Hasan ustam merhaba. Kar offroad'u sever misiniz? Ben kış sezonunda asgari 4-5 kar gezisine katılıyorum. Arazi araçları ile karlı yollarda dolaşıyoruz. Sizde böyle bir hobi var mı?
Sefa Bey Merhaba.
Ben aynı zamanda Samoff Samsun Offroad Kulübü üyesiyim.
Kulüp gezilerine ben de katılıyorum. Fakat şimdiye kadar kendi aracımla katılmadım çünkü arabayı mayısta aldım.
Şu anda üzerine 205/80/16 Federal Couragia MT lastik taktım. Fotoğrafları forumda Terios başlığı altında var.
En fazla ne kalınlıkta karda denediniz? Memnunmusunuz?
Maksimum 35-40 cm karda gidebiliyor. Aracın karter muhafazası yerden 15 cm yükseklikte olduğundan 35 cm kardan sonra ön taraf patinaja düşüyor, aracın altı oturuyor. Motor gücünün yetersizliğinden ve ağır devir olmayışından şikayetçiyim. Olumlu yönleri de şehir içi kullanıma uygunluğu ve uzun yola da gidebilen bir arazi aracı olması ve düşük yakıt tüketimi.
Sayın "Hilem", (adınızı bilmediğim için)
Terios'larda elektronik ön diff. kilidi dışında bahsettiğiniz "Kısıtlı kaydırmalı diferansiyel " gibi donanımlar yoktur.Dediğiniz gibi, hafif arazi şartlarında son derecede verimli bir araçtır. Aracınız hayırlı olsun...
Ali Bey,
Cuma günü arka diferansiyeli sökmemiz gerekti. İçini açtık sürpriz: Kısıtlı kaydırmalı Diferansiyel varmış. Hiç beklemiyordum. Sanırım 2007 sonrası yeni kasada lsd bulunuyormuş.
Hasan Bey hayırlı olsun! Aracım 2005 model ve henüz tamirciye gitmediği için detaylarını ben de bilmiyorum. ;D Bu konuda ustaların ve üstadların yorumunu bekliyorum . :
Dostlar ben Terios umu sattım.
Aranızdan ayrıldım malesef ama gönlümde ayrı bir yeri var,yolda ne zaman bir Teri görsem dönüp bakıyorum.
Umarım yeni sahibi de benim kadar sevmiştir.
Artık 2005 Model Suzi m var...
34-2004 Sx (salih yardımcı) Ankara