taze 96 zj :)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ömürcan Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 26
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 4,537

ömürcan

kx250F..
Yer
Ankara
Arkadaşlar herkese slm. 1 hafta önce aldığım 96 model bej renk zj min bakımları için Akgün&Aydın a gittim, Akgün usta bizzat ilgilendi benimle ve arabamın bakımlarını baştan aşağı herşeyiyle yaptırdım. Diferansiyeller açıldı, içleri benzinle yıkandı, genel kontrolleri yapıldı, arka diferansiyelin ömrünü yitirmişe benzeyen kilit balataları "0" km moparlar ile değişti, diferansiyel yağları değiştirildi, arka diferansiyel için mopar katkı konuldu, şanzuman yağı ve araçtaki tüm filtreler ve yağlarda değiştirildi. koltuk ısıtmada problem vardı saolsun ahmet abi halletti, klima karlama yapıyodu soketi orjinali ile değiştirildi ve şimdi süper, rot ayarı, balans ayarı vs tüm bakım içe sinesi bir şekilde oldu. 1500 tl gibi bir para harcadım ve gerçekten sanki aracım 2007 - 2008 model gibi oldu :smiley: tek eksiğim bagaj örtüsü, orjinali için fiyat araştırdım ama beni aştı, hurdacılardan temiz bişey bulursam ve fiyatı uygun olursa alabilirim veya kendim güzel bişey tasarlayabilirim.. aracımın fotolarını koymak için sabırsızlanıyorum ama maşallah ankara da yağmur kesilmedi şöle tertemiz yıkatıp bi fotolayamadım ama en kısa zamanda burda olacak. jeep im beni çok mutlu etti sizlerlede paylaşmak istedim. sevgiler :smiley:

Etiketler

Ynt: taze 96 zj :smiley:

hayırlı olsun gülü güle kullanın. diferansiyelden nasıl bir alarm geldi de açtınız içini...ses mi yapıyordu neydi şikayet

abicim diferansiyelden çok küçük tıkırtılar geliyordu. zaten ben burdan herşeyi okuduğum ve az çok bilgi sahibi olduğumdan açtık baktık. akgün usta değiştirirsek "0" olur dedi bende aklımda kalmasın, cebimdede kalmasın dedim değiştirdim :smiley: tüm alt yağları motor yağı ve tüm filtreler değişti ve gereken herşeyi yapıldı çok içime sindi. iyiki yaptırmışım. arabamda dif ötmesi yok, sadece 90 la giderken gazı bırakınca çok küçük oluyo oda kesinlikle rahatsız edici değil. :smiley:

o küçük ses sadece ön diferansiyelden oluyo. ben zaten otobüslere çok hayranımdır onun için sevdim bile hatta :smiley:

ZJ'lerin kronik rahatsızlığı ön diferansiyeli zayıf, kontrol ettirmeniz iyi olmuş, sanırım arkada da LSD mevcut

sanırım benimde ön difransiyelimde sorun var. araba ilk çalıştırdıktan sonra ileri gitmeye başladıktan 4 5 metre sonra zzzzt die bir ses gelior anlık ve sonra kesiliyor. ne olduğu hakkında fikrim yok ama sadece ilk çalışmada yapıyor. sonraki dur kalklarda sorun yok

On duzene bakildimi ?

Bir te gelen ses tam olarak neye benziyor ? Yada ses gelirken herhangi bir vibrasyonda varmi ?

evet arkada kilit mevcut. bende aracın ön takımına baktırdım, gayet düzgün olduğunu söylediler. vibrasyon bende yok :smiley:

vibrasyon var. böyle sanki dişli atlıyormuş gibi bir ses. ama anlık. 1 saniye bile sürmüyor

mjeliada' Alıntı:
vibrasyon var. böyle sanki dişli atlıyormuş gibi bir ses. ama anlık. 1 saniye bile sürmüyor

Kol burclarini bir kontrol ettir. Bende de vardi ust kollar ve burclari alt kollar tamamen yenilendi. Arada bir tane aks korugu patlamisti o yuzden de aks kafasi su alip bozulmustu o da degisti su anda herhangi bir ses yok.

Aks koruklerin saglam mi bir de direksiyon tam tur da iken mi yoksa duz iken mi yapiyor bu sesi.

işte fotolar :smiley:

Görüntü106.jpg

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,937
Kayıtlı Üye Sayımız
166,708
Kaydolan Son Üyemiz
Serseri Bey

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR