Tayland

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan keyif Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 60
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 12,131

Etiketler
Ynt: Tayland

koh phangan seyahati de bitiyor...kahvaltiyi yaptim simdi vapuru beklerken sicagi sicagina 1-2 sey karalayim dedim...

oncelikle buraya gelecek olanlara ilk tavsiyem cantalarini olabildigi kadar boktan secmeleri olacak...cantalar havalarda ucup yerlerde surunuyor...sakin oyle balayi tarzi cantalarla utulenmis elbiselerle gelmeyin pisman olursunuz...belki de benim bu tarz ilk seyahatim oldugu icin garip gelmistir...zaten buradaki en normal insan benim herhalde...hepsi kopuk tarz...

bir ikinci tavsiyem asla ama asla ATT dedikleri seyahat acentalarindan urun almamalari...biri beni uyardi fool moon festivali oldugundan yer bulamazsin agoda booking gibi siteler cok sorun yasatiyor boyle tarihlerde ve kucuk adalarda deyince ben de kek gibi inandim ve tum turlari otelleri seyahatleri oradan aldim...rakam da 550 usd gibi oldukca iyi bir tutardi...deniz kenari olsun bungalow olsun A\C olsun bana yeter dedim ok dedi ve pazarliga basladik...ilk defa pazarlik yaptim orada...taksi o kadar ucuz ki pazarlik yapmaya gerek duymuyorsunuz...zaten para ustu almadigimdan fiyati 40-50 baht dusursen ne olacak para ustu olarak fazlasini geri veriyorsun...800 usd ile basladi 550 ile bitirdi...bakalim gorecegiz ne kadar edecegini hepsinin...kaldigim otel muhtemelen geceligi 30-40 dolar olacak bir yer...bizdeki denize sifir pansiyonlara benziyor...burada en kotu sey single konaklamalar icin herhalukarda double fiyati oduyorsunuz...tabii ben geldigimde bungalowlar dolmusmus beni apartmana yerlestirdiler dakika 1 gol 1...kavga etsen ne olur etmesen ne olur zaten 2 gece kalacaksin amacin 2 gece iyi yerde kalmak degil 2-3 ayligina kalacak guzel bir yer diyerek kendimi avuttum...odaya esyalarimi koyar koymaz bir dus alayim dedim suyu calistirdim 3 tane hamam bocegi firladi...adini da hotel ruanda adli filmden hatirladigim kokorecs tarzi birseyler mirildanarak dogru resepsiyona gittim kadin dedi ki burada bunlar normal korkacak birsey yok her yerde var...dedim korkmuyorum tiksiniyorum neyse ilaclarim filan dedi ben de ok dedim hemen bir motor kiralayip basladim adayi gezmeye...binlerce motor...bizim parayla 13 liraya geliyor 250 baht istedi ok dedim yine pazarlik yok fiyati yariya indirsem karim 6 lira olacak konusmaya bile degmeyecek para oldugundan basladim gezmeye...benzin 2 lira civarinda...gezdim tozdum coguzaman oldugu gibi tost yedim deniz kenarinda vs vs...hep ayni seyler...filler maymunlar tapinaklar...ve hepsinin turistik amacli kullanilmasi...mide bulandirici sey bu...rambo filmlerindeki vietnamlilari dusunun bunlar da onlarin paraya deger cidden deger veren tipleri tek fark bu...bazi yerler oyle kokuyor ki lagimdan farksiz...ve boyle yerler sehrin icinde...etrafinda restoran da var market de dukkan da...turist yok insalarin hepsi yerli...alisik olduklari kacinilmaz...aksam motoru park ederken otelin onune yerler hep kum oldugundan kaydim ve yere dustum...adam ceza olarak 4500 baht istedi...iste bu andan itibaren pazarligin nasil yapilacagini gostermem gerektigini anladim....dedim ki bu parca icin 1000 baht veririm baska da bir baht alamazsin...yok dedi imzaladinin anlasmada da yaziyor 7 numarali parca 4500 baht ediyor dedim ki parcayi degistirecek bir hata yok sadece 1-2 santim boya istiyor zaten kiralamadan once 6 parcada hasar vardi ka[itta belli hicbiri degismemis bunu mu degistireceksin 1-2 santimlik boya icin dedim...digerlerinden de parayi aldim siparis verdim ama gelmedi dedi OK dedim ver bana kaza tarihlerini ve ithal siparis belgelerini ayrica boyasi giden parcayi da ver ben de sana 4500 baht vereyim dedi....yok vermem dedi...kimligim onda ya aklinca beni dudukleyecek...ulen ben turkum istersem alayinizi duduklerim burada diyecegim hem suclu hem guclu olacagiz...OK dedim cagir polisi yok dedi polis bakmiyor bu islere...dedim o zaman git budayi cagir anlamadi espriyi.... :p :pkim bakiyorsa onu cagir dedim yok ilgilenemezmis o parayi odemek zorundaymisin vs vs....dedim ki polis nerde ben gidecegim...bu sefer de motoru vermiyor yiice sinirlenince basladim kufurlu konusmaya sozlesmede 24 saat yaziyor benim kiralayali daha 5-6 saat oldu got dedim sonra vermek zorunda kaldi...dogru polis istasyonuna...birine anlattim olayi ingilizcesi mi iyi beni mi sevdi anlamadim ama hep bana hak verir sekilde kafa salladi ve karsi tarafin yaptiginin terbiyesizlik oldugunu soyledi diger arkadaslarina...taice tabii ki...ben mimiklerden anliyorum konusmayi...dedi ki mudure gidelim anlat olayi o cozebilir...gittik tabii adi ustund mudur mesgul adam gencecik de bir cocuk cikmasin mi anlattim olayi...ilk anlattigim kisi de surekli beni tasdik eder sekilde araya giriyor bu cocugu kaziklamak istiyorlar tarzi birseyler diyor taice...hemen birini cagirdi terlikli pantolonli silah kabzasinda cep teli tasiyan biri geldi...nerde oldu kaza dedi dedim ne kazasi parkederken dustum sadece...4500 baht mi istiyor dustugun icin dedi...evet dedim...beni takip etti gittik...bana karsi umursamazca takilan calisanlar hemen polisi gorunce basladi egilmeye buzulmeye...cagirdilar patronu hemen geldi konustular taice...polise dedim ki sizi gorunce korktular hemen saygi, ozur vs vs...patrona dedim ki senin allahin var mi ya da buda'ya inaniyor musun sana 4500 baht verirsem asla bu parayi harcayamayacaksin bir sekilde bu para cocuklarindan cikacak...bu arada hepsini ingilizce soyluyorum belirtmeden edemem... :smiley: :smiley:gittikce ilerledi lanet ingilizce...olayi 1000 bahta cozduk...polise tesekkur edip yarin yaniniza gelecegim dedim bir kutu cikolata ile....rusvet olmasa da rusvete acilan kapiyi araladik...buraya gelirsem 2-3 ayligina emniyet teskilati yanimda.... ;) :D :D ;)

ada buyuk...denizi guzel filan...ama bir orman var ki akillara zarar...aklimda kalan en guzel sey burasi...bir de hollandali dilber...selaleler filan yogun sezonda oldugumuz icin nispeten az suluymus fakat 1-2 aya cok daha guzel olacak diyor...

diger taraftan su 5 gunde avrupanin cogu ulkesinden insan gordum ama bir tane bile turke rastlamadim...turk ozledigimdn filan degil ama gercekten cok az geziyoruz...parayla filan alakasi da yok cunku buradakiler cogu zaten zengin filan degil...az para ile geliyorlar sadece geziyorlar...paradan daha cok kultur meselesi...universited okuyan milyonlarin zenginlerini gectim orta sinifi bile buralarda cok guzel vakit gecirebilir...dunyayi gorebilir...hele ki arkadaslarla yapilacak bu tarz seyahatler onlara gelecekte farkli ufuklar acar...cocuklariniz varsa arkadaslariyla beraber muhakakk gitmelerini saglayin...20-25 arasi bir suru insan var ve cogu sasirtici olarak kiz...yabancilar arasinda da kilzar erkeklerden daha fazla...eger erkek cocugunuz varsa kesin gonderin size sevgisi cok artacaktir.... :eek: :eek:kiz cocugunuz varsa no comment... ::smiley: ::smiley:

gece hayati sasirtici derecede durgundu...belki de ben iyi yerlere denk gelmedim...tavsiye uzerine 1 gecede gittigim yerlerin hepsi sakindi...fiyatlar bir bira 5 lira...lokal yemekler ucuz ama yemedigim icin bir faydasi olmadi ucuzlugun...bir turun ogle yemeginde sebzelerini yedim guzeldi et ve corbaya bakamadim bile...bangkok'dan sonra balik haric et yemem zaten mumkun degil burada...hijyen yok gibi...kimsenin de umursadigi yok galiba...millet aksamlari pazar da filan karin doyuruyordu...ben oraya ac girsem bile kusarim muhtemelen...

burayi sevdim mi...cevap vermek zor...insanin kendi ulkesi gibi yok dedigi an da oluyor yok yok burada yasayabilirim dedigi an da...hayat durmus vaziyette...bu oldukca guzel derken bakiyorsun ki medeniyet iyi ve kotu her yaniyla hizla ilerliyor...onceden bunu kasiflerle yaparlarmis simdi de sirt cantali gezginlerle yapiyorlar...tabii ki sayi olarak misli seklinde...

bangkok'dan otobus yolculugu ile geldim macera filan olur dedim tek macera 1 araclik yolu 3 arac ile gelmemiz oldu...2 saat bur yerde mal gibi bekledik ben zaten butun soguklugumla ve sanki evlenecek ya da dost olacak birini ararmis gibi insanlari degerlendirdigimden oyle hemen kaynasamadim otobuste...zaten kaynasacagim bir kisi de yoktu...hicbir sey konusmadan mal gibi dursaniz bu bile bir karizmaniz icin yeterli oluyor galiba...muhakkak basta ne uyuz tip diyorlardir ama sonra konusmak icin kendileri geliyor...2. ve 3. araca binerken sabit yerler degistiginden ve insanlar yeni cevreye uyum saglamak istediklerindn ve ilkinde yabanciliklarini attigindan daha bir sicak oluyorlar...ben israrla buz gibi kalmaya devam ettim cunku tipler gercekten kopuktu ve ben bu tipleri ulkemde de cok goruyorum zaten...guzel bir kiz olsaydi onu etkilemeye calisir ister istemez 1-2 kisi ile muhabbete girerdim ama maalesef yoktu...tabii tekneye binince isin rengi degisti...cennete dusmus gibiydim yapmam gereken tek sey 40 tane huriyi secmek gibi geliyordu... :p :phemen secmeye de baslamistim acele de etmiyordum cunku 3 saatlik bir yolculuk olacakti...gorus acisi iyi bir yer kaptim ne tarafta daha cok ganimet varsa konsantrasyonumu oraya yoneltiyordum...tabii is o kadar kolay degilmis...cunku tek olan birini bulana kadar o kadar cok guzel eledim ki icim eridi bazen...bir sarisin afete o kadar cok yan gozle baktim ki sasi olmamam mucize su an...onlar bizim gibi utangac degil...tak bir merhaba diyor olay bitiyor biz kafada 1001 tilki ile hangi espri ile olaya girsek diye dusuneduralim...hello ile girisi bitirince gerisi zaten kolay geliyor...hollandalilar cok guzel ve cok rahat...ilk dikati ceken uls onlar...zaten futbulda da en cok onlari severim... 8) 8)ama ben guney afrikalilari daha cok begendim dedigimde tamam iste onlar da africaans yani hollanda'dan gidenler diyince tamam sizi de demirbas listeme ekliyorum dedim...yangina dogru hizla ilerliyorum...samui'den ayrilirken yazmaya devam ederim kismetse...

gezi bitti...her anlamda karışık bir gezi oldu...bazı beklentilerim ummadığım kadar gerçekleşti bazılarıysa hiç olmadı...ama tayland her adasıyla birlikte bir paradokstan ibaret...fiziken hayatın durduğu yerlerde ruhen hayat inanılmaz hızlı yaşanıyor...

lakin eskisi gibi yazma isteği maalesef kalmadı...sadece tekrardan yeni bir yolculuğa başlamak istiyorum...ankara'ya döner dönmez bütün gece nereye gideceğimi bulmaya çalışacağım...aklımda güney kore'den başlayıp nepal'e kadar uzanan bir yolculuk oluşmaya başladı...bu sefer sadece tayland gibi tek ülke değil de gezebileceğim kadar çok ülkeyi görmek istiyorum...

kore (mümkünse kuzey kore de), taiwan, filipinler, hong kong, vietnam, laos, kamboçya, brunei, malezya, bangladeş ve nepal...

çin ve hindistan'ı 1 sonraki sefere atarım herhalde...

uçuşu da seul'a yapıp nepal tarafından bir yerden dönecek şekilde ayarlamaya çalışacağım...

gezdiğim ve konakladığım yerler...bangkok, koh phangan, koh samui, krabi-aanoang beach gibi bişey, koh phi phi, ve phuket oldu...sorusu olan olursa severek cevap veririm...

koh phi phi'de pavillon resort adlı gerçek bungalowlar var ki herkese tavsiye ederim...geceliği 800 baht 26 usd yapıyor sadece fan var bungalowlarda denize sıfır bence en ideal yer hem yerin ruhuna uygun hem de kalitesi çok çok iyi...ve de her tip gezgine uygun...

birkaç güne çıkarım yola...bu sefer çantayı biraz farklı yapacağım ama... ::smiley: ::smiley:

bangkok'ta gördüklerimden sonra 2 haftadır tavuk yemedim...yiyene de bangkok'dan sonra zor yersiniz diye çok takıldım...hep deniz ürünü yedim...adamlardaki karides bizdeki deniz çipurası ile kapışır büyüklükte...hoş bali'de de öyleydi...öyle ucuz filan da değil...kilosu pazarlıksız 75 milyon pazarlıkla 50 milyona yiyorsunuz...o da ciddi ciddi pazarlıktan sonra...çok pazarlık yapmadım ama aldığım 2-3 ürün var ki fiyatı öyle bir düşürdüm ki akıllara zarar...hiç indirim yapmasalar dahi alacaktım...çünkü indirimsiz fiyatları bile modern dünyada bulamayacağımız fiyatlardı bana göre...saat gözlük ve cep telefonu...bir dürbünü almamakla büyük hata yapmışım onu da singapur havalimanında 1300 dolara satılırken gördüğümde anladım...200 dolar gibi bir paraya anlaşmıştık ama ben fazla anlamadığımdan ve başımızda da bir anda kalabalık olştuğundan acaba düdükleniyor muyum hissime yenik düştüm ve vazgeçtim almaktan...kısmetse samui'den onu muhakkak alacağım... :smiley: :smiley:

alışveriş manyaklarının kesin gitmesi gereken bir yer...hiç öyle taklit filan bakmanıza gerek yok...düşeşe bulabileceğiniz, taklit mi gerçek mi olduğunu kimsenin anlayamayacağı (satan bilmiyordu orijinal mağazası da bilmiyordu) zaten piyasada da 1 benzerini daha göremediğiniz şansa bulabileceğiniz mallar var...bir kenzo gözlük aldım 500 baht verdim...hem de mağazadan...hem de fiyatların kazık ötesi olduğu phuket'te...acaba 10,000 bahttan 5000'e düşecekken yanlışlıkla 500'e mi düştüler diye hala soruyorum kendime...hakeza telefon...hakeza saat...seramik bir saatim vardı düştü bileziği yapılamadığından yaklaşık 3000 lira fiyat istemişlerdi aynı saati çok daha ucuza alınca hem çok sevindim hem de daha önceden ne kadar düdüklendiğimi düşünüp kafayı yedim...zaten o saati de başka hiçbir yerde bulamadım...dediğim gibi bazen şans bazen ısrar derken yine alışverişe para ödedim...muhtemelen de hediye olarak gidecek en yakın arkadaşıma... :D :D

balık ve deniz ürünleri...ye babam ye...fakat eksik olan birşey vardı bilmem farkettiniz mi....rakı...

bizde balık sofraları hayalleri, acıları, mutlulukları kısacası hayatın her yönünü iliklerine kadar hissettirir insana...rakılar içilir...hayat durur sanki o masada, zaman akmaz sanki allah'ın bir hediyesidir içmesini bilene, gerçekten keyif alana...keyif verene...

işte tayland'ın o cennet adalarında eksik olan buydu balık yerken...

bir de insan ne olursa olsun kendi özünü arıyor bazen...cennette bile olsa...zeki müren ya da rum müziği çalsa sanki eksik parçalar birleşecek balık daha bir lezzetlenecek...fiyat daha da bir ucuzlayacak...kızlar daha da güzelleşecek...

rakı...beyaz peynir...bir de derinden sohbet edebileceğin bir türk arıyor insan cennet adalarda...

lakin burası mı orası mı diye sormam bile...orası çok ağır basıyor...31 yıl geçti hayatta ve aslında çoğu zaman dolu dolu da geçti diye düşünürken kafa yapısı bir değişti mi sanki boşa yaşamışız gibi geliyor çoğu yılları...herşeyin bir bedeli var ama modern hayatın bedelleri insanoğlunun kaldırabileceğinden çok daha fazla...oranın size verdikleri kadar hatta daha fazla sizden istemedikleri orayı cazip kılıyor...cennet ada yapıyor...

sabırlı değilimdir çoğu konuda...sıcağı sıcağına yaptım yaptım yoksa sallamam fazla...daha gelir gelmez nereye gideceğimi düşünüp masaüstü olarak aysa haritasını koydum ekrana...dünya küçüldü de küçüldü sanki gözümde...25 güne sığdırırım gibi geliyor güzergahı uçağa binmeden çoğu zaman otobüsle ve gemiyle hatta belki de bu sefer otostopu bile deneyebilirim...daha fazla daha fazla...derinlere doğru gideceğim...bugün gidip uyku tulumu ama kaz tüyü ;) ;) tek kişilik çadır ve şu bütün gezginlerin sahip olduğu çantalara baktım...hong kong'da çadırda kalabilir miyim acaba... :D :D :D :D

into the wild filmini seyrettiğimde o günün geleceğini biliyordum...belki bu gidişte de değil ama 1 ya da 2 sonrakinde kesinlikle bilinmeze yelken açacağım...aslında sonu phi phi'de bitecek...belki sonra yük gemileriyle seyahat etmeyi bile düşünürüm ciddi ciddi...dünyada görülecek o kadar yer var ki ki aslında nereyi görürsen gör içerde oluşan boşluğu doldurmak bir kenara daha da arttırmasına rağmen bu sefer de gezelim görelim yalanının peşine takıldık...bakalım bu ne kadar sürecek...monotonluğa dönüşene kadar gezmeye devam...

bir müddet sonra görmediğim bir ülke kalmayacak sloganını benimseyeceğim...taa ki mıh gibi çakacak birşey olana kadar...sonu belli olan hayattan belirsizliğin ciddi boyutta fazlalaştığı bir hayata geçmek en basitinden insana yaşadığı hissini veriyor ve bu hisse bayılıyorum...bu sefer çok az para ile seyahat etmeyi düşünüyorum...

bu arada biz türklerin çok iyi olduğu bir konuyu hemen söylemeliyim...biz gerçekten sahip olduklarımızı paylaşan bir milletiz...çoğu zaman varlığı daha az da olsa yokluğu bile paylaşabiliriz ki bunu yabancılarda gerçekten görmedim...turda çok samimi olan insanlar yiyeceklerini kimse ile paylaşmadı öküz gibi kendileri yediler...bense bir aziz gibi ver allah ver ver allah ver tarzındaydım...bunun para ile çok alakası yok çünkü ne yersek ya da ne yaparsak yapalım yanımızdakini de muhakkak dahil ederiz...bizi olumlu yönde ayıran ilk özellik bu aklıma gelen...

duygu ve düşüncelerinizi çok güzel aktarmışsınız.
bir kısmını iş yerinde bir kısmını eve dönünce okudum. keyifle.
yazmayı bırakmayın derim.
gezginlik ruhu insanın içine girmeyiversin,hep yeni yerler yeni planlar.
dün sabah uçaktan inip doğruca işe gittim.
akşamında ise filipinler tarafına ucuz uçak bileti araştırıyordum 8)

1 veya 2 sefer sonra baslarim diyee dusundugum geziye basladim...minimum para harcama, luxten uzak durma, en mesakkatli ulasim araclariyla yolculuk firsatini degerlendirme, su kamp malzemeleerini alir almaz gunun istedigim saati istedigim yerde kralligimi kurup dinlenme, su ve kepek ekmegi ve meyve agirlikli bir beslenme uygulama en azindan cabalama, otostop yapma hatta insanlardan da uzak durma (bu sonuncusu daha netlesmedi) ve boylece 11 aylik ilk gezgin hayatimi olabildigince cesitlendirmek istiyorum...donus biletimi 28 subat 2012 olarak aldim...phi phi'de kalacagim diye son dakkada yine metrosexuel erkegin olmazsa olmazi ne kadar bakim urunu varsa sirf tenimi korurum daha yakisikli olurum bahanesiyle ve son saniyede cantaya yukledim 18 kilo olduk yine....muhtemelen 5 kilo tuttular...phi phi'de bungalowu tuttuktan sonra ya orada birakacagim ya da birine yine hediye edecegim...ucakta gelirken singapur'da boyner cifti ile karsilastim hayirdir siz de mi istifa ettinz diye takildim yok bizimki is gezisi dedi bazilarimizin hayati isi oluyor bazilarinin da isi hayati oluyor ben ilkine girmeye ugrasiyorum dedim paaport kontrolunden sonra ayrildik...

hayatimda ilk defa bursa erkek lisesi orta sinifindan sonra bir yatakhanede yattim...ruck sack adi...kalana kadar tam 4 saat dusundum kapisinda cevresinde...en zor gelen kisim buydu...allahin okuzleriyle ne isim var yahu benim diyordum pasa pasa otelde kalip yarin baslarim gezgin hayatina diye diye hicbir zaman baslayamayacagimi bildigimden dun cesaret ettim...girene kadar en cok dusundugum okuzlerin horlamasi, kokmasi vs vs iken bir girdim ki karisik kaliyormusuz...o derdim o an bitti yeni derdim acaba horlar miyim acaba uyurken gayri ihtiyari birtlarmiyim vs vs sorularla ilk dertlerimden arindim...tam anlamiyla BBG evi gibi...havuz filan yok ama ortam ayni...14 yil birinin pesine takilmayacaktik ki hayatin bu guzelliklerini de universite caginda yasayalim...yas 32 oldu gec degil ama yine de o kadar kolay olmuyor dikey gecis... :p :p

ilk gecemiz bitti...bugun cadir-mat-tulum-canta isine odaklanacagim....

sagol corrado...yazmayi komple birakmak degil de ara ara yazmaktan sogumak anlamindaydi yazdigim...

tura singapur'dan baslamamin sebebi ise gecen hafta phuket'ten donerken singapur'da aktarma sirasinda 4-5 saat vaktim olmustu ve ben de sehre inip orchard'da birseyler iceyim dedim 1 italyan 1 singapurlu kizla tanistim filmlerden esinlenen bir havayla ictik kaynastik ve haftaya ayni yerde bulusuruz diye soz verdik...ben tttum bakalim onlar tutacak mi bu aksam gorecegiz...bir erkek icin buyuk gezilerinde hatirlayabilecegi kizlarla tanismak cok onemli...uzun yolculuklarda vaktin keyiflenmesi icin zihni alternatifler uretiyorsunuz...

gorusmek uzere...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,949
Kayıtlı Üye Sayımız
166,952
Kaydolan Son Üyemiz
cigdemkazanlı

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR