Ynt: Telsiz Tavsiyesi, Hangi Marka Model Alınmalı ?
Haklısınız amatör telsizcilikle ilgili pek bir bilgim yok .
sizden önce bir arkadasımız sağolsun sınav tarihini ve belgesiz alınamicağini belirtmiş .
ben telsizi alıp yılda toplasanız 10 kere kullanıcam yada kullanmıcam ondan dolayı ,
cok fazla amatör telsızcılıkle ugrasan ustadlar gıbı bır bılgı sahıbı olmama gerek yok ,
normal kullanısını bılmem yeterlı olucaktır benım ıcın , benım ogrenmek ıstedıgım urun ve mark destegıydı
sızın cevabınız pek yeterlı olmadı maalesef .
amator telsizcilikde marka olarak destek ıstıyorum kullanan arkdaslar varsa memnunlarsa hangı telsızı tavsıye ederler ?
gereksız yorumlardan da kacınalım lutfen .
saygılar ,
Doğukan ..
---------------------------
DOĞUKAN bey ;
Telsizi isterseniz senede bir gün kullanın , hiçbirşey farketmez..bu BİR
Telsiz kullanmak bu sayfada yazı yazmaya benzemez ............ bu İKİ
Telsiz de konuşmak sanattır , çünkü az ve öz konuşma gerekir...bu ÜÇ
Gelelim Telsiz ve Amatörlüğe ;
Siz sadece belli günlerde Telsiz kullanacaksınız ama "MİLYONDA BİR İHTİMAL" derler ya.. o olmasın diye ( 5809 sayılı kanun ) derki bu kanuna muhalefet edenler 1 - 3 ay hapis veya ederi kadar para cezası ( yakında amatör bir arkadaş BAOFENG UV 5 ile yakalandı ve bu cezayı ) aldı çünkü cihaz BTK listesinde yoktu...
Onun için siz siz olun elinizdeki cihaz CB veya PMR olsun böylece dışı yasal olan ve frekansı yasal olan cihaza kimse işlem yapamaz..
27292 ve 27482 sayılı yönetmelik.
eğer yine içiniz rahat ertmez ise...
https://www.facebook.com/groups/PMR446TURKEY/ gurubuna gelin ,
istediğiniz detayları oradaki arkadaşlardan öğrenebilirsiniz.
Not : Menzil konusuna gelince , önce MENZİL olarak istediğiniz sahanın ebadını söylerseniz size yardımcı olabilirim.
İnternetten bu modeli buldum "Midland GXT1050VP4 36-Mile
50-Channel FRS/GMRS Two-Way Radio (Pair) (Camo)" çift telsiz ,
BU CİHAZLAR TÜRKİYE için DEĞİLDİR...aklınızda olsun.
İlginize Teşekkür ederim
Saygılarımla
A.Tevfik ATABEY
Telsiz ve Haberleşme Uzmanı
Amatör Telsizci
Amatör Denizci
Deniz Telsiz Operatörü