Tekirdağ - Şarköy Olukbaşı - Sufunya - Maymundere Gezimiz (09 Mayıs 2010)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan demir59 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 28
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 10,298

demir59

Hiç gezenle gezmeyen bir olur mu?
Bir hafta öncesinden planladığımız oğlum ve benim doğa yürüyüşümüz son gün eşim ve kardeşimin arkadaşlarının da katılması ile 6 kişi olacaktık ki, kardeşim ve arkadaşlarının son dakikada işlerinin çıkması nedeniyle 3 kişi olarak gerçekleşti. Ancak kardeşim ve arkadaşları buluşma noktamıza bisikletleri le geleceklerdi. Buluşma noktamız diyorum çünkü babam annem ve küçük oğlum bazı yerlerde patpat denilen bizim orada ise pırpır denilen sesi kendinden büyük traktörle yoldan gidecek ve tekke mevkii dediğimiz yerdeki bağımızın olduğu yerde babamların yaptırdığı çeşmede buluşacaktık. [attachment=1]pırpırımız ve yolculuk hazırlığı[attachment=2]olukbaşı deresine kadar bizde pırpırla gidiyoruz ve orada ayrılıyoruz.[attachment=4]arılar dereden su içerken

Fotoğraf0563.jpg

Fotoğraf0564.jpg

Fotoğraf0565.jpg

Fotoğraf0567.jpg

Fotoğraf0568.jpg

Etiketler
Ynt: Tekirdağ - Şarköy Olukbaşı - Sufunya - Maymundere Gezimiz (09 Mayıs 2010)

kelebekleri havada uçarken çekmeye çalışıyorum.

Fotoğraf0570.jpg

Fotoğraf0571.jpg

Fotoğraf0573.jpg

Fotoğraf0575.jpg

Fotoğraf0578.jpg

Yeşilbaşlar genellikle insandan kaçarlar ancak bu kaçmıyordu. Dikkat ettim kafasının altında bir delik vardı. Muhtemeldir ki o delikte yavruları vardı ve onları korumak için kaçmıyordu.

Fotoğraf0573.jpg

Fotoğraf0579.jpg

Fotoğraf0580.jpg

Fotoğraf0582.jpg

Fotoğraf0583.jpg

...

Fotoğraf0585.jpg

Fotoğraf0586.jpg

Fotoğraf0587.jpg

Fotoğraf0588.jpg

Fotoğraf0589.jpg

derede su kaplumbağası

Fotoğraf0590.jpg

Fotoğraf0591.jpg

Fotoğraf0593.jpg

Fotoğraf0596.jpg

Fotoğraf0597.jpg

[attachment=2] her taraf gelincik çiçekleri ile dolu[attachment=4] çocukken bizimde yaptığımız gibi duvarlara isimler kazınmış

Fotoğraf0598.jpg

Fotoğraf0599.jpg

Fotoğraf0600.jpg

Fotoğraf0601.jpg

Fotoğraf0602.jpg

...

Fotoğraf0603.jpg

Fotoğraf0605.jpg

Fotoğraf0606.jpg

Fotoğraf0607.jpg

Fotoğraf0608.jpg

...

Fotoğraf0609.jpg

Fotoğraf0613.jpg

Fotoğraf0619.jpg

Fotoğraf0618.jpg

Fotoğraf0621.jpg

Güzel bir paylaşım.Ne büyük şans çocuklarınızın bu güzel havada AVM içinde dolaşmak zorunda kalmaması.

...

Fotoğraf0623.jpg

Fotoğraf0626.jpg

Fotoğraf0628.jpg

Fotoğraf0629.jpg

Burada dere ikiye ayrılıyor. Sağ taraf maymundere, sol taraf sufunya deresi. Tam çatalda gözüken su kuyusu vari şey su deposunun bacası. Üzümleri yıkamak için sufunya deresinin suyunu bu depoya alıp borularla Tekel şarap fabrikasına taşıyorlar. Bu nedenle yaz aylarında derenin suyu genellikle bu noktadan sonra akmıyor.

Tam burada kötü bir süpriz cep telefonumun şarzı bitiyor ve gezinin bundan sonrasına ait fotoğraf yok. Aslında asıl güzellikler bundan sonra diyebilirim.

Biz yolumuza maymundere'den devam edip şelaleden yukarı çıkıyor ve yukarıdan dolaşarak sufunya deresine iniyoruz. Sonra sıkı bir tırmanmadan sonra çeşmeye ulaşıyoruz.

Fotoğraf0630.jpg

Fotoğraf0632.jpg

Fotoğraf0633.jpg

Fotoğraf0634.jpg

Belki 20 sene sonra çocukken elimizde sapanlar kuş avlayarak yürüdüğümüz yolları tekrar yürüyoruz. Yolumuz üstündeki küçük şelalelerin tamamı kaybolmuş artık yok. Tam su kuyusunun olduğu yerde derenin önünü kapatıp havuz yapar içinde yüzerdik.

2 saat sonra çeşmeye vardığımızda kardeşim ve arkadaşlarıda bisikletleriyle gelmiş oluyorlar. Yemek yedikten sonra oturup manzarayı seyrediyoruz. Ve ben laf olsun diye diyorum ki "hadi bisikletleri pırpırla gönderelim biz yürüyerek geri dönelim". Hemen kabul ediyorlar ve ben boş boğazlığımın cezasını aynı yolu tekrar yürüyerek çekiyorum.

enverdede' Alıntı:
Güzel bir paylaşım.Ne büyük şans çocuklarınızın bu güzel havada AVM içinde dolaşmak zorunda kalmaması.

Teşekkür ederim enver bey. AVM konusunda haklısınız.

Maymundere istikametine giderken gezi boyunca hep önden giden oğlum takılıp düştü, dizi kanamıştı ve ağlamaya başladı. Ben "hadi geri dönelim" deyince oğlum itiraz etti ve "baba kaynağına kadar gitmeye söz vermiştin" dedi. Böylece yola devam ettik.

Eski resimlere baktım, çeşmenin ve çeşmeden Şarköy'ün görünümünün resmini buldum.

S7300217.jpg

S7300223.jpg

çok güzel kareleri bizimle paylaşmışısınız teşekkürler

flameng' Alıntı:
çok güzel kareleri bizimle paylaşmışısınız teşekkürler

Ben teşekkür ederim.

23.Mayıs'ta daha kalabalık bir grupla aynı parkuru yürümeyi planlıyoruz. Kesinleşirse 21.Mayısta burdan duyururum ve imkanı olup katılmak isteyen arkadaşlar gelebilirler.

Saygılar

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,954
Kayıtlı Üye Sayımız
166,956
Kaydolan Son Üyemiz
mazotanzarot

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR