TezzMertek'ten Solo Bir Doğa Yürüyüşü - 2 (04 Ocak 2009)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan TezMertek Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 9
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 3,402

TezMertek

Zirve
Yer
İzmir
İzmir'de Doğa Yürüyüşü
Merhaba Arkadaşlar ,

04 Ocak 2009 Pazar günü Kavaklıdere Köyü - Nif Kulübe - Nif Zirve Sırt Hattı parkurunda yapmış olduğumuz Kentkart ile İzmir'de Deretepe Trekking etkinliğimize ait fotoğrafları ve hikayeyi ilginize sunuyorum.

İzmir'den Selam ve Sevgilerle,

Öz Murat ,

Havanın aşırı yağışlı olması sebebi ile etkinliğe katılımın az olacağını bildiğim ve son dakika iptalleri ile Kavaklıdere Köyüne gidiş saatimi erkene almış ve Pazar sabahı Bornova Metro hareket merkezinden 07:30 da kalkan 317 nolu Kavaklıdere Köy otobüsü ile 07:50 de Köye varmıştım.

Kısa bir hazırlıktan sonra 07:57 'de çiseleyen yağmur altında Solo yürüyüşüme başladım.
Sürekli yağan yağmur nedeni ile fotoğraflarda oluşmuş flu görüntüler için kusura bakmayın arkadaşlar.

Evet başlayalım,
Parkurun diğer fotoğraflarını daha önce yapmış olduğumuz yürüyüş ve kamplar sayesinde zaten görmüştünüz.

04Ocak-Nif154.jpg

04Ocak-Nif155.jpg

04Ocak-Nif157.jpg

04Ocak-Nif158.jpg

04Ocak-Nif159.jpg

Etiketler
Ynt: TezzMertek'ten Solo Bir Doğa Yürüyüşü - 2 (04 Ocak 2009)

04Ocak-Nif160.jpg

Yürüyüş yaptığım patikalar.
04Ocak-Nif161.jpg

Hem patika hem küçüğk dereler.
04Ocak-Nif162.jpg

Kavalkıdere kanyonu. Sol tarafta patika var.
04Ocak-Nif163.jpg

10 metre yukarıda diğer patikanın bulunduğu bölüm. İleride görünen ağacın yanından geçiyor.
04Ocak-Nif164.jpg

Bir başka açıdan Kavaklıdere Kanyon,
04Ocak-Nif165.jpg

Ağaçların arasında kaldığını söylediğim patika ;
04Ocak-Nif166.jpg

Patikanın devamı,
04Ocak-Nif167.jpg

Karşı yamaçtaki orman yolları. Nif Sırtlarında o kadar çok orman yolu var ki hangisinin nereye gittiğini anlayıncaya kadar epey vakit ve mesafe kaybedersiniz.
Nif Sırtlarından Kavaklıdere ye inmenin en kolay yolu ilk yangın yolu ile Kuzey Doğuya doğru inmektir.
04Ocak-Nif168.jpg

Nif Kulübe kamp alanı yakınlarında ki orman yangın yolu. Bu yolun sonu 720 metre de Doğalgaz Boru hattının geçtiği diğer bir yangın yolunda bitmektedir.
04Ocak-Nif169.jpg

Orman yangın yolunun başlangıcında ki Orman yolu. Yol sizi direkt Kavaklıdere köyüne götürmekte.
04Ocak-Nif170.jpg

Yangın yolunu tırmanmaya başladım.
04Ocak-Nif171.jpg

Yangın yolunun sonuna ulaştım. İleride kalan diğer yangın yolu Doğalgaz Boru hattının geçtiği yoldur. Fotoğrafa göre yolun sağında kalan beyaz direkler oradan doğalgaz hattı geçtiğini belirtmektedir.
04Ocak-Nif172.jpg

09 Kasım 2008 tarihinde yapmış olduğumuz yürüyüşte geldiğimiz güzergah.
04Ocak-Nif173.jpg

Eylül ayında almış olduğum sözde Goretex Lafuma marka ayakkabılarım su aldığı için Nif Zirve yapma planımı bu noktada iptal ettim.
Kısa sürede ulaştığım rakım 720 metre idi. (Kavaklıdere Köy 160 metre)
Ağağıda yağmur yağarken bulunduğum nokta da dolu ve buz şeklinde yağan yağmur Nif Zirve sırtında büyük ihtimalle kar şeklinde yağmakta olduğunu düşünerek 9 Kasımda gelmiş olduğumuz rotaya girmeye karar verdim.
Bu arada Nif Zirve yüksekliği 1.512 metredir.
Bulunduğum noktada önümde görünen yangın yolunu tamamen çıkmalı ve doğu ya doğru sürekli yan geçişlerle yükselmemiz gerekiyor.
Nif Zirveye giden parkur GPS de kayıtlı olduğu için pek bir sorun yaşamayacak olsam da su dolu ayakkabılar :smiley: ile zirve denemesi yapmaya kalkışmak ayak parmaklarımın donmasına sebeb olacaktı.
Ne demiş atalarımız " Yiğidliğin 10'da dokuzu kaçmaktır." ;D
04Ocak-Nif174.jpg

İniş yaptığım yangın yolunun sonuda ki kayalıkların arasında gizli kalan patika. (İnişe göre solda - Batı yönünde)
04Ocak-Nif175.jpg

Patikanın başlangıcı küçük bir dere ile başlıyor. Ormanın içine girince dere kaybolup çok belirgin bir patika ile inişe devam edebiliyorsunuz.
04Ocak-Nif176.jpg

Patikanın çok belirgin olduğunu söylemiştim size.Kaybolmak çok zorda tek başınıza buralara kadar gelmenizi tavsiye etmem.
Bu mesajım erdogan17'ye.
04Ocak-Nif177.jpg

Çiseleyen yağmur altında yürüyüşe devam.
04Ocak-Nif178.jpg

Kavaklıdere Köyüne giden orman yolunun uzaktan görünüşü.
04Ocak-Nif179.jpg

Karşı yamaçta ki diğer orman yolları.
04Ocak-Nif181.jpg

Nif Kulübe kamp alanına giden patika ayrımı.Berbat bir foto :(
04Ocak-Nif182.jpg

Nif Kulübe Kamp alanında ki ocak ve emektar kamp halımız.
04Ocak-Nif183.jpg

Devamla ;
04Ocak-Nif184.jpg

Çektiğim son fotoğraf. :smiley:
Kanyonun üstten görünüşü ya da görünmeyişi. ;D

04Ocak-Nif185.jpg

Parkur Hakkında ;

Ulaşım;
İzmir - Gümrük otobüs duraklarından 117 , Bornova Metro Son durak hareket merkezinden 317 nolu otobüsler ile.
Hareket Saatlerini ; http://www.eshot.gov.tr/OtobusHareket/OtobusHareket.aspx linki vasıtası ile öğrenebilirsiniz.

Kavaklıdere Köyden - Nif Kulübe kamp alanına olan mesafe yaklaşık 4 km.

Bu yürüyüşte benim 07:57 - 11:30 arası yapmış olduğum toplam mesafe 10.5 km.

İzmir'den Selam ve Sevgilerle,

Öz Murat ,

Abicim helal olsun, denemeden öteye geçmişsin zirve yapmış kadar yorulmuşsun. Paylaşım için de sağol. Bizimkileri getirmemem isabet olmuş. Sen uyarmıştın zaten.
Başka sefere artık.
Lafumalar için tören düzenleyecek misin? :D

Evet ilk yürüyüşlerinde sırıksıklam olmaları iyi olmazdı.
Gelecek haftaki parkur daha uygun hava da düzelir o zamana kadar.

Lafumalar için Bugra ile birşeyler düşünürüz artık.
Aynısı onda da var bildiğin gibi.

belirttiğiniz tavsiye için teşekkürler Murat Bey

Eğer bir gün kabül ederseniz sizin yapmış olduğunuz aktivite ye katılmayı çok isterim ( not; okulum haziranda biteceği için hazirandan sonra ki aktiviteleriniz için ) tekrardan teşekkürler

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,949
Kayıtlı Üye Sayımız
166,953
Kaydolan Son Üyemiz
cigdemkazanlı

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR