TDF - Yeni Oluşum ( Ertuğrul TUGAY)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan TezMertek Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 7
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 3,638

TezMertek

Zirve
Yer
İzmir
Ertuğrul TUGAY'ın Facebook üzerinden başlatmış olduğu Türkiye Dağcılık Federasyon Başkanlık Adaylığı hakkında yazışmaları;

https://www.facebook.com/groups/354117838001461/

Dağcılık Camiasının değerli üyeleri;

Bilindiği üzere 4 Kasım 2012 tarihinde Dağcılık federasyonumuzun III. Olağan genel Kurulu yapılacaktır.
Bu Genel kurulun bir dönüm noktası olması, değişim ve yenilenmenin başlangıcı olması ile birlik ve beraberliğin ilk adımını atmak, güç olmanın ilk görüntüsünü sunmak, sesimizi üst makamlara daha iyi duyurmak ve kendimizi / sporumuzu kamuoyuna daha iyi anlatmak amacıyla klasik ismiyle yönetime bize göre hizmete adayız.

Adayız çünkü; Dağcılık sporundaki ekip olma/ takım olma ruhunu ve anlayışını yönetim kadrosuna taşıyarak;

• Eğitimlerin Federasyonun tekelinden çıkarıp, kademeli olarak bölgelere, kulüplere bırakmak amacıyla gerekli düzenlemeleri yapmak için,

• Eğitim kuruluna gerekli her türlü imkanı sağlayarak işlevini arttırmak eğitmenlerimizle iş birliği yaparak eğitim konularının devamlı güncellenmesini sağlamak için

• Uluslar arası destekli Antrenör gelişim eğitimi / seminerleri ile antrenörlerimizi ve dolayısıyla eğitimlerimizi uluslar arası standartlara taşımak için,

• Ülkemizin bütün dağlarını değerlendirerek, yeni rotalar ve yeni yüksek hedefler için,

• 2007 yılında oluşturulan ve bundan sonra her yıl yeni bir takımla devam edecek yurt dışı yüksek irtifa tırmanışlarının
devamlılığını sağlamak için,

• Spor tırmanışta uluslar arası faktörlerle iş birliği yaparak güçlü bir alt yapı oluşturmak, branşa uygun eğitim organizasyonu ile Avrupa ve Dünya arenasına daha yeni daha güçlü bir ekiple çıkmak için,

• UIAA daki etkinliğimizi arttırarak daha üst düzeye çıkarmak, IFSC ve ISMF de daha etkin görev almak, gençler seviyesinden başlayarak aktif sporcu yetiştirmek için

• Dağ kayağında dünya standartlarına uygun eğitim uygulamaları ile sağlam bir alt yapı oluşturarak, Avrupa ve dünya şampiyonalarına katılmak için,

• Demirkazık Dağcılık okulunu kurmak ve hizmet sürekliliğini sağlamak için,

• Dağ evlerini yaygınlaştırmak ve etkin kılmak için,

• Bölgesel yürüyüş rehberliği talimatını hazırlamak, mihmandarlık eğitim ve seminerlerini yapmak için

• Camiamızın ilişkili olduğu tüm kurumlarla iyi, doğru ve sıcak ilişkiler kurarak sporumuzun ve sporcumuzun önünü açmak için,

• Dağcılıkla ilgili tüm gelişmeleri gelecek kuşaklara aktaracak, dağları ve rotalarını tanıtacak ve camiada bilgi paylaşımını sağlayacak düzenli yayınları yapmak için,

• Etkin dağ arama kurtarma organizasyonlarını kurmak için,

• Oluşturulacak proje çalışma grubu ve proje havuzu ile sporumuza yenilik ve değer katacak projelerin desteklenmesi için,

• Genel Müdürlük tarafından tahsis edilen bütçenin makul düzeylere çıkarılması, sponsorluk gelirlerinin arttırılması ve hazırlanacak projelerle ek gelir kaynaklarını sağlamak için,

• Federasyon alt kurullarını yetkin kişilerden oluşturarak çalışma imkânlarını sağlamak ve üretkenliklerini arttırıcı yönde motive etmek için,

• Kulüpler ve il temsilciliklerinin aktif katılımlarını sağlamak için,

• TDF Faaliyetlerine katılan 24 üniversite kulübü sayısını artırıp tüm üniversite kulüplerine ulaşmak için

• Akademik ve bilimsel çalışmaları sporumuzla buluşturmak için,

• Başarıyı ödüllendirmek ve cazip hale getirmek için,

• Dağlarımızın çevresel ve ekolojik olarak korunması ve sürdürülebilir bir dağcılık yapılması için,

Ve tüm bunları diğer bütün kaygılarımızdan, düşüncelerimizden sıyrılıp, geçmişte dağcılığımıza değerli hizmetler yapmış yöneticilerimize saygımızı koruyarak, camiamızın her kesiminin katkı koyacağı, ortak aklın ürünü ile takım olmayı ve takım olarak neler yapabilmeyi yüz yüze konuşarak ve paylaşarak, federasyonumuzun gerçek sahipleri olan kulüplerimizle, sporcularımızla birlikte yönetmek ve kesinlikle ekip ruhu ile hareket etme kararlılığı ile;
Türkiye Dağcılık Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanlığına aday olduğumu beyan eder camiamızın takdirlerine sunarım.

Ertuğrul TUGAY

Ertuğrul Tugay.jpg

Etiketler
Ynt: TDF - Yeni Oluşum ( Ertuğrul TUGAY)

Değerli dostlar, dağcılık camiasının kıymetli sporcu ve yöneticileri;

Hatırlanacağı gibi 18 Ağustos tarihinde 4 Kasım 2012 de yapılacak olan Türkiye Dağcılık Federasyonu 3. Olağan Genel Kurulunda Federasyon yönetimi için aday olduğumuzu açıklamıştım.
Yeni Oluşum adıyla çıktığımız ilk duyurumuzda hedeflerimizi maddeler halinde yayınlamıştık. Şimdi bu hedeflerimizi sırasıyla konu başlıkları altında detaylandırarak sizlerle paylaşacak ve geri bildirimlerinizle hedeflerimiz yere daha sağlam basar hale gelecektir.

1- EĞİTİM KONULARI

- Dağcılığın yayılması ve yaygınlaştırılması konusunda bu güne kadar nicel olarak önemli rakamlara ulaşılmış ve hali hazırda 79 ilimizde örgütlenme ve teşkilatlanmalar tamamlanmış olup faaliyetler organize edilmektedir. Bu yayılma ve yaygınlaştırma politikası bize göre sürecini tamamlamış ve üzerine inşa edeceğimiz binanın temelleri atılmıştır. Bu aşamadan sonra artık bu nicel değerin niteliğini artırmaya yönelik çalışmaların yürütülmesine ihtiyaç vardır. Bunu içinse eğitim standartlarının yükseltilmesi, antrenörlerimizin bilgi ve deneyimlerinin arttırılması ve illerdeki sporcuların eğitim ala bilme fırsat ve imkanlarının arttırılması gerekmektedir.

- Halihazırda tüm eğitimler federasyon bünyesinde yürütülmektedir. Bunlardan temel ve gelişim eğitimleri federasyonun denetiminde ve eğitim talimatları doğrultusunda il temsilciliklerinin organizasyonu ile kademeli olarak illere ve /veya kulüplere bırakılacak, ilk aşamada ileri seviye ve arama- kurtarma eğitimleri federasyon tarafından verilerek eğitimler tamamlanmış olacaktır.

- Bu sayede; eğitimlerde eğitmen başına düşen sporcu sayısı azalacak, eğitimin verimliliği artacak, kontenjan söz konusu olmadığı için eğitim alabilme fırsatları arttırılmış olacak, il temsilcilikleri, kulüpler ve bölgelerdeki eğitmenler aktif halde çalışacaktır.

- Eğitim imkanlarını sağlayamayan kulüplere ve illere antrenör ve malzeme desteği sağlanacak veya illerin bir araya gelmesi ile bölgesel eğitimler organize edilecektir.

- Eğitimde ortak dili sağlayacak “Dağcılık Eğitimi El Kitabı” hazırlanacak,

- Eğitimler görsel imkanlarla sunulacak ve eğitim notları CD ortamında hazırlanarak eğitim öncesi öğrencilere / sporculara verilecek,

- Eğitim Kurulu mutlaka işlevini yerine getirecek, düzenli toplantılarla eğitim konusunda yenilenme ve bilgilendirmeler yapacak, eğitim notları standardize edilecektir.

- Eğitim konulu sempozyumlar / çalıştaylar organize edilerek yeniliklere ve yeni yöntemlere yaklaşımlar aranacaktır.

- Bütün dünyada olduğu gibi bir dağ okulunun kurulması sağlanacak,

- Antrenörlerimizin bilgilerini yenilemek ve deneyimlerini arttırmak için ulusal düzeyde ve UIAA destekli antrenör seminerleri organize edilecek veya uluslararası düzeyde eğitim ve seminerlere katılımları sağlanacak,

- Antrenörlerin ücretlerinin iyileştirilmesi konusunda gerekli çalışmalar yapılarak büyük fedakarlıklarla yapılan bu hizmetlerde en azından antrenörlerin maddi kayıpları önlenmiş olacaktır.

Tüm bunlarla Federasyon, eğitimdeki tekelciliğinden sıyrılmış olacak ve eğitimde belgelendirme yapan üst kurum olacaktır.

Ertuğrul TUGAY

Sn. Murat , senelerce TDF yönetiminde olan kişilerin çıkıp da yönetime adayız demeleri bence etik bir davranış değil ayrıca bunları biliyorsunuz da neden şimdiye kadar yapmadınız derler. Ekip arkadaşları olan Ersan deyin yazdıkları geçmiş yönetimin izinden gideceklerini tastikler gibi, şimdiden siz biz onlar gibi kavramlarla bir kısım dağcıları dışlayıp yok sayma yolundalar .

Saygılar .

Bozkurt,

Ben sadece haberdar etmeyi seçiyorum. TDF başkanı değil.
:(
:smiley:

Sn. Murat , sadece haberdar etmeyi seçiyorsan diğer adayların seçim bildirgelerini de yayınlaman gerekmez mi ? Eğer bir adayı desdekliyorsan burda yazmanda bir sakınca yok . Benimde eleştiri yapmak gibi bir hakkım oluyor ! Yani moderatör olmak zor !! :smiley: :smiley: Ben derim ki diğer aday kişilerin yazılarını da yayınla ki tarafsız olduğun kesinleşsin .

Haklısın Hocam.

Diğer adayların bildirgeleri elime ulaşsa bir.

:(

Sn. Moderatörüm :smiley: siz bizden daha iyi bir internet kullanıcısınız .
https://www.facebook.com/questions/291103827656874/?ref=notif&notif_t=question_suggest

http://www.facebook.com/groups/296904890417241/

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,070
Kayıtlı Üye Sayımız
166,819
Kaydolan Son Üyemiz
erenbey44

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR