Toyota 2.4 TDI Motor

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan gencerkorkut Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 23
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 16,783

gencerkorkut

daima
Yer
izmir
Merhaba ,

siteye yeni üye olanlardanım ve çok güzel bir site burada kaybolmak an meselesi.2007 yılı ağustos ayında 1987 model toyota hilux araç sahibi olabildim çok şükür
o çocukluk yıllarının hayali ancak gerçekleşti diyelim ve bu kasanın aşıklarından biriydim bende alana kadar.
kasayla ilgili sorunum olmasada motor gücü açısından çok iyi anlaştığımız söylenemez kendisiyle bir iki değişiklikte yaptım kendimce güzel oldu sanırım
araca ilgi arttı oradan anlıyorum. lakin dışı seni içi beni yakar misali rampalarda yada içeride 4 -5 kişi olduğumuz anlarda araç performansı oldukça düşüyor.
araç üzerinde 2.4 atmosferik dizel motor var 83 hp lik bir motor bu arazide sorun yok zaten bizimkisi ekip halinde nakil olayı daha çok ava gidiyoruz açıkçası ..
çekmiyor ve siyah duman bırakmaya başlıyor eksozdan inanın arkadan gelen aracın kömürlemi çalışıyor acaba diye söylendiğini duyar gibi oluyorum. 30 x 10.5 x15 '' mastercraft lastikleri takmıştım aldığımda kocaeli bölgesi genelde çamurlu köy yolları ve iniş çıkışları bol olan yerler.
araç ağırlığı 1800 kg kantarda baktık ruhsatla aynı değerler tutmuyor çünkü .
arkada saç akaplama var 2/3 baklavalı saç dediğimiz türden buda 140 kg kadar bir ağırlık getiriyor.
şehir içi 30-35 krş yakıyor
yukarıda kabaca bahsettiğim bu durum ile ilgili sormak istediğim bir kaç soru var.

* turbo uygulaması yapılabilirmi ?
* ne derece faydalı olur ?
* olur ise maliyeti nedir?
* yada bu bilgilere göre farklı tavsiyeleriniz nelerdir?

bu konuda bilgilerinizi paylaşırsanız çok memnun olurum herkese güvenli sürüşler dilerim

saygılarımla
gencer KORKUT / KOCAELİ

merhaba,
öncelikle aracınız hayırlı olsun. bende 93 defenderımı 92 hilux 2.8d ile takas ettim...1 ay kadar oldu herhalde. benim lastikler 235, arkada ıvır zıvırımdan başka yük yok ve zorlu koşullarda 26 ykr yakıyor. bana sorarsaniz ya lastikler çok yoruyor sizin aracı, yoruldukçada basıyorsunuz..yada motorda ciddi problem var. 2.8 düz dizel de ahım şahım bir motor değil ama düz yolda 160 km yi görüyor ve heryere tıkıt tıkır 5 le çıkıyor...
bence deli paralara turbo falan takıp dayanıklılığı ile ünlü bu motora yazık etmeyin derim:smiley:
ankaraya yolunuz düşerse de tanışalım mutlaka
umut çelikel
0 532 2557471

Bildiğim kadarıyla 2.8L 'nin beygiri daha yüksek ve çok tutulan bir motor. Bende bir kere 2.4dizele bindim çok ağır bir araç yerinden kalmıyordu, anlattıklarınızı yaşadım... aracınızı hafifletmeyi deneyebilirsiniz..
Bu tür durumlarda inanılanın aksine büyük motor daha az zorlandığı için daha tasarruflu oluyor..

Ynt: Toyota 2.4 TDI Motor

2,4 motor beygir güçü düşük ve agırlık var birde siyah duman atması cok normal degil bence pompa enjektörle ugraşsın biraz siyah dumanı cok atması mazotu rahat yakamamasından kaynaklana bilir enjektörlerde fazla işeme ola bilir birde aracı rahat kulanmak önemli bazen rampa cıkarken gaza yüklenirsin fakat motorsana cevap vermez gazdan ayagını hafif kaldırdınmı arac bir miktar daha hızlanır gibi olur bunun nedeni aracı fazla mazotla bogmaktır gazdan ayagını biraz kaldırdınmıda arac ta bir rahatlama olur bu durumlarda illa rampayı zorlayarak degil aracın istegi,ne göre cıkmak önemlidir işte bu tür etkenlerde yakıtı körükler

ilgleriniz için teşekkür ederim arkayı hafifletip lastikleri küçültmek şu an için geçici bir çözüm olarak görünüyor 2.8 motor atmaksa kalıcı bir çözüm olacak sanırım .Doğru anlamışımdır umarım ? çekişe etki eden unsur daha çok lastik taban genişliği midir ? yada 10.5 olarak belirtilen yanak ölçüsümüdür?

2,4 motor beygir güçü düşük ve agırlık var birde siyah duman atması cok normal degil bence pompa enjektörle ugraşsın biraz siyah dumanı cok atması mazotu rahat yakamamasından kaynaklana bilir enjektörlerde fazla işeme ola bilir birde aracı rahat kulanmak önemli bazen rampa cıkarken gaza yüklenirsin fakat motorsana cevap vermez gazdan ayagını hafif kaldırdınmı arac bir miktar daha hızlanır gibi olur bunun nedeni aracı fazla mazotla bogmaktır gazdan ayagını biraz kaldırdınmıda arac ta bir rahatlama olur bu durumlarda illa rampayı zorlayarak degil aracın istegi,ne göre cıkmak önemlidir işte bu tür etkenlerde yakıtı körükler

aracı mazota boğmadan istediği vitese düşüyorumda zaten gücüme gidende bu oluyor 3 vites 50-60 km/ h ile çıkarken hafif ama uzun rampaları solunuzdan akıyolar habire araçlar işte budur derdim? pompayla ilgili bir sorunda buna etken oluyor sanırım teşekkürler..

siyah duman pompa elamanlarının bozuk oldugunu gösterir aracın çekiş proplemi pompa avans ayarından olabilir baskı balatada bir etkendir beyaz duman yapıyorsa enjektörler arızalıdır duman maviye yakınsa sekmanlar aşınmış olabilir

Peki malum ben Toyota'cı değilim Jeep'ciyim :smiley: ( ama yeni corollam var ::smiley: ) bizden örnek vermek gerekirse 71 yılında 2001 yılına kadar 3.8L , 4.2L ve 4.0L hepsi 6 silindirli motorlarımız var. 3.8L ve 4.2L ikiz sayılır 4.0L ise 4 silindirli 2.5L motorumuzun 6 silindirli hale dönüştürülmesi ile oluşturulmuş ama diğerleri ile anormal derece parça değiştirilebiliyor. Yani 4.2L'nin krankını 4.0L'de kullanabiliyorsunuz ve çeşitli reçetelerle 4.6L makine bile yapabiliyorsunuz.

Yeni Hi-Lux'un 2.4L yeni nesil turbodizel makinesi var.. incelediniz mi? Blok'un aynı olma ihtimali var... Toyota'ya sorsanız yok imkansız derler ama belli olmaz :smiley: belki blok aynıdır ve motorunuzu yeni 2.4L'nin komponentleri ile toplatabilirsiniz.... hatta bu durumda turbosunu, pompasınıda kullanırsınız...

teşekkürler bilgiler için 2.4 L nin turbo dizel motoru elektronik tip dediğimiz bir motormudur ( beyinli) ?
2.8 in fiyatıda uygunmuş bu arada

sizin aracın standart lastik ebadı nedir? Orman müdürlüğü araçlarında hep ufak lastikler var 27-28" falan gibi, 30" şanzımanı çok zorluyor olabilir, belki bir gurup dişlisi değişimi ile araç seri hale gelir veya lastik küçülterek kalıcı çözüm sağlamak mümkün, yakış değerleri de çekiş artınca düzelecektir, kara duman için de mazot pompası revize edilmesi gerekebilir, çok aşırı bir dumandan bahsedildiğine göre diğer arkadaşların da dediği gibi pompa arızası vardır. Bu durumda sizin yerinizde olsam önce pompaya baktırırım sonra çekişi yine tatmin etmezse diğer seçenekleri düşünürüm.

En uygun çözümü Mert yazmış, motoru iyice ayarlattıktan sonra, bu işinizi en ucuz yoldan halledebilir, Daha önceden 2.4 Turbo dizeli kullanmış biri olarak , elektronik bir motor değil, normal 2.4 ten üst kapak, piston kol gibi farklılıkları var, ama 2 yılda 2 defa üst kapak çatlattı, motor kodu 2400LT diye geçiyor yanılmıyorsam.

2.8 hiç tanımıyorum. kullananlara sormak en iyisi, özellikle servisler kronik arızaları biliyorlar.

ama eger gerçekten performans isiyorsanız toyotanın efsanevi motoru 4.2 turbo veya düz farketmez, bakımı kolay isletme maliyetleri düşük ve muhteşem güçlü bir motor. sadece düzenli bakımla 450 000 km yapabilecek kapasitede.

Selamlar

lastikten şüphelenilmiş 30x10,5x15 ebatındaki bir lastiğin normal taban ölçüsü 235 dir ve bu lastiğin de bu makineyi zorlayacağını zannetmiyorum

genel olarak karara katılıyorum ve pompa sorunlu olabileceğini düşünüyorum

dızel motorların can damarı pompa enjektordur kesınlıkle pompacıya gıtmelısınız sanayı mahhallesınde
emek pompa cemal usta sorununuzu cozer araca yenı motor yapılmıs gıbı olur

tahmini 3 milyarlık bir harcamayla aracınızı turbo dizel e çevire bilirsiniz orta sınıf bi turboyla yaklaşık %30 güç ve %40 tork artışı demek saygılar..

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,954
Kayıtlı Üye Sayımız
166,954
Kaydolan Son Üyemiz
İbrahimdd

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR