Ynt: Tayland
koh phangan seyahati de bitiyor...kahvaltiyi yaptim simdi vapuru beklerken sicagi sicagina 1-2 sey karalayim dedim...
oncelikle buraya gelecek olanlara ilk tavsiyem cantalarini olabildigi kadar boktan secmeleri olacak...cantalar havalarda ucup yerlerde surunuyor...sakin oyle balayi tarzi cantalarla utulenmis elbiselerle gelmeyin pisman olursunuz...belki de benim bu tarz ilk seyahatim oldugu icin garip gelmistir...zaten buradaki en normal insan benim herhalde...hepsi kopuk tarz...
bir ikinci tavsiyem asla ama asla ATT dedikleri seyahat acentalarindan urun almamalari...biri beni uyardi fool moon festivali oldugundan yer bulamazsin agoda booking gibi siteler cok sorun yasatiyor boyle tarihlerde ve kucuk adalarda deyince ben de kek gibi inandim ve tum turlari otelleri seyahatleri oradan aldim...rakam da 550 usd gibi oldukca iyi bir tutardi...deniz kenari olsun bungalow olsun A\C olsun bana yeter dedim ok dedi ve pazarliga basladik...ilk defa pazarlik yaptim orada...taksi o kadar ucuz ki pazarlik yapmaya gerek duymuyorsunuz...zaten para ustu almadigimdan fiyati 40-50 baht dusursen ne olacak para ustu olarak fazlasini geri veriyorsun...800 usd ile basladi 550 ile bitirdi...bakalim gorecegiz ne kadar edecegini hepsinin...kaldigim otel muhtemelen geceligi 30-40 dolar olacak bir yer...bizdeki denize sifir pansiyonlara benziyor...burada en kotu sey single konaklamalar icin herhalukarda double fiyati oduyorsunuz...tabii ben geldigimde bungalowlar dolmusmus beni apartmana yerlestirdiler dakika 1 gol 1...kavga etsen ne olur etmesen ne olur zaten 2 gece kalacaksin amacin 2 gece iyi yerde kalmak degil 2-3 ayligina kalacak guzel bir yer diyerek kendimi avuttum...odaya esyalarimi koyar koymaz bir dus alayim dedim suyu calistirdim 3 tane hamam bocegi firladi...adini da hotel ruanda adli filmden hatirladigim kokorecs tarzi birseyler mirildanarak dogru resepsiyona gittim kadin dedi ki burada bunlar normal korkacak birsey yok her yerde var...dedim korkmuyorum tiksiniyorum neyse ilaclarim filan dedi ben de ok dedim hemen bir motor kiralayip basladim adayi gezmeye...binlerce motor...bizim parayla 13 liraya geliyor 250 baht istedi ok dedim yine pazarlik yok fiyati yariya indirsem karim 6 lira olacak konusmaya bile degmeyecek para oldugundan basladim gezmeye...benzin 2 lira civarinda...gezdim tozdum coguzaman oldugu gibi tost yedim deniz kenarinda vs vs...hep ayni seyler...filler maymunlar tapinaklar...ve hepsinin turistik amacli kullanilmasi...mide bulandirici sey bu...rambo filmlerindeki vietnamlilari dusunun bunlar da onlarin paraya deger cidden deger veren tipleri tek fark bu...bazi yerler oyle kokuyor ki lagimdan farksiz...ve boyle yerler sehrin icinde...etrafinda restoran da var market de dukkan da...turist yok insalarin hepsi yerli...alisik olduklari kacinilmaz...aksam motoru park ederken otelin onune yerler hep kum oldugundan kaydim ve yere dustum...adam ceza olarak 4500 baht istedi...iste bu andan itibaren pazarligin nasil yapilacagini gostermem gerektigini anladim....dedim ki bu parca icin 1000 baht veririm baska da bir baht alamazsin...yok dedi imzaladinin anlasmada da yaziyor 7 numarali parca 4500 baht ediyor dedim ki parcayi degistirecek bir hata yok sadece 1-2 santim boya istiyor zaten kiralamadan once 6 parcada hasar vardi ka[itta belli hicbiri degismemis bunu mu degistireceksin 1-2 santimlik boya icin dedim...digerlerinden de parayi aldim siparis verdim ama gelmedi dedi OK dedim ver bana kaza tarihlerini ve ithal siparis belgelerini ayrica boyasi giden parcayi da ver ben de sana 4500 baht vereyim dedi....yok vermem dedi...kimligim onda ya aklinca beni dudukleyecek...ulen ben turkum istersem alayinizi duduklerim burada diyecegim hem suclu hem guclu olacagiz...OK dedim cagir polisi yok dedi polis bakmiyor bu islere...dedim o zaman git budayi cagir anlamadi espriyi....

kim bakiyorsa onu cagir dedim yok ilgilenemezmis o parayi odemek zorundaymisin vs vs....dedim ki polis nerde ben gidecegim...bu sefer de motoru vermiyor yiice sinirlenince basladim kufurlu konusmaya sozlesmede 24 saat yaziyor benim kiralayali daha 5-6 saat oldu got dedim sonra vermek zorunda kaldi...dogru polis istasyonuna...birine anlattim olayi ingilizcesi mi iyi beni mi sevdi anlamadim ama hep bana hak verir sekilde kafa salladi ve karsi tarafin yaptiginin terbiyesizlik oldugunu soyledi diger arkadaslarina...taice tabii ki...ben mimiklerden anliyorum konusmayi...dedi ki mudure gidelim anlat olayi o cozebilir...gittik tabii adi ustund mudur mesgul adam gencecik de bir cocuk cikmasin mi anlattim olayi...ilk anlattigim kisi de surekli beni tasdik eder sekilde araya giriyor bu cocugu kaziklamak istiyorlar tarzi birseyler diyor taice...hemen birini cagirdi terlikli pantolonli silah kabzasinda cep teli tasiyan biri geldi...nerde oldu kaza dedi dedim ne kazasi parkederken dustum sadece...4500 baht mi istiyor dustugun icin dedi...evet dedim...beni takip etti gittik...bana karsi umursamazca takilan calisanlar hemen polisi gorunce basladi egilmeye buzulmeye...cagirdilar patronu hemen geldi konustular taice...polise dedim ki sizi gorunce korktular hemen saygi, ozur vs vs...patrona dedim ki senin allahin var mi ya da buda'ya inaniyor musun sana 4500 baht verirsem asla bu parayi harcayamayacaksin bir sekilde bu para cocuklarindan cikacak...bu arada hepsini ingilizce soyluyorum belirtmeden edemem...

gittikce ilerledi lanet ingilizce...olayi 1000 bahta cozduk...polise tesekkur edip yarin yaniniza gelecegim dedim bir kutu cikolata ile....rusvet olmasa da rusvete acilan kapiyi araladik...buraya gelirsem 2-3 ayligina emniyet teskilati yanimda....
ada buyuk...denizi guzel filan...ama bir orman var ki akillara zarar...aklimda kalan en guzel sey burasi...bir de hollandali dilber...selaleler filan yogun sezonda oldugumuz icin nispeten az suluymus fakat 1-2 aya cok daha guzel olacak diyor...
diger taraftan su 5 gunde avrupanin cogu ulkesinden insan gordum ama bir tane bile turke rastlamadim...turk ozledigimdn filan degil ama gercekten cok az geziyoruz...parayla filan alakasi da yok cunku buradakiler cogu zaten zengin filan degil...az para ile geliyorlar sadece geziyorlar...paradan daha cok kultur meselesi...universited okuyan milyonlarin zenginlerini gectim orta sinifi bile buralarda cok guzel vakit gecirebilir...dunyayi gorebilir...hele ki arkadaslarla yapilacak bu tarz seyahatler onlara gelecekte farkli ufuklar acar...cocuklariniz varsa arkadaslariyla beraber muhakakk gitmelerini saglayin...20-25 arasi bir suru insan var ve cogu sasirtici olarak kiz...yabancilar arasinda da kilzar erkeklerden daha fazla...eger erkek cocugunuz varsa kesin gonderin size sevgisi cok artacaktir....

kiz cocugunuz varsa no comment... :

: