TDF'nin Sitesi Denetlenmiyor mu?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Karadeniz Otoyolu Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 35
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 8,229
Yer
Rize
Web
www.xudisa.com
Allah aşkına TDF 'nin bu resmi internet sitesine Federasyon YÖNETİMİNDEN hiç mi bir Allahın kulu çıkıpta bakmaz?

Türkiye Dağcılığının en resmi makamının internet sitesinde "Dağcılık" yerine "Alpinizm" yazıyor YUH!
İşin ikinci saçmalığı o yazdıkları "Alpinizm" kelimesi, ingilizcedeki Alpinism den geliyor heralde. Türkçe okunduğu gibi yazmışlar; AY LAV YU gibi : ))

Peki ya "Treaking" nedir? Bu en bombası : )) Türkçesi "Doğa Yürüyşü", İngilizcesi ise "Trekking". Ama bu güya federasyonumuzun sitesindeki Treaking hiçbir şeye benzemeyen tamamen uydurma bir kelime!

bebkec.jpg

sm5d8g.jpg

2mg749w.jpg

Etiketler
Ynt: TDF'nin Sitesi Denetlenmiyor mu?

Hahahah çok iyiyimiş :smiley:

benim de ilk gözüme çarpan TDF Menü kısmında sadece iletişimde ingilizce karşılığın olması diğerlerinin olmaması olmuştu. Herhalde yapan arkadaş bir tek iletişimin ingilizce karşılığını biliyormuş :smiley:

Federasyonun sitesi ile Mehmet hoca (Mehmet Çağlayan) ilgileniyor ve neredeyse tüm sitenin yükü tek başına Mehmet hocanın üstünde. Bu durumla ilgili şimdi kendisine mesaj atıyorum. Kendisi gerçek bir doğa sporları aşığı ve fedakar bir TDF çalışanı. İnanıyorum ki bu durumu en kısa zamanda düzeltecektir... Böylesine değerli, saygın bir arkadaşa yardımcı olmak, varsa hataları söylemek ve yapılmasını istediklerimiz konusunda fikir beyan etmek gerekir. Bu tür insanların bizlerin desteğine ihtiyacı var...

Başka çalışanlarda vardır muhakkak ki ama benim gözlemlediğim bu, her yapılan işte Mehmet hocanın veya Mahmut Sönmez'in imzası var. Ve Mehmet hoca hem fedakar hemde çalışkan bir insan, bu nedenle yardımcı olmak lazım diye düşünüp yazdım.

ayrıca yazdığım mesajlara,en azından tırmanış başvuru formuna bari olumlu yada olumsuz cevap verilirse iyi diye düşünüyorum

Karıştırdıkça neler çıkıyor...

Şimdi demeyin ki, bir kişi ilgileniyor diye böyle. Yapamıyorsa elinden alın, adam gibi bir firmaya verin yapsın!

Resmi bir sitede bu ne laubalilik, ciddiyetsizlik?

xqdc9.jpg

Sayın ''Otoyolu''
TDF sitesiyle ilgili bahsettiğiniz gerekli düzeltmeler yapılmıştır. Ayrıca; adınızı soyadınız belirtirseniz, ben olurum veya başka bir profesyonel ekip gelir de, unutulmuş olan harfleri, bilemedikleri yazım kurallarını ve de İngilizce kelimeleri sizden icazet alıp fahri görevlerini yerine getirirler. En azından sizin yazdığınız "Doğa Yürüyşü" gibi..! kelime hatalarını bize hatırlattığınız için saygı ve selamlarımı iletiyorum.
Canın sağ olsun. (varsa başka düzeltilecek olan bana gönderebilirsiniz)
Gezenbilir Yöneticilerine de saygılarımı iletiyorum.

Konu açılmışken bende eklemek istiyorum. Kızlarsivrisi faaliyeti için konu başlığı açılmış sitede (td.org.tr)..içerikte tarih 28 ocak diye gösteriliyor.. Faaliyetin tarihini akdeniz üniversitesi (aküdak) 9-13 şubat olarak belirlemiş. Katılıcak arkadaşlara duyrulur..

Sayın "mhmtcglyn"
Sizin devletin resmi bir sitesindeki yanlış kelimeleri düzeltmeniz için, benim adımı mı vermem gerekiyor?

Birde burada yazdığım "Doğa Yürüyşü" kelimesindeki eksik "ü" harfine mi takıldınız? Hırs edip benim de açığımı bulmuş gibi.
Allah aşkına birisi forum sitesi, diğeri T.Dağcılık Federasyonu Resmi Sitesi! Ben burada hatalı yazma hakkına sahibim, ama siz o sitede bu hakka sahip değilsiniz!

Çok uzatmayalım, tartışma amacında değilim, mesajı almanız benim için yeterliydi. İyi akşamlar..

Murat kardeşim çok teşekkür ederim. Saygı ve sevgilerimi iletiyorum.

sevgilerimle.

O site devletin resmi sitesi olmayıp bir kaç kişinin fedakar gayretleri ile ayakta durmaktadır. Sitede hatalar olabilir ancak eminim ki site yönetimine madde madde iletilirse madde madde düzeltilecektir. Ayrıca ne yazık ki doğa sporları bizim ata sporumuz olmadığından henüz terminolojide bir birlik sağlanabilmiş değildir.
Bana kalsa
hiking= günü birlik etkinlik
trekking= hafta sonu kamplı etkinlik
expedisyon= uzun soluklu etkinlik olarak teklif ederim ama dediğim gibi henüz bir birlik yok. Ayrıca hatalı olarak hiking yerine trekking kullanılıyor o da ayrı mesele.

Resmi değil diyoruz ama arkadaşlar sitede federasyonun Resmi Sitesi diyor;

5cj5tz.jpg

Birde Yaşar, aslında en çok bizim ata sporumuz sayılır bu. Yabancıların bu trekingi hikingi de sonradan literatürlerine giren kelimeleri. Yani biz Orta Asya'dan beri dağlarla iç içe olan bir toplumuz. Anadoluda bile dağlara çıkan yaylacılarımız, çobanlarımız, yörüklerimiz yapmış bu işi. Hatta güreşten sonra ikinci ata sporumuz sayılır aslında. Ama şu yazdığın

expedisyon= uzun soluklu etkinlik düşüncene kesinlikle katılıyorum, çok doğru diyorsun..

Karadeniz Otoyolu' Alıntı:
Resmi değil diyoruz ama arkadaşlar sitede federasyonun Resmi Sitesi diyor;

5cj5tz.jpg

Birde Yaşar, aslında en çok bizim ata sporumuz sayılır bu. Yabancıların bu trekingi hikingi de sonradan literatürlerine giren kelimeleri. Yani biz Orta Asya'dan beri dağlarla iç içe olan bir toplumuz. Anadoluda bile dağlara çıkan yaylacılarımız, çobanlarımız, yörüklerimiz yapmış bu işi. Hatta güreşten sonra ikinci ata sporumuz sayılır aslında. Ama şu yazdığın

expedisyon= uzun soluklu etkinlik düşüncene kesinlikle katılıyorum, çok doğru diyorsun..

Hocam ata sporu için haklısınız ama ne yazık ki ata sporumuz olsa da ata terminolojimiz yok. Ben hasbelkadar editörlüğünü yaptığım bir kitapta ilgili bölümü yazarken (www.amanoslar.net) yukarıdaki konuyu dile getirmiştim. Halen de dağcılık derslerinde bu terminolojiyi kullanıyorum. Umarım TDK bu konuda girişimler yapar.

federasyon nasılki sitesi nasıl olsun ne bekliyorsunuz daha...
sırf federasyonun kötülüğü yüzünden dağcılığı bırakan arkadaşlar var...
sırf yönetim yüzünden dağcılık lisansını çıkartmayan arkadaşlar var bunlar t.d.f. için gayet normal ve sıradan şeyler....

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,029
Kayıtlı Üye Sayımız
166,772
Kaydolan Son Üyemiz
feryboatcom

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR