terios alacaz karar veremedik!!!

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan murat067 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 31
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 22,028

murat067

58ea114
Yer
sivas
selam arkadaşlar eşim için terios almayı düşünüyoruz kullanım konusunda sıkıntı yok manuel yada otomatik farketmez kullanabilir bir sürücü var...

beni tedirgin eden bugün bitane teriosa baktık bakmak için 235 tl mazot yaktım ve sonuç hüsran 2çekerde sorun yok fakat soldaki düğmeye bastığımızda 50-60 km hızı geçince arka difransiyelden uğultu geliyordu sonra ayağımı gazdan kesince aşırı bir vibrasyon vardı testi bitirip aracı sahibine teslim edip çıktık araç manuel vitesti...
şuan bitane 2007 model otomatik için yarin gene 100km yol gidip test sürüşü yapıcam ama otomatik vitesin artısı ve eksisi terios için nedir inanın hiç bilmiyorum ve yardımlarınız gerekli neyine dikkat etmeliyim nasıl test etmeliyim zira bakacağım yerde yetkili serviste yok ilk baktığım araç düğmeye bastıktan sonra 4x4 e geçiyordu fakat tekrar düğmeye basınca 4x2 konumuna geçmiyordu durup geri geri gittiğimizde 4x2 ye geçti bütün terioslar böylemi

bana çok acil yaardım gerek zira yarin ölen civarlarında ya bizimde bir teriosumuzun olması büyük ihtimal ama olmuşken temiz olsun
fiyat konusu 29500 tl gold modeli hata yok boya yok otomstik vites prince lpg varmış fiyat sizce nasıl ben piyasaya göre 1500 tl fazla verdim ama bi kere alıp kullanıcaz yardım edip bilgilerini paylaşan arkadaşlara şimdiden çok teşekkür ederim saygılar... ??? ??? ???

Etiketler
Ynt: terios alacaz karar veremedik!!!

Terioslar sürekli 4 çekerdir,o soldaki düğme diferansiyel kilit düğmesidir ve kesinlikle yüksek süratte kullanılmaz.Maalesef çoğu galerici ve kullanıcı daha aracı 4 çekermi yoksa 2 çekermi olduğunu dahi bilmeden terios kullanıyor,alıp satıyor.Sadece 2010 ve11 model terioslarda sürekli 2 çeker model çıktı(prime)onunharicinde hepsi sürekli 4 çekerdir....Daha fazla bilgi için www.daihatsuaskina.com bakabilirsiniz....

teriossx' Alıntı:
Terioslar sürekli 4 çekerdir,o soldaki düğme diferansiyel kilit düğmesidir ve kesinlikle yüksek süratte kullanılmaz.Maalesef çoğu galerici ve kullanıcı daha aracı 4 çekermi yoksa 2 çekermi olduğunu dahi bilmeden terios kullanıyor,alıp satıyor.Sadece 2010 ve11 model terioslarda sürekli 2 çeker model çıktı(prime)onunharicinde hepsi sürekli 4 çekerdir....Daha fazla bilgi için www.daihatsuaskina.com bakabilirsiniz....

bilgi için teşekkür ederim evet az önce 200km teptik gittik geldik araca baktık ve verdiğim rakamı edecek bir araç değildi alt takım yürüyen kaporta gerçekten güzeldi ama aracın içi çok hor kullanılmıştı bende vazgeçtim hayırlısı bakıyoruz hala adam gibi temiz bir teriosa denk gelemedik.. :-\ :-\

Murat Bey,
Diferansiyel Kilidiyle hız yapmaya kalkmışsınız iyi ki, herhangi bir arıza veya kazaya sebep olmamışsınız.Aksilik size uygunlar denk gelmemiş.Ben ve tanıdığım terios kullanıcıları araçlarından son derece memnunlar.Temiz beğendiğiniz birini bulursanız tereddüt etmeyiniz.Sağlamlığı ve fonksiyonerliği ile ödediğiniz parayı hakeder.Bagaj küçüklüğü nedeniyle değiştirmeyi düşünmüştüm.Ancak takası düşündüğüm araçlarla karşılaştırdığımda değiştirmekten vazgeçtim.

Murat Bey arkadaşların dediklerine aynen katılıyorum difflock düğmesi sadece dururken tekerlekler düz durumda düğmeye basılarak geçilen bir sistemdir, sürat yapılmaz, difflocku açıp direksiyonu sonuna kadar çevirin aracı kaldırmaya çalışın hareket etmez, sadece patinaja düşmemek için kullanılır ve ardından kapatılır, Diye biliyorum. Yanılıyorsam düzeltin lütfen!
Terioslar çok keyifli araçlardır, verilen parayı sonuna kadar hak eder, tek sorunu iç hacmi biraz küçüktür ki ben bu nedenle satıp satmam arasında kalmış bulunuyorum 2005 model 60000 km deki sx imi.
Temizini bulursanız kaçırmayın derim... (Tabi dar oluşu sorun olmayacaksa daha sonra ;) )

aslanbey ve mehmet ali bey bilgiler için çok teşekkür ederim zaten diflock açıp sağ sol dönülmeyeceğini çok iyi biliyorum fakat zaten sisteemi açsanızda durmadan devreye girmiyor bunuda öğrendim şimdi teriosun istediğim temizlikte gold modelini nerden nasıl bulcam sorun o çünki iki aracada baktım ve ikiside kafama yatmadı ...
hayırlısı olsun bakalım nasip kısmet nerde
yardımlarınız için çok teşekkür ederim sağolun var olun...

murat067' Alıntı:
aslanbey ve mehmet ali bey bilgiler için çok teşekkür ederim zaten diflock açıp sağ sol dönülmeyeceğini çok iyi biliyorum fakat zaten sisteemi açsanızda durmadan devreye girmiyor bunuda öğrendim şimdi teriosun istediğim temizlikte gold modelini nerden nasıl bulcam sorun o çünki iki aracada baktım ve ikiside kafama yatmadı ...
hayırlısı olsun bakalım nasip kısmet nerde
yardımlarınız için çok teşekkür ederim sağolun var olun...

Rica ederim. Umarım dilediğiniz temizlikte bir Gold bulursunuz.

şuan okadar karasız kaldıkki anlatamam terios 1.6 gold modeli ortalama 28 bin civarlarında 2007 model....
suzuki grand vitara 5k 2004 model ise 26-27 bin civarında...
ikitane teriosa gidip alıcı olduk ama istediğimiz gibi değildi bu arada teriostanda biraz soğuduk ...
şimdi bitane grand vitara var ve ona bakıcaz hayırlısı olsun burdan yardımcı olan arkadaşlara çok teşekkür ederim ama benim bu offroad sevdam teriosa bir yerde engel olmaya başladı ....
::smiley:

Yaklaşık olarak 2 yıldır kullanıyorum, kullanımı çok keyifli bir araç, kesinlikle tavsiye ederim.

O fiyatlara ciddi alıcılar bulabiliyorlar mı ? yoksa balon mu ? bilmem ama bana da yüksek gibi geliyor ...

Teriosumun ondeki logosunun arkasi dikkatimi cekti bu gun... Toyota yaziyo :smiley: youtube de toyota rush olarak reklami bile var. Buda guven artirici bisey bence. Bu arada cok keyifli bi arac. Burun ve kic kisa. Cikis ve inislerde takilma riski oldukca az. Ilerleyen zamanda daha fazla tecrubeyle daha fazlla fikir sahibi olcam.

merhaba beyler
bende eski bir terios kullanıcısıydım şuan suzuki vitaram var modeli 1992
teriostan çok yaşlı ama gönül işte bunu aldım
aldım alalıda masraf yaptım motordu şanzumandı 7000 tl para harcadım araç istediğim kıvama geldi
terios kullanan ve şuan vitara 5k 1,6 jlx kullanıcısı olarak derim ki
terios na asfalt kullanımında nede arazide vitara ile kıyaslanamaz
vitara sizin isteklerinize cevap verecek kabiliyetli bir araçtır.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,947
Kayıtlı Üye Sayımız
166,715
Kaydolan Son Üyemiz
Turker.E

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.