Tomb Raider

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan discovery-V8 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 42
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 11,673

discovery-V8

A Clean Landrover is the Sign of Sick Mind
Yer
Ankara.
Eidos interactive tarafından Core Dedign ltd. a hazırlarılan bilgisayar oyunu karakteri Lara Croft , Paramount Pictures tarafından 2001 yılında beyaz perdeye aktarıldı, Baş rolde Angelina Jolie Lara Croft karakterini canlandrdı. Bu film için tehlikeli coğrafyalarda haraket edebilecek ve Lara Croft un karakterine uygun bir araca ihtiyaç duyuldu.

Araştırmalar sonunda Landrover in en uygun marka olduğuna karar verildi, Lara Croft için seçilen araç Defender 110 HCPU (High Capacity Pick Up) , Landrover Special Vehicle Division tarafından iki adet özel olarak hazırlandı.

Discovery II de kullanılan 4.0 v8 litre motor ve otomatik şanzıman, Bonnatti Grey Renk, Tamamen alüminyumdan üretilmiş iç dizayn, Gelişmiş ve gerçekten çalışan navigasyon ve kominikasyon sistemi, dash board computer, çift vinç, expedition kit, safari lambalar, roofrack, rollcage, heritage ön ızgara belli başlı özellikleriydi.

Simon West, hazırlanan aracı gördüğünde gözlerine inanamamış, Çekimler bittiğinde ise bu iki defenderin dublörlere göre hiç hasar almadan hala yürüyebiliyor olmaları onu dahada şaşırtmış, Film bittiğinde " Landrover in Lara gibi zorluklara karşı mücadele eden bir karakter için en doğru seçim olduğuna hiç şüphem yok" deyimini kullanmış.

Bu araçlar film sonrasında Geneva Motor Show da sergilendiklerinde çok büyük ilgi toplamış, Gelen taleplere dayanamayan Landrover, Daha gerçekçi bir modelin sınırlı sayıda üretiminin yapılması kararını alarak projeyi hayata geçirmiş.

Sınırlı Üretim Landrover Tomb Raider modeli yine 110 inch fakat 5 silindirli TD5 Turbo Dizel motorla donatılmış, Renk olarak orjinaline sadık kalınarak Bonatti Grey seçilmiş, kupa dizaynı HCPU dan HDCPU (High capacity Double cab Pick Up ) ya dönüşmüş. Dıştan rollcage ve roofrack, klima, recaro koltuk gibi özellikler yanında özel Tomb Raider Logoları kullanılmış.

Aynı sınırlı seri için birde orjinaline çok yakın özelliklerde Defender 90 inch V8 motorlu üretimide yapılmış

Toplam Üretim adedi Sadece 250 adet.

Etiketler
Ynt: Tomb Raider

Gerçek Tomb Raider

RealLara2.jpg

RealLara3.jpg

RealLara4.jpg

RealLara5.jpg

LCLandrover32.jpg

LCLandrover34.jpg

LCLandrover35.jpg

LCLandrover37.jpg

LCLandrover38.jpg

LCLandrover39.jpg

LCLandrover40.jpg

LCLandrover05.jpg

LCLandrover08.jpg

LCLandrover09.jpg

LCLandrover10.jpg

LCLandrover13.jpg

LCLandrover16.jpg

LCLandrover23.jpg

LCLandrover26.jpg

LCLandrover29.jpg

LaraCroft05.jpg

LaraCroft10.jpg

LaraCroft11.jpg

LaraCroft12.jpg

LaraCroftWP1_2.jpg

LaraCroftWP2_2.jpg

LCLandrover02.jpg

LCLandrover03.jpg

LCLandrover04.jpg

LaraCroft03.jpg

LCLandroverWP1_2.jpg

Güzelmiş ;)

Bu asma kilidi çözemedim ben ::smiley: Ön + orta + arka + asma kilitli bir model sanırım ;D

LCLandrover10.jpg

İngiltere ve hırsızlık oranı desem ;D Bilgisayar ekran kutusunun o kilit, yürütmesinler diye.

Bunların klasik Diferensiyel kilidine ihtiyacı yok TC lü otomatik şanzıman. Gerektiğinde tek tekerle bire yürüyebilir.

Ama Film için üretilen bence daha muhteşem ben bunun gibi birtane yapsam R380+LT230 ve ön Detroit TT, arkaya Detroit NS kullanırdım. Fakat günlük hayatta kullanamaycağım hiç bir şey beni tatmin etmez. Bu Pala gibi bişey sürekli yanında taşıyamazsın, isviçre çakısı ise sürekli yanında durabilir. ;)

sağolasın Yavuz gerçekten de süper bir makina teşekkürler ............ :smiley:

dronder' Alıntı:
sağlam bir araç olmuş....
ama yine de o bir land ;D ;D ;D
şaka bir yana arazi aracı böyle olacak...
beygirden çalmayacaksın ;D ;D ;D

Landrover Beygirden çalmaz, ama siparişi veren beygiri düşür ama 3.5 ton yük çekebilsin, 10 litreden fazla yakıt harcamasın diyorsa ne yapsın, Hiç Sen Askeri ZJ gördünmü, yada ambulans, yada fiberoptik hat çekicisi, itfaiye aracı ....... ? ;D

discovery-V8' Alıntı:
Landrover Beygirden çalmaz, ama siparişi veren beygiri düşür ama 3.5 ton yük çekebilsin, 10 litreden fazla yakıt harcamasın diyorsa ne yapsın, Hiç Sen Askeri ZJ gördünmü, yada ambulans, yada fiberoptik hat çekicisi, itfaiye aracı ....... ? ;D

bende onu diyorum Yavuz abi ;D ;D ;D

land da olsa çakma olmayacak :D :D :D beygiri tam yürürü tam olacak ;D ;D ;D ;D

aslan gibi olmasada öküz gibi sesi olacak ;D ;D ;D ;D

;D ;D ;D Dur daha, Öküz işi bitmedi bir fırsat bulayım motorun içinden kaydedicem sesini, birde eksoza yapıştırıcam kamerayı, sen ozman dinle sesi ;D

;D ;D

Sevtap oldu sanırım ;D

yukarıdakileri yazmıştım sen benden önce davrandın ;D

Buda canlısı Sesi biraz açın. ;D

http://s393.photobucket.com/albums/pp12/discoveryv8i/ortabereket%202008/Tombraider/?action=view&current=tombraider.flv

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,868
Kayıtlı Üye Sayımız
166,941
Kaydolan Son Üyemiz
aydin

Çevrimiçi üyeler

Geri