Toyota BJ 75 Lastik Değişimi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan simurg2 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 59
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 11,785

Etiketler
Ynt: Toyota BJ 75 Lastik Değişimi

simurg2' Alıntı:
adres için teşekkür cihanbey biraz nakirt ayarlayıp edinmek lazım ama yapacaklarımı sıraya koymak istiyorum önceliğim lastık ve direksyon yükseltme kıtı iyi olur ne iyisi bal kaymak olur ama şuan ayıracak nakitim yok taksitle yaptıracağım yer olsa düşüne bilirim birde nasıl getirtiyorsunuz bu kitleri gümrükte takılma problem olmuyormu ingilizcem tarzanca düzeyinde olduğu için sadece resimlere baktım çok mu uzattım aracımda üzerindeki lastıkle(255x70x16)çamurluk arasında dört beş parmak boşluk var oda 8-10 cm eder rahat rahat sorun çıkmaz zannediyorum yinede sizlere danışmak istedim

erkancım kitleri ,tar oto tarkan bey var ,hepimizi tanır kendisi getirtiyor ,aracının şase numarasını veriyorsun ,uygun parçalar seçip gönderiyor ,zaten bunlar kit halinde olduğu için o iş kolay ,sen gidip elden alıyorsun gümrükle filan iin yok ,önce yükseltmeyi yap,sonra lastiği doğru ölçüsü ortaya çıkar ,2 iş yapma yani ,sırayı karıştırma ;D ;D

cihanbey ozaman ilk önce direksyonu halledip ondan sonra kit olayını bakacağız ben yukseltme uygulamadan en fazla hangi ebatta lastik takabiliriz onuda öğrenmemiz lazım bir müddet yükseltme kitsiz nakit olayını halledince kadar ondan sonrada kit ve lastık olayı

çağlar bey birde gönderdiğiniz bilgiler beygir gücü hakkında bilgi varmı 90 mı 98 mı onu öğrenebilirmiyim

Arkadaşlar http://forum.ih8mud.com/group-clubhouses/97526-offroading-pictures-bj75.html adrese bakabilir seniz bj75 araca yapmış istediğim lastıkleri lastık harıç ne gibi değişiklik yapmış acaba birde hzj 75 lere uygulamalar rahat olur onlar 6 silindir 4200cc benim araç 4 silindir 3400 cc üsteki örnek araç bj75 yanı benimkinden

picture_066_lowres.jpg

erkan bey iddialı hareketler yapmış bu arkadaş dediğine göre..
parabolic sistem süspansiyon kit takmış ki baktığım birakça avrupa sitesinde 1500 euro civarlarında fiyatı var.
garett t3 turbo yanılmıyorsam transporterlara takılan iyi bir turbo..geçen bir arkadaşa sormuştuk 1500 lira
orjinal kilitli diferansiyeller
warn vinç ve arkaya çeki demiri yapmış.
lastikleri 255 - 100 - 16 ki buda 36 inçe tekabül ediyormuş (sağlamasını yapmadım ama çok iri bir lastik.)

sonuçta türkiye şartlarında aracı bu hale getirmenin maliyeti bana göre en ucuz 5000-7000 tl arasındadır..

selamlar.

Garrett1.jpg

TLC-75-kit parabolic.jpg

çağlar bey şöyle düşünüyorum aracım yerden 3-5 cm daha yükselse birde lastıkleri 235x85x16 camur lastığıne çevirdimmi takıldığım pek çok yerde takılmadan geçer giderim diye düşünüyorum (doğrumu yada yanlışmı )bir diğer konu bunu en uygun ne şekilde yaparım onun araştırmasındayım yardımlarınız için teşekkürler aracım şase oturunca birde lastık çamur lastığı olmayınca yapacak bir şey kalmıyor saplanıp kalıyoruz buda fene halde sinrime dokunuyor

erkan bey arkadaşlarımda şu mardinden ihaleye çıkan fzj75 den var..sanıyorum kasanız çok benzer.
onlar aracı yükseltmeden ofsetsiz jant aldılar ve 265-75-16 cooper st taktılar ve memnunlar ..sürtme vs.yokmuşki dağda avda kullanırlar aracı..makaslarlada oynamadılar.yanlız tabi o arac 4500 benzinli ve güçlü ..bunu gözönünde bulundurmak lazım.
arazide elbet mt nin üstünlüğü tartışılmaz.cooper stt çamur lastiğinden kullananlar çok memnun..bence bahsettiğiniz ebatta sorun yaşamazsınız.
yükseltme içinde sanıyorum arac ön arka makaslı.makaslara biraz daha kavis verilebilir sürtme yaşanırsa.makas kavislendikçede sertlik biraz artıyor.

ayrıca bu modfikasyonlarında sonu yok gibi.lastik alınır bir süre sonra küçük gelir.diff kilidi lazım denir ..ucuzları sistemi bozar zamanla, iyileri çok pahalıdır. vs.vs iş bitmez ;D ;D

selamlar.

çaglar bey ilk olarak ozaman lastıkdeğişikliği yapılacak sonra uygun bir yükseltme kiti bulunup öyle devam edeceğiz zaman ayırıp cevapladığınız için teşekkürler birde yükseltme kitlerı kupayı yükseltiyor lastık ebatı büyümedikçe aracın şasi yüksekliği pek değişmiyor herhalde

simurg2' Alıntı:
çaglar bey ilk olarak ozaman lastıkdeğişikliği yapılacak sonra uygun bir yükseltme kiti bulunup öyle devam edeceğiz zaman ayırıp cevapladığınız için teşekkürler birde yükseltme kitlerı kupayı yükseltiyor lastık ebatı büyümedikçe aracın şasi yüksekliği pek değişmiyor herhalde

erkancım yükselme kiti kupayı yükseltiyor ama ,lastiğin girdiği çamurluk ,içlerini çok rahatlatıyor aklında bulunsun , yanlış işlem yapmadan önce tekrar söyleyeyim ,önce arabanı yükselt ,ölçüler ortay çıksın ,sonra lastiğini al ,benden söylemesi ,sonra tekrar dönüp lastiği değiştirme ,bizler hep yaşıyoruz bari sen yaşama kardeş ;) ;) :D ;D

direksyonla lastık olayını en iyi ihtimalle 2000 tl yapsak yükseltmeye para kalmıyor yükselmeyı yapsak oda eniyi ihtimal 2000tl desek lastıkle direksyona para kalmıyor iş içinden çıkılmaz hal aldı yazı turamı atsak ;D ne yapsak boşa köysak dolmuyor doluya koysak almıyor vaziyetleri şaşırdım hangisinden başlasak

erkancım ben şöyle yapardım ,yükseltme kitinin siparişini verirdim ,nasıl olsa 2 ayda geliyor , bu arada para biriktirip kit gelince lastikleri takardım ,veya yüksetme işini kendin halledceksin türk usülü ,çok daha ucuza çözülür ,istersen ben hallettiririm ;)

cihanbey nasıl biraz konuyu açarmısınız birde 255x70x16 olan lastıklerimi 235x85x16 değiştirdiğimde araç yerden 2.5 cm kadar yükseliyorsa en az 5 cm gibi düşünüyordum türk usulu olayını konuşalım lütfen makaslara kavis verme olayı herhalde toyotalrın makaslarının çok sert olduğu kavis zor verildiğini duymuştum başkada çaremiz yok ne olur kaça olur kim yapar biraz bilgi lütfen

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,946
Kayıtlı Üye Sayımız
166,714
Kaydolan Son Üyemiz
rsl54

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.