erayalakese
Yeni Üye
Termal içlik konusunda çok kısıtlı bilgimle biraz çamaşırcıları ve outdoor spor ürünleri satan mağazaları dolaştım. Özellikle çamaşırcılarda "termal içlik" adı altında 100% pamuklu ürünler gördüm ki şaşırdım. Çünkü bildiğim kadarıyla pamuklu ürünler teri emer ama içerisinde tutar. Islak halde kalır yani. Dolayısıyla bu "termal" bir ürün değildir ve termal içliğin pamuk olması doğru değildir. Öncelikle bu konuda yanılıyor muyum beni aydınlatırsanız sevinirim.
Asıl sorum ise şu şekilde, gördüğüm uygun fiyatlı içlikler ya polyesterden ya da poliamid'den yapılıyor. Bende poliamid daha iyi gibi bir algı oluşmuştu ama şu sayfada aşağıdaki cümleyle karşılaştım.
Bu ne kadar doğru ? Kışın bir avrupa turuna çıkacağım ve uzun yürüyüşler yapacağım. Sırtımda da sırt çantası olduğu için epey terliyorum. Alacağım termal içlik polyester mi olmalı poliamid mi? Poliamid söylendiği gibi yazlık bir madde mi? Kışın giymek üzere hem alt içlik hem de üst içlik için uygun olan hangisidir?
Ekleme 1 : Termal içlik üzerine çoğunlukla polar giyeceğim.
Asıl sorum ise şu şekilde, gördüğüm uygun fiyatlı içlikler ya polyesterden ya da poliamid'den yapılıyor. Bende poliamid daha iyi gibi bir algı oluşmuştu ama şu sayfada aşağıdaki cümleyle karşılaştım.
Termal içlikler genellikle %100polyester dir...Polipropilen ve polyamid olanlarıda mevcuttur...Fakat polyamid yazlıktır.Soğuk bir malzemedir...En sıcak malzeme polyester ve polipropilendir...
Bu ne kadar doğru ? Kışın bir avrupa turuna çıkacağım ve uzun yürüyüşler yapacağım. Sırtımda da sırt çantası olduğu için epey terliyorum. Alacağım termal içlik polyester mi olmalı poliamid mi? Poliamid söylendiği gibi yazlık bir madde mi? Kışın giymek üzere hem alt içlik hem de üst içlik için uygun olan hangisidir?
Ekleme 1 : Termal içlik üzerine çoğunlukla polar giyeceğim.