The Team 34 / VX 80 ve Disco 2 yakıt tüketimleri

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan mertozzy Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 34
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 9,761

mertozzy

everything depended on me..!!
arkadaşlar selam,

tüm karadeniz gezimiz boyunca olcayto ile beraber kayıt tuttuk.. lpg ve benzin tüketimleri ile ilgili... kaç km ile gidersek kaç para yakar... disco 2 ne yakar? vx 80 ne yakar sorularına sanırım süper cvp olacak nitelikte.. hem arazi hem uzun yol ile ilgili tüm tüketimlerimiz bu sayfada olacak..

Etiketler
Ynt: The Team 34 / VX 80 ve Disco 2 yakıt tüketimleri

öncelikle disco 2 nin donanım ve yük durumunu veriyorum... bunlar yakıtımızı en çok etkileyen şeyler..
araçta 3" yükseltme... 33" cooper stt lastik... tavan sepeti... sepet önü 4 adet sis lambası.. ön ve arka demir tampon mevcut.. bu grup olduğu gibi rüzgar direnciniğ arttıran grup..

araç içinde 4 yolcu ve çantalarıyla seyahate başladık... :D

yola 69 lt benzin ve 41lt lpg ile çıktık... ;D
şimdi korkunç tüketimlere bakın... sonra nasıl düştüğüne ;)

şimdi km km yazıyorum...
0-63 km benzin
63-188 lpg ( 42 lt ) sarfiyat 100 km de 33.6 lt
188-288 lpg ( 41 lt ) sarfiyat 100 km de 41 lt
288-495 benzin ((benzin bitişi benzin sarfiyatı 63 km + 207 km = 270 km de 70 lt yani / sarfiyat 100 km de 25.9 lt))
495-682 lpg ( 41 lt ) sarfiyat 100 km de 21.9 lt
682-702 benzin
702-877 lpg ( 42 lt ) sarfiyat 100 km de 22.7 lt
877-922 benzin
922-1041 lpg (bitmeden 32 lt gaz alındı) 26.8 lt
1041-1077 lpg (aydere varış yol bitti)
1129 km gaz bitti... ancak 1077 den sonraki tüm tüketim yaklaşık 12 derece eğimli arazi vitesi ile tırmanışta kullanıldı...

bu arada 0-495 km ye kadar hızımız otobanda ortalama 140 km/h dı... bundan sıonraki tüm tüketimimiz 2000d/d 90 km/h dı.
bu arada araç km 90 km iken gps hızımız 99 km idi.. bunu şimdi nasıl çevirmeli bilmiyorum. normalde yaptığım toplam yol araç üstüne 1077 km ancak gps de 1184 km.
bu durumda yaptığım tüm sarfiyat araç km üzerinden yazıldı. ancak gerçekte %10 daha fazla yol yapıldı. lastik çapından kaynaklanan fark yüzünden.. ;D
bu konuda hala aklım karışık.... ;D ;D

0-1077 km tüketilen yakıt

lpg 210 lt
benzin 153 lt

evladım bu ne yaaaa... ::smiley: yiter yaaaaaa... ;D karman corman bi soru yaw....bir bilene sormak lazım..... ;)

mertozzy' Alıntı:
?? derken barbaros???
bayramda bildiğiniz üzere İstanbul gittim geldim 35" lastik sepet ayna mahruti kısaca bir araca yakıt tüketmesi için yapılmış bütün eziyetleri yapan biri olarak sizin durumu merak ettim önce verileri alayım bende benimkini kısaca not düşeceğim ;D ;D ;D

bsayil' Alıntı:
bayramda bildiğiniz üzere İstanbul gittim geldim 35" lastik sepet ayna mahruti kısaca bir araca yakıt tüketmesi için yapılmış bütün eziyetleri yapan biri olarak sizin durumu merak ettim önce verileri alayım bende benimkini kısaca not düşeceğim ;D ;D ;D

aman aman düş... herkeste bir merak... en azından burdan millete biraz cvp veririz... ;D
ama anladığım kadarıyla ototbanda 140 basınca araba 100 km de 41 lt lpg harcıyorr ;D ;D
haa hiç basmadan 2000 devirde arabayı sabit tutup yavaş yavaş gittin mi 21 lt kadar düşüyor.. ;D

buyur buradan yak ... ::smiley: herkes sarfiyatları saklıyor ne iş yaw.... ;D

red34' Alıntı:
buyur buradan yak ... ::smiley: herkes sarfiyatları saklıyor ne iş yaw.... ;D

bende saklama yoooook ;D
basarsan 41 lt basmazsan 21 lt... farka bakkk abiii..
90 la gidersen 21 lt..
140 la gidersen 2 katı ;D
halbuki hızı %50 arttırıyosun yakıt %100 artıyoo...
senden de bi sarfiyat alsaydık... 35 lastik ..88" yükseltme... arabaya binme merdiveni falan dahil :p

kısaca şöyle özetliyeyim

benim aracın maksimum hızı 120 km 90-120 km arası süratle ki bu sürekli basmak anlamına geliyor 3 yolcu full bagaj dolu ve malum teknik ağırlaştırıcılar ile beraber 37 litre lpg ile 178 km yol yaptı bıda 100 km de 21 lt anlamına geliyor oda iyata vurunca yaklaşık 440 kuruş falan yapıyor benim durumum kısaca bu bilginize ;D ;D ;D bence bu tüketim değerimükemmel şehir içinde ise maksümum 500 kuruş yakıyor ;D ;D

bsayil' Alıntı:
kısaca şöyle özetliyeyim

benim aracın maksimum hızı 120 km 90-120 km arası süratle ki bu sürekli basmak anlamına geliyor 3 yolcu full bagaj dolu ve malum teknik ağırlaştırıcılar ile beraber 37 litre lpg ile 178 km yol yaptı bıda 100 km de 21 lt anlamına geliyor oda iyata vurunca yaklaşık 440 kuruş falan yapıyor benim durumum kısaca bu bilginize ;D ;D ;D bence bu tüketim değerimükemmel şehir içinde ise maksümum 500 kuruş yakıyor ;D ;D

senin yakıtın bana göre düşük bu durumda... bende 33 var.. sende 35... o bile çok farkettiriyor.. bu arada 178 km saatinden mi gps ten mi? km saatini ayarlatmadıysan eğer...

km saatinde %18 kayıp var mert cim üzerine ilave edilmiş hali bu tabi sürate değil onda ilave etsem 135 km falan maksimum hız ediyor sanırım ama sadece lastik değil ayna mahruti de çok etkiliyor özellikle yokuşlarda sürekli basmak zorunda kalıyorum ve benim aracın disco 1 olduğunuda düşünürsek bence mükemmel sonuç çıktı ortaya bundan az tüketim imkansız ama saat gibi bakımlı aracım oda çok önemli ;D ;D

düz 4500 6 silindir araç her zaman uzun yolda 3.9 v8 den fazla yakar %20- %30 fazla tüketim normaldir

bsayil' Alıntı:
km saatinde %18 kayıp var mert cim üzerine ilave edilmiş hali bu tabi sürate değil onda ilave etsem 135 km falan maksimum hız ediyor sanırım ama sadece lastik değil ayna mahruti de çok etkiliyor özellikle yokuşlarda sürekli basmak zorunda kalıyorum ve benim aracın disco 1 olduğunuda düşünürsek bence mükemmel sonuç çıktı ortaya bundan az tüketim imkansız ama saat gibi bakımlı aracım oda çok önemli ;D ;D

daha az tüketim mümkün... alıyosun discoyu.. takıyosun 29" at yi.. normal normal kullanıyosun :p
şaka bir yana tüketimin gayet iyi...

merakla bekliyorum :smiley:
hakikaten biri yok mu ya bu lastik değişiminden kaynaklanan farkı nasıl yansıtacağız nasıl hesaplayacağız nooolurr?
ben hala ne yaktığımı ne kadar yol gittiğimi bilmiyorum da....
;D ;D

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,839
Kayıtlı Üye Sayımız
166,940
Kaydolan Son Üyemiz
acelyakaratas

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR