Tire köfte...

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan prafa Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 18
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 8,525
Ynt: Tire köfte...

Merhabalar,
Ben Trabzon'un en batısındanım, Beşikdüzü ilçesindenim.
Bizde kurufasülye olarak bazı lokantalarda kendi yöremizde yetişen gerçekten çok az miktarda yetişebilen şekerfasülyesi kullanılır.
Bizim yörede hiç kimsenin bahçesinde satabileceği 100 kg fasülye olmaz zaten çok satılmadığı için bizim fasülyelerimizde kesinlikle ne ilaç nede kimyevi güpre kullanılmaz zaten bizde tarım pek olmadığı için hiç zirai mücadele yapılmaz tadı lezzeti işte bu fasülye, su, tereyağ dan kaynaklanır.Bu şeker fasülyesi ancak ailelere yeter veya tanıdık birinden alınabilir.İsim ve görüntü olarak aynısı gibi olan ve satılan fasulye il dışından zişraat yapılan bölgelerden gelir.
Zaten sizin yediğiniz yer yeni bir isim değildir ben çocukken KADAKAL ismini duyardım fakat hiç gitmedim.Muhtemelen sizin yediğiniz fasulye şeker fasulyesi olabilir.
Malum bizede et dışardan gelir.Benim ilçeme komşu köylümüz olan bir kasapın Amasya Suluova'da kurduğu çiftlikten gelir yani et pek önemli değildir.
Fakat Trabzon merkezde ve diğer yerlerde hatta meşhur Çayeli kurufasülyesi dedikleri bile İspir fasülyesinden yapılır.İspir'de yetişen hakiki İspir fasülyesini zaten birkaç lokanta kapatıyormuş o fasülye hakkında bilgim sadece bukadar.
Türkülerle kalın, sağlıkla kalın.
 

Etiketler
Ynt: Tire köfte...

Bu Saygıdeğer Tire koftesi için Ankara da tavsiye edebileceğiniz bir mekan varmıdir.
Gece gece canimcekti. Bir oturuşta 100 tane İnegöl koftesi yeme kapasitesine sahip olan biri için Tire köftesinin lezzeti eminim ki çok muhtesemdir.


Sevgiler, saygılar


Burak Dirican
 

Ynt: Tire köfte...



) Güzel yemeğe hasret olmanın ne demek olduğunu 2 sene Londra da yaşadığım için inanın çok iyi bilirim. Şöyle tarif edeyim akşam yemeğinde ekmek arası tam yağlı beyaz peynir ve domates istemek ve bulamamak gerçekten çok kötü.