Tecrübeli Arkadaşların Yorumlarına İhtiyacım Var...

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan kulaksizcumhur Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 11
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 3,349
Merhabalar, ben İstanbul'dan bir Cherooke hastasıyım. İsmim Cumhur...

Yazıları okuyorum, buradaki paylaşımlar gerçekten çok güzel ve faydalı. Birçok kişi de oldukça paylaşımcı. Sırf yazılanları okuyarak bile bir çok şey öğrenebiliyoruz.

Ben de 1993 model bir 5.2 Cherokee almayı düşünüyorum. Kaporasını verdim. Araç 170 bin milde. Dışı, içi ve motorun görüntüsü tertemiz ve yepyeni gözüküyor. Aracın belli bir süre garajda yattığı ve satılacağı için de son zamanlarda hiç kullanılmadığı bana söylendi. Bundan dolayı da ilk çalıştırmada siyah bir duman atıyormuş. Ama çalıştıktan sonra atmıyor. Bunun belli bir km yaptıktan sonra düzeleceğini söylediler (servis de aynı şeyi söylemiş).

Bir de motor çalışırken kaputu açtığımızda çok hafif rahatsız edici bir ses geliyor. Bunun da yine uzun zaman kullanılmamaktan ötürü bujilerden kaynaklandığını, değiştirdiklerinde bir sorun kalmayacağını söylediler. Şu anda bunların değişimini yapıyorlar.

Tecrübeli arkadaşlara sormak istediklerim şunlar : 1-)1993 model böyle bir araç için 170 bin mil çok mudur? Aracın gerçekten çok kullanılmadığını gösterir mi? 2-) Bu siyah duman atma meselesi söyledikleri giibi midir? 3-) Bujiler değiştiğinde o rahatsiz edici hafif ses kesilir mi? 4-) Ek bir bilgi : Araca hiç LPG takılmamış, bu benim için bir avantaj mıdır? 5-) Uzun yolda hiç durmadan sabit 90 km ile gitsem yaklaşık benzinde yakıt sarfiyatı bu araçlarda nedir?

Zaman ayırıp bana cevap verme zahmetinde bulunan arkadaşlara şimdiden çok teşekkür ederim. Fikir vermesi açısından birkaç fotoğraf koyuyorum.

Saygılar...[attachment=1][attachment=2][attachment=3][attachment=4][attachment=5]

SNC01065.jpg

SNC01066.jpg

SNC01069.jpg

SNC01070.jpg

SNC01076.jpg

Etiketler
Ynt: Tecrübeli Arkadaşların Yorumlarına İhtiyacım Var...

senin cevabın bende :smiley: daha yeni 375.000 km de 93 grand cherokee aldım. fotografları gördüm. bagaj döşemesi orjinal değil , bagaj perdesi yok bunlara dikkat! 177 bin mil için koltuklar biraz fazla yıpranmış ; kilometresi orjinalmi baktır mutlaka. siyah duman fazla yakıta işarettir. yatmaktan olabilir. ama çok yattıysa benimki gibi sibop lastikleri değişir. dikkat et çok ucuz bir işlem değildir.arabada cruise control filan çalışıyormu , 2 yol bilgisayarıda çalışıyormu bunlara dikkat et. aynı şekilde elektronik koltuklar çalışıyormu ? bunlara bak. sitede araştırırsan 2. el grand cherokee alırken nelere dikkat edeceğini bulursun. onun dışında yakıt konusunda seni üzecektir.düm düz yolda bile 13 lt nin altında bekleme. onun dışında öyle keyifli bir arabadır ki kız başıma beni bile bir sanayi ustası kadar bilgili yaptı :smiley:

Öncelikle cevap için çok teşekkürler. Evet doğru söylüyorsun, bunların hepsi için bir inceleme listesi çıkartıp arabayı görmeye gittiğimde tek tek inceleyeyim.

Senin forum yazını da okumuştum. Aracından memnun olmana çok sevindim, darısı benim başıma hayırlısıyla inşAllah :smiley:

Araci kullan saga sola cekme varmi direksiyon boslugu nasil ana bir bak

Pesinden ozellikle tam tur sag veya sol yapip araci kaldir ilk harekette ses ve takirti var mi ?

Ardindan duz ve acik bir yolda suratlen (40 - 50 mil yada karsiligi km.) ve ayagini gazdan cekip motor nsesinden baska ses var mi dinle. Defransiyel sesini ozellikle.

Aracin altinda ust ve alt kollar ile bunlarin burclarina bir bak ne durumda.

Aslinda yazilacak cok sey var ama ilk aklima gelenler bunlar.

Çok teşekkür ederim, bunların hepsini tek tek not alacağım...

Birkaç sorum daha var :

Bu forumlardan birinde aşağıdaki hususlar yazılmış, ama ben bu konuların nasıl olması gerektiğini anlayamadım :

15- Motoru calistir > D`ye taktiginda arabada sarsinti varmi veya tak diye bir ses alttan geliyormu.
(TAK DİYE SES GELMELİ Mİ? YANİ TAK SESİ GELMESİ Mİ İSTENİR?)

29- Katalizatör yerindemi? cikartilmismi?
(BU PARÇA ARACIN NERESİNDEDİR?)

kulaksizcumhur' Alıntı:
Birkaç sorum daha var :

Bu forumlardan birinde aşağıdaki hususlar yazılmış, ama ben bu konuların nasıl olması gerektiğini anlayamadım :

15- Motoru calistir > D`ye taktiginda arabada sarsinti varmi veya tak diye bir ses alttan geliyormu.
(TAK DİYE SES GELMELİ Mİ? YANİ TAK SESİ GELMESİ Mİ İSTENİR?)

29- Katalizatör yerindemi? cikartilmismi?
(BU PARÇA ARACIN NERESİNDEDİR?)

Otomatik vites kolunu hehangi bir konumundan D ye aldığınızda tak diye ses gelmesi normal değildir. Şanzumanda bir sorun vardır, veya yağı özelliğini kaybetmiştir veya yağı azalmıştır veya şanzuman yorgundur, veya , , ,

Katalizör aracın egzos sisteminde yer alır. Görevi doğaya zararlı egzos gazlarını en aza indirmektir.

Selamlar,

Sayın, Kulaksızcumhur bey,

Bu forumu detaylı inceleyecek olursanız, Grand Cherokee 5.2 ile ilgili aklınıza gelen birçok sorunun cevabını bulacaksınız. Gerçekten ince detaylı birçok konu bu forumda çok tartışıldı. Böylece hem detaylı bilgilere ulaşır, hemde zaman kazanırsınız.

Selamlar,

Cevalar ve ilginiz için çok teşekkürler arkadaşlar. Anladığım kadarıyla Katalizör denilen ekipman, aslında katalitik konvektör. Sağ olunuz...

Sn Cumhur bey:
aracı kaça alacaksınız? önce bunu bi belirtin...ona göre doğru gidelim...

ayrıca kapora verdikten sonra bunları sormak pek yerinde olmamış sanırım...
kapora vermeden önce tam sorsaydınız cayma ihtimalinde zarar etmezdiniz...

bagaj döşemesi orjinal değil yazmış mjeliada arkadaşımız...ama o bagajda sadece bagaj havuzu görünüyor, yani döşeme altta..sonradan alınan bir aksesuar o görünen...

size araçla ilgili söylenen herşeyi unutun...her kusuru için hafif nedenler herkez tarafından sayılacaktır...yok yatmaktan, yok az gidince düzelir yok şöyle yok çok yattı vs vs vs...bu hikayer hiç bitmez...

Arkadaşlar, uyarılarınız ve ilginiz için gerçekten çok çok teşekkür ederim.

Kapora olarak verdiğim tutar fazla değildi ve zaten alacağım kişi de (bir iş adamı) her zaman bana "aracı sonunda gördüğünde beğenmediğin bir yer olursa anında paranı iade ederim" garantisini verdi.

Çok iyi tanıdığı bir kaportacı varmış, ve içine sinmediği için aracı oraya vermiş her yeri kontrol edilsin, görünmeyen yerlerinde çürük-çarık varsa yapılsın diye. Geçenlerde tek başıma o ustanın dükkanına gittim ve aracı gördüm. Baştan aşağıya tüm kaporta sökülmüş ve tek tek inceleniyordu. Yaptıkları işi çok beğendim.

Bakalım, hayırlısı, inşAllah bir sorun olmadan, sağlam ve sağlıklı, uzun yıllar sorunsuz kullanacağım bir araç almış olurum.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,954
Kayıtlı Üye Sayımız
166,954
Kaydolan Son Üyemiz
İbrahimdd

SON KONULAR

Geri