Teyp Kodu

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan tolgameltem Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 23
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 121,561
Ynt: Teyp Kodu

eğer teyp değişmediyse veya daha önce şifre kırma işlemi yapılmadıysa çok kolay

borusanın yol yardım hattını arıyarak öğrenebilirsiniz.

telefon ederken ruhsatı yanınızda bulundurun sizden şase numarası isteyeceklerdir

Etiketler

sanırım teyp değişimi falan olmadı, çünkü araç orjinal görünüyor.(umarım olmamıştır.) yardımınız için çok teşekkür edeirm altuğ bey. ancak borusan yol yardımın telefonunu biliyorsanız yazarmısınız rica etsem.. int.te aradım bi çok numara çıkıyor.. ilginize tekrar teşekkür ederim..

Borusan yol yardım hattını aradım , telefonumu aldılar, 15 dk sonra aradılar, sorunumu anlattım, kodu telefonda veremeyeceklerini söylediler:( öte yandan zaten verebilecek bile olsalar şu an ulaşabildikleri bir pc yokmuşmuş.. bi servise gitmem gerekiyormuşmuş... sanki biz bilmiyoruz servise gitmeyi. Servise gittiğinde ise araç lpg li diye kapıdan sokmuyorlar... Bu kodları crack eden programlardan oluyormuş ama ben bulamadım. öyle bir çözümü olan varmıdır acep?

Bu kodu telden vermemeleri güvenlik için güzel bir olay. Asıl suçlu akü değiştiren şahısta. Kaç yıllık usta daha doğrusu usta değil desek daha iiyi olur. Elektronik temelli araçlarada aküye takviye yapmak bile riskli.
Ne yazıkkı bu kodu ya yetkili servisten yada fabrikasından öğrenebilirsiniz. (teyibin çalıntı olmadığını ispatlıyarak). Yada teyibi söküp oto elektronik isi yapanlara vermeniz lazım. Bu elektronikçilerteyibin entegresini değiştirip kodu resetliyebiliyorlar. bazen tek entegre fiyatı teyipten pahalı olabiliyor. simdiden kolay gelsin

aslında biraz da yaklaşımla ilgili yolda kaldığını söyleyerek alıyorsunuz

size bikaç soru soruyorlar ve şase numarasını istiyorlar sonra size 15 dk içinde dönüyorlar diğer yol ise herhangi bayi veya servisten ruhsatı ve kimliği göstererek bu kodu alabiliyorsunuz.

ben iki yöntemide kullanarak aynı kodu almıştım.ancak bizim teyp daha önce kırıldığı için kod değişmiş.

aslında tüm bunlar kayıtlı kullanıcı olmakla ilgili bu işlemler için sisteme kayıt yaptırmıştım (şifre için ilk aramamda otomatik kayıt gerçekleştirmişler) bikaç soru cevaplayarak şimdilerde arada telefonla arıyarak bazen anket falan yapıyorlar.

elbette güvenlik için iyi bişey ama, teyp çalıntı olsa, teybi çalan eleman ruhsatıda çalacak değilya.. ruhsattan şase, vs gibi sorgulamalarla doğrulatılabilir. sadece teyp seri nosuyla olmaz tabi. Öte yandan bu teypleri çalan elemanlarda bunun bir parçasının değiştirilerek kodsuz hale getirildiğini biliyordur herhalde. birtek bu araba firmaları öğrenemedi sanırım. güvenlik değil sadece eziyet..(tabi 2. el alanlara) üstelikte öyle mp3 falan filan da değil bildiğin kasetçalar... Bana yardımcı olmaya çalışan saygıdeğer altuğ bey'e; dediğiniz gibi konuştum, akü değişti yola çıkıcam şimdi vs ama yemedi... neyse hayırlısı.. yardımlarınız için yinede çok teşekkürler.. varolun..

Aynı sorunu şu an yaşıyorum borusan çıkışlı aracım Disco 2 V8 Borusan da Kosifler de Aynı Kodu Verdiler
Code Ekranında 1 tuşuna basıp Sağ Ok ile Kodun İlk Rakamı Yazdım Daha Sonra tekrar 1 e Basıp 2.Haneyi Sağ Ok ile
Yazdım Sonra Wait de Kaldı Kontağı Kapatmamı Söyledi Yaptım 10
Dk Beklememi Kendini Eıfıayacak Dedi Sıkıldım Beklemekten
Eve Geri Çıktım (Sabah Sabah Olunca :smiley: :smiley:

Kod Girmede Bir Yanlışlık Yoktur
Umarım Çünki Teyip Şeklini Hatırlayamafı Doğaçlama Yaptırdı
Diğer Çekincem ise Benden Evvelki Sahibi Kodu Umarım Değiştirmemiştir :/

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,839
Kayıtlı Üye Sayımız
166,940
Kaydolan Son Üyemiz
acelyakaratas

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR