla yemek içmek onunla gezmek çok daha farklı ayrıntıları görmeye sebep olacaktır diye düşündüğümden hemen üye oldum...hatta misafir bile etmek mantıklı geldi çünkü istanbul'u bile vesile olmadığı sürece hakettiği şekilde gezmiyoruz....